Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Martine, nepřemýšlel jsi třeba nad tím, že bys DVD vyměnil za flešky? Přeci jenom je to daleko lepší médium, a mít flešku s logem tratě 321 či MSTS by byla pecka pro fajnšmekry. podívej se na tohle: http://usbmedia.cz

o Trati Puchov-Valmez som sa s Martinom bavil, keď sa bude dať natočím mu video z lokomotívy a pozháňam plánky stanic, ale zatial to nieje aktuálne, keďže Martin pracuje na Severe čiech a toho času tiež moc nemá.

Edie napsal:
Martine, nepřemýšlel jsi třeba nad tím, že bys DVD vyměnil za flešky? Přeci jenom je to daleko lepší médium, a mít flešku s logem tratě 321 či MSTS by byla pecka pro fajnšmekry. podívej se na tohle: http://usbmedia.cz
Tak o tom také přemýšlím, ale zatím by to bylo o tom, že by se objednávky prodražily. To nechci. Ale v blízké budoucnosti věřím tomu, že flešky budou tak levné, že vytlačí DVD a CD.

Flash paměť je na takovýhle účel asi nejmíň vhodná. Ze všech dnes používaných medií naní vydrží data čitelná nejkratší dobu.
Jestli má dneska něco smysl, tak to neni ani zasílání dvd ani flashky. Jedině sdílení z internetu....(náklady malé, žádná práce se zasíláním...) v době cloudu je to prostě realita ať se vám to líbí nebo ne.

skoro napsal:
o Trati Puchov-Valmez som sa s Martinom bavil, keď sa bude dať natočím mu video z lokomotívy a pozháňam plánky stanic, ale zatial to nieje aktuálne, keďže Martin pracuje na Severe čiech a toho času tiež moc nemá.
Plánky kromě stanic na Slovensku nejsou problém (tam se ale jedná snad jenom o jednu o stanici.) jsou ke stažení na netu, kdyžtak můžu poslat odkaz, nevím jestli je vhodné šířit to veřejně.

Co se týče videa tak mám pocit že v roce 2008 snad něco točil David Hájek, vzhledem k tomu že ta trať se skoro vůbec nezměnila tak to by neměl být problém.

Pepa z Nuslí napsal:
ovšem jediný co nikdy už nepůjde propojit je trať 323 Ostrava - ValMez, přesněji její jižní úsek z Frýdlantu do Hostašovic.

Nikdy neříkej nikdy :D Dřív to platilo, dnes už ale dokážu s trochou snahy propojit všechno, stačilo by, aby se úsek z Frýdku do Frýdlantu zboural a postavil znovu. Musel by se trasovat o pár stupňů více na východ, tím mezi Frýdlantem a Hostašovicemi vznikne větší mezera a pak se ten úsek dá propojit, vzdálenosti budou reálné, fiktivní bude pouze to, že z Frýdku do Frýdlantu pojedete třeba o 5 stupňů více směrem na východ, což samozřejmě při jízdě není možné nijak poznat :)
Jediný problém je v tom, že se mi něco takového dělat nechce, trať 323 mě absolutně vůbec nezajímá, mám v plánu jiné věci, tudíž by to pro mě byl jenom zbytečně ztracený čas.

Propojení ValMezu s Púchovem taky půjde udělat, to už jsem myslím i psal, tam se pro změnu bude z Valmezu trasovat asi o 7 stupňů na západ (už jsem to kdysi počítal, někde mám ještě schované nákresy), takže to taky nebude problém.

No a pak ještě to Ostravsko je v plánu, tam budete koukat, co udělám za kouzla :D

napríkald elektrifikovať Ostravu stred a spraviť zastávku Ostrava-stodolní ;) :)

Stavitelxx napsal:
...trať 323 mě absolutně vůbec nezajímá...
Ale máš dobře našlápnuto z toho Frýdku. Mimochodem, pokud tě to nezajímá, proč jsi tu trať tedy stavěl???? To už je lepší propojit Valmez s Púchovem, abych konečně mohl udělat Košičana v celé trase. :D:D

skoro napsal:
napríkald elektrifikovať Ostravu stred a spraviť zastávku Ostrava-stodolní ;) :)

Ano, třeba tohle :)

Pepo, kdysi mě ty lokálky zajímaly více, možná je to i kvůli toho, že kdysi jsem všechny tratě musel projít pěšky, než jsem je začal stavět, takže jsem se snažil stavět co nejblíž domovu :-) Teď už mi stačí video z vlaku, fotomapy a můžu postavit třeba Vladivostok, aníž bych tam byl :D

Navíc stavět jednokolejky je moc jednoduché, já mám raději větší výzvy :D

Stavitelxx napsal:
Navíc stavět jednokolejky je moc jednoduché, já mám raději větší výzvy :D

Moc bych neřekl, třeba taková trať z Prahy do Chomutova přes Kladno a z Chomutova do Vejprt, to je teprve lahůdka.

A co je zajímavého na trati z Prahy přes Kladno do Chomutova?
Podle mě je to další nudná lokálka :D

Stavitelxx napsal:
A co je zajímavého na trati z Prahy přes Kladno do Chomutova?
Podle mě je to další nudná lokálka :D

Jo, presne do slova souhlasim. Takova trat 300(prerov brno) je dosti zajimava.:rolleyes::oops:

Naposled editoval moderátor:

Jezdlily tam přímé vlaky Praha - Chomutov - Karlovy Vary, legendární Karlex, Balnea, a ještě nějaké. Jezdily tam motorové vozy řady M296.1 (dnešní řada 853) a Btn.

Pepo, dovolím si ještě posledni OT a to takové, že řada 853 bývalá, ne? Dnes to je všechno 854...

Náhodou trať Praha-Kladno-Lužná-Chomutov je dosti zajímavá :D Ale na trať Puchov-ValMez to nemá :).
Dneska je všechno 854 a Praha-Rakovník jezdí krásná souprava 854+Bdtn+ABfbrdtn :D Jezdila tu i(myslím,že do r.2008) řada 843 :)

Ahojky, jezdila tam řada 843+043+943, 714+043+943, no skoro všechno na naftu i maďarské Ganzy, mimo 850,851.
Z rychlíků Krušnohor,Excelsior, Žatecký chmel, Salubia a taky při povodních Chomutovský expres.

Spacir: Upřesním:721,742,749,750,751,753,754,770,781, z motorů 810,820,831 jen krátce, 843,852,853,854
Tučné řady si tu odjezdily přes 20 let provozu.

VáclavS doplním: 830, všechny serie, ty tu jezdily od výroby, tedy přes 40 let.

Zdravím,dá se ještě vůbec ta 321 objednat? je to vůbec aktuální?

Proč by se nedala, v aktuální verzi se dá OBJEDNAT a určitě to stojí za koupi.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře