Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Obal na DVD je pěkný,ale podle mě koncepčně jednotvárný. A proč je tam dvakrát screen z Prahy? Ačkoliv jsem rodilým Pražákem a jsem na to hrdý (kdopak si rejpne...:D:D:D:D), tak má Martin ve své trati i jiná pěkná místa.
Jen názor.

Tak toto se mi vůbec nelíbí. Na tom obrázku není vidět nic.

Jak jsem psal Martinovi. Je to pouze hrubý náčrt abych věděl, jakým směrem se mám ubírat. :)

Hanes.22 napsal:
Jak jsem psal Martinovi. Je to pouze hrubý náčrt abych věděl, jakým směrem se mám ubírat. :)

Rozhodně Tě nechci otrávit a už vůbec napadat, aby Tě to odradilo, ale mělo by to být asi veselejší a pestřejší.
Nic víc a odradit se nenechej, i když tady je na to Mistrů dost.:D

Midrafon napsal:
Hanes.22 napsal:

Rozhodně Tě nechci otrávit a už vůbec napadat, aby Tě to odradilo, ale mělo by to být asi veselejší a pestřejší.
Nic víc a odradit se nenechej, i když tady je na to Mistrů dost.:D
Odradit se rozhodně nenechám. :) Určitě chci tuto práci dotáhnout do konce (už jen proto, že jsem Martinovi dal slib).

Tak Ti držím palce a kdyby někdo měl nějaký prima nápad, můžete autorovi obalu přispět a poradit, že? :P

Midrafon napsal:
Tak Ti držím palce a kdyby někdo měl nějaký prima nápad, můžete autorovi obalu přispět a poradit, že? :P
Určitě nebudu proti!

Ten text černým písmem tam moc zaniká, ale poskládat tři fotky by zvládl i Martin sám. Čekal jsem, že někdo přijde s něčím originálnějším, kam vloží svůj um. Nehledě ke spotřebě toneru či inkoustu v tiskárně. Proto já vše měním v perokresbu, ale také na nějaké umělecké grafické ztvárnění obalu moc buňky nemám. Ale za to vše do každé aktualizace obměňuji.
Reaguji jen proto, že nás autor nového obalu k hodnocení nepřímo vyzval. ;-)

Stavitelxx napsal:
........... do Hradce Králové určitě stavět nebudu, vůbec mě to tam neláká, byl by to pro mě zbytečně ztracený čas.
Hehehehe, není tam koridor co?:D:D:D:D Ne vážně. Ta trať je jinak jedna z mála, která ještě připomíná doby minulé, jak Pradubice - HK - Jaroměř, tak HK - Týniště - Choceň, Týniště - Letohrad. Tak i HK - Chlumec. Jen doufám, že to v těchto úsecích ještě nějakou dobu vydrží. Ale je pravda, že je součástí Zbyňkovy BP. Ale, pokud mohu, tak bych byl pro dokončení nákladních kolejí v České Třebové odj. skupina. Není kam směrovat nákladní vlaky v aktivitách. Jinak on je stejně ten koridor nanic, když ČD považují trať OV - PHA za vedlejší a ruší na ní spoje. Omlouvám se, ale ještě stále jsem po cestě minulý týden pěkně nasr...:D
Ať se daří ně jen pří tvorbě v MSTS. Dan

Hanes.22: Jestli dobře vidím, tak to máš opačně ne? pokud vím tak přední strana by měla být vpravo a né vlevo :)

Tak jsem poslal Martinovi takovej obal stvořenej ve Photoshopu, který vypadá trochu jak nějaká originálka od velkého výrobce :-) btw vlastní motivace.

Dan J. napsal:
Stavitelxx napsal:
........... do Hradce Králové určitě stavět nebudu, vůbec mě to tam neláká, byl by to pro mě zbytečně ztracený čas.
Hehehehe, není tam koridor co?:D:D:D:D

Přesně tak, co bych tam dělal, když tam není koridor :D Ale myslím, že bych tam nestavěl, ani kdyby tam byl koridor, ne všechny koridory jsou přitažlivé... Ze Zábřehu do Šumperku je taky koridor a mě nezajímá vůbec.

