Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou_archív #5

Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Stavitelxx napsal:
Já si kdysi taky přál, aby někdo udělal úsek, ze kterého pocházím (okolí Havířova) a jak to dopadlo? Postavil jsem si ho sám :D
Takže to je dobrá rada i pro ostatní, nic na tom není, stavět může kdokoliv :oops:

No ja som mal editor trati otvoreny iba raz... a aj posledny raz.. bol som z toho uplny jelen. Mozno keby som chcel tak na to casom kapnem jak to tam chodi. Len neviem co by na to povedala priatelka. Uz teraz travim dost volneho casu pri simulatoroch, plus modelova zeleznica a x zeleznicnych stranok a portalov ci knih. Hold nezostavalo jej nic ine len si zvyknut :-) keby som sa snazil nieco postavit a bdel nad tym cele dni a noci moc nadsena by uz nebola.. jemne povedane

Naposled editoval moderátor:

Pokud pohneš jen s kolejí tak by to nemělo aktivity ovlivnit, musíš zachovat výhybky.

poison napsal:
Pokud pohneš jen s kolejí tak by to nemělo aktivity ovlivnit, musíš zachovat výhybky.
Tak to by jsi se divil, co MSTS dokáže za divy, když Zbyněk pžedělával úsek Svitavy - Brno, tak mi chybnou trasu MSTS házel i v esíčkách na trati, kde výhybky nebyly. :D:D:D

I tak je to snadno opravitelný, oproti opravě trasy Odry v Žilině, na který jsem si fakt šmáknul, to bude pohod džes. ;)

Stavitelxx napsal:
Já si kdysi taky přál, aby někdo udělal úsek, ze kterého pocházím (okolí Havířova) a jak to dopadlo? Postavil jsem si ho sám :D
Takže to je dobrá rada i pro ostatní, nic na tom není, stavět může kdokoliv :oops:
Martine perfektní práce, já si kdysi taky přál mít tratě kolem Plzně, tak jsem se do toho pustil, pak přišla rodina a najednou byly priority úplně někde jinde. Občas se mi zasteskne po editoru, tak sem tam něco vylepším, ale je to minimum. V současnosti mi můj mladej vymýšlí sem tam nějaký námět na aktivitu, pak to spolu dáme dohromady projedeme a když je to v pohodě, pustíme to mezi ostatní. :)

Naposled editoval moderátor:

Šnek napsal:
...V současnosti mi můj mladej vymýšlí sem tam nějaký námět na aktivitu, pak to spolu dáme dohromady projedeme a když je to v pohodě, pustíme to mezi ostatní. :)
To je až neskutečné, jak dlouho stavíme tratě. Někdo se narodí a už existovalo MSTS a české tratě a vlaky do něj. Doroste do určitého věku a hraje si v tom samém simulátoru do kterého se narodil.

Pravda pravdoucí, já když začínal, tak jsem byl svobodnej a bezdětnej.

Po zhliadnutí týchto videí

http://www.youtube.com/watch?v=E2WpNuUz7sY&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=j6llCzxmlSQ&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=oKuzBWdIf_M&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=hQrROdