Aktivity Vlado M.

Pavlíku,
jelikož jsem tersterem Vladových aktivit a i téhle, o které se zmiňuješ, nedalo mi to a znovu jsem si to projel, alespoň kousek, abych viděl, jakým způsobem se to chová po nějaké delší odmlce.
A musím říct, že to, co popisuješ Ty se mi prostě neděje.
V Bohumíně všechny obraty do doby, než najedeš na soupravu jsou vázány nejen na čas, ale i na místo. Pokud zajedu za reverzní bod a zastavím, naskočí hláška, že je vše ok, že si mám přelézt na druhé stanoviště a čekat. Potom po 2 minutách cca naskočí další hláška o dalším posunu a jedu.
Při dojetí na soupravu cca ve 13:27 se spojím, odpojím vzadu loko a čekám. Projede náklad, za kterým jedu na blok a ve 13:29:40 padne výstraha a ve 13:30 hláška o odjezdu.
Tak se to chovalo teď mně. BIN ani nevím, který byl nebo nebyl uveden, ale dříve to bylo děláno na 1.8, potom jsme přešli s Vladem na 1.7.
Já to teď jel na 1.8
Toť můj postřeh

Tak ještě jeden příspěvek:
Dojel jsem to až do odjezdu do Těšína. Už jako R 1582. Vše až sem je naprosto v pořádku. Pokud jsem se řídil všemi hláškami, neměl jsem problém. Při cestě do Třince jsem skutečně zastavil na nákladovém v Těšíně a čekal na odjezd nákladu směr Třinec a jel pak za ním. Vše je ošetřeno hláškou už před vejzdem do Těšína.
V Třinci posun bez problémů a teď v Těšíně se čeká na uvolnění cesty v Albrechticích. Já tedy osobně problém nemám. :D

Pepa z Nuslí napsal:
Pavlíku určitě na 1.8

Určitě ne, všechny aktuální úlohy Vlada jsou tvořeny na uvedeném Binu a tím je verze 1.7.1022. Na WEBU je to tak napsáno a více zviditelnit už to nejde. Bin verze 1.8. má s posuny potíže, proto ten starý 1.7.1022.

poison napsal:
Pepa z Nuslí napsal:
Pavlíku určitě na 1.8

Určitě ne, všechny aktuální úlohy Vlada jsou tvořeny na uvedeném Binu a tím je verze 1.7.1022. Na WEBU je to tak napsáno a více zviditelnit už to nejde. Bin verze 1.8. má s posuny potíže, proto ten starý 1.7.1022.

Možná se mi budeš divit, ale já to skutečně přehlédl, tož se omlouvám. Zkusím to dneska zajet s tím správným BINem. Snad bude vše v pohodě.

Proto ještě přidám jeden postřeh. Jako tester Vladových aktivit jsem zkusil obě verze BINu a tuto aktivitu jsem jel tolikrát, že se mi z toho hlava točila.:D
Ale dojel jsem až do Zábřehu na Moravě a vše v pohodě. Nic se nechovalo jinak, než při testu před zveřejněním.
Proto mně napadlo, jestli bylo vše, co je v aktivitě uvedeno, také dodrženo?
Ale takový tester, jako Pavlik by to snad nedopustil. ;)

Kluci a co verze PC. To hraje také velkou roli. Mě testuje Pavlik a nikdy nebyl problém. A co verze trainsetu. Tady je tolik možností, že z toho jde hlava kolem.

alcapone napsal:
Kluci a co verze PC. To hraje také velkou roli. Mě testuje Pavlik a nikdy nebyl problém. A co verze trainsetu. Tady je tolik možností, že z toho jde hlava kolem.
Samozřejmě, že je toho hodně. A já se nebráním žádné myšlence, protože tady máme x variant strojů, na kterých drandíme, každý máme Trainset v nějakém stavu. A je fakt, že já s testováním Vláďových aktivit nemám takové problémy. Prostě je toho víc a musí se zkusit vše.

Takže aktivita dojeta na BIN 1.8. Konec je ve Vršovicích, kde mám na odjezdu stůj. Po několika minutách začne mizet traffic, hláška žádná, tak nevím... Na ten druhý BIN se mi to už znova celé jet nechce.

Pavlík napsal:
Takže aktivita dojeta na BIN 1.8. Konec je ve Vršovicích, kde mám na odjezdu stůj. Po několika minutách začne mizet traffic, hláška žádná, tak nevím... Na ten druhý BIN se mi to už znova celé jet nechce.
Pokud si dobře vybavuju, byla tam jízda proti stůj a dojezd do depa.

Nedostal jsem žádnou hlášku o jízdě proti stůj, ale pomocí klávesy TAB byl odjezd povolen.

Tak na to se musí podívat Vláďa sám. Jestli tam nějaká taková hláška je a kde. Já to kvůli tomu nepojedu celé a on se může mrknout v editoru.
Ale má teď jiné starosti. Snad si to přečte a ozve se Ti:)

Midrafon napsal:
Tak na to se musí podívat Vláďa sám. Jestli tam nějaká taková hláška je a kde. Já to kvůli tomu nepojedu celé a on se může mrknout v editoru.
Ale má teď jiné starosti. Snad si to přečte a ozve se Ti:)
Právě že není, já když se vjížděl do Vršovického depa, taky sem to projel víceméně instinktivě.

Myslím, že je to tak. Vzpomínám si, že to bylo také nějak intuitivně. Prostě těch aktivit bylo v tu chvíli hodně a když jsem to testoval, už si podrobné detaily nepamatuju.
Ale hlavně, že to jelo.

Tak teď jsem zkusil další Vladovu aktivitu, tentokrát Hutníka. Jedu pod BINem uvedeným v aktivitě. Je tam maličká chybička hned na začátku úkolu, kdy ještě než se rozjedu, dostávám hlášku o přejití na 2.stanoviště, ale ta je tam zbytečná, protože já už na tom správném stanovišti jsem hned na začátku úkolu. A to jak při použití kabiny "cab363zssk", která je po instalaci definována v engu hráčovy loko, tak i po přepsání na kabinu českou dle TBP. Jinak je zatím vše na jedničku, klasicky jsem musel save/load před Třincem.
Jo a snad ještě další drobnost - všiml jsem si, že na některých nákladních vlacích chybí na posledním voze koncovky.

A v Třinci se mi nevybavila hláška, kde mám vlak rozpojit. Až později jsem pochopil, že vlastně mám odstavit ten služebák...

Tak zase znovu...

Naposled editoval moderátor:
Tak na druhý pokus už vše v pořádku. Záleží na tom, kde soupravou zastavím.

Ale zase další problém - odvěsím do šturcu služebák, najedu zpět na soupravu, pak dostanu hlášku, že se mám odpojit i s potkanem, ale už nevím, kde mám tu krysu odstavit. Další hlášky jsou už jen k napojení solo loko na soupravu. Takže babo raď.
Tak jsem to blbě pochopil, čekal jsem, že odvěsím krysu do šturcu, když je neschopná. Asi bych si měl pořídit lepší brejle...

Naposled editoval moderátor:
Pokud si toto vybavuju, tak v první verzi, co vylezla na světlo světa jel Potkan do Prahy vzadu. Ale Vláďa dostal "vyhubováno":D a tak to opravil a potom, co se navěsí hospoda a první klasa na zbytek soupravy, popojede se kousek a odvěsí i Potkan. A pak už zbytek posunu. Ale to mluvíme o Hutňasovi, ne?:D
To jsem zase mimo já:D:D:D:D
A teď koukám, že se o něm bavíme.:D:D:DTak si z toho nic nedělej, hned v úterý jdu na oční a to už 4 oči mám:D:D:D

Ještě k tomu Hutníku. Nevím, proč jedu přes Karvinou a Bohumín do Ostravy, když mám jet podle SJŘ přes Havířov. Oznámení o mimořádnosti jsem nikde nedostal. Jinak v úseku Louky nad Olší - Karviná Darkov si nelze jet, jak se komu zachce. Jsou tam určitá pravidla, po které koleji se jakým směrem jezdí. Martin to má na svých stránkách.

Omezení loko na vmax=120 je nesmysl, jedu přece s loko řady 162. Leda že by vozy byly na 120 a to nejsou.

Také se dlouho čeká na nástup cestujících zejména v Těšíně a Ostravě.

Příjezd do Ovy v 6:00:11 a kvůli velkému nástupu cestujících odjezd až 6:03:35 a tím pádem jsem zůstal trčet na vjezdu do Svinova, kde je stůj až do 6:20, kdy už jsem na tuto aktivitu rezignoval...

A ještě jedna prosba pro všechny aktivitáře: nedávejte prosím tyto "vozy" do aktivit. Vždyť je to hrůza, že v dnešní době ještě jezdí takové omalovánky:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t683380_scrgrb0.jpg[/URL] [Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://obrazku.cz/t683381_CDBeeint.gif[/URL]
Jde o starou verzi cd_Bee.

Back
Nahoře