Aktualizaci jsem chtěl vydat už teď o prázdninách, ale opět mě naštval Deterio, protože ten synek vždycky příjde s něčím geniálním, čemu já nedokážu odolat a dopadne to přestavbou celé tratě :D:D:D
To byl samozřejmě vtip, jsem rád, že udělal to co udělal a trať 321 teď bude zase o něco krásnější.
A abych byl konkrétnější, jedná se o přestavníky, původní výhybky vypadaly nějak takto:

www.trat321.cz/ostatni/st_01.jpg

...a nově díky Deteriovi teď budou vypadat takto:

www.trat321.cz/ostatni/new_01.jpg
www.trat321.cz/ostatni/new_02.jpg
www.trat321.cz/ostatni/new_03.jpg
www.trat321.cz/ostatni/new_04.jpg
www.trat321.cz/ostatni/new_05.jpg

Přestavníky na nekoridorové tratě ještě nejsou všechny hotové, takže na ukázku jenom jeden z typů pro křížovou výhybku:

www.trat321.cz/ostatni/n_01.jpg

...nalevo nová výhybka, napravo stará:

www.trat321.cz/ostatni/n_02.jpg

No a dneska ráno jsem se rozhodl, že ještě udělám mírnou rekonstrukci Žiliny, protože jsem ji stavěl už hodně dávno a bylo tam pár nepřesných míst, které mi kdysi nevadily, bohužel v dnešní době už tak tolerantní k nepřesnostem nejsem, takže si to vyžádá krátkou výluku a zkaženou náladu aktivitářům :D

Takhle vypadala Žilina dnes v poledne:

www.trat321.cz/ostatni/z_01.jpg

A takhle ten samý pohled o hodinu později:

http://www.trat321.cz/ostatni/z_02.jpg

Bohužel jsem zboural Žilinu a teprve potom mi došlo, že ji nemám podle čeho znovu postavit, takže zítra ráno mě ještě čeká cesta na Slovensko :cool:
Pokud vše dobře půjde a zítra mě v Žilině nic nepřejede, tak by aktualizace měla být příští měsíc.

Stavitelxx napsal:
...

Bohužel jsem zboural Žilinu a teprve potom mi došlo, že ji nemám podle čeho znovu postavit, takže zítra ráno mě ještě čeká cesta na Slovensko :cool:
Pokud vše dobře půjde a zítra mě v Žilině nic nepřejede, tak by aktualizace měla být příští měsíc.
Nechápu. Přece na jiný počítač si dáš původní Žilinu a podle toho to opíšeš a eventuálně doladíš. Ale pokud jsou nějaké otazníky, tak je nejlepší si zajet na místo. Jen pozor, určitě se budou nadměrně roztahovat koleje. :D

Zbyněk Šemora napsal:
Stavitelxx napsal:
...

Nechápu. Přece na jiný počítač si dáš původní Žilinu a podle toho to opíšeš a eventuálně doladíš. Ale pokud jsou nějaké otazníky, tak je nejlepší si zajet na místo. Jen pozor, určitě se budou nadměrně roztahovat koleje. :D

Nemůžu to stavět podle původní Žiliny, říkal jsem, že byla postavená nepřesně, to by ta rekonstrukce k ničemu nebyla :D
Například nákladních kolejí za peronama jsem jich měl postavených tuším 6 a správně jich tam má být 19 a to je jen příklad...
A z plánů se nedá vyčíst, jestli jsou všechny koleje nalepené na sobě, nebo jestli je mezi některýma větší mezera, případně které návěstidla jsou rovné, které vyosené atd.
Nezbývá mi nic jiného, než tam zajet, jo když jsem to dřív flákal, tak teď to mám zpátky i s úrokama :(

A nový nákladný úsek smer Žilina - Teplička? :) Inak tie prestavníky KRASNE!!!! Toto podľa mňa hrozne chýbalo na tratiach aj Zbynek by mohol rozmýšlať o rekonštrukciu výmen :) hodne zdaru :)

Ty výměny sou luxusní. Martine skvělá práca

Naposled editoval moderátor:

A to mám tento rok maturovat, jo? :D
Nádhera, jinak se to říct nedá. Výměny super, to tomu dá řádný "šmrnc" a myslím si, že to potěší hodně fírů, kteří tuhle trať pojedou. Tak hodně zdaru na Žilinu a nejen tam ;)

Pepa z Nuslí napsal:
Martine, není to na druhém snímku trať do Bad Schandau?

Ano to je předměstí Děčína, směrem od Bad Schandau.

Výměny teď určitě budou vypadat lépe, ale dá to pěknou práci, doslova vyměnit každou výhybku v trati, ještě nejsem ani v polovině...

Žilina-Teplička zatím ne, hlavní koleje jsou v pořádku a ty nákladní koleje za stromama moc škody nenadělají, možná někdy příště :oops:

Naposled editoval moderátor:

Delay napsal:
A nový nákladný úsek smer Žilina - Teplička? :) Inak tie prestavníky KRASNE!!!! Toto podľa mňa hrozne chýbalo na tratiach aj Zbynek by mohol rozmýšlať o rekonštrukciu výmen :) hodne zdaru :)
Já o tom přemýšlet nemohu, protože je nemám. Já je znám jen z vyprávění od Deteria i s obrázky a výkladem, jak to má vymyšlené.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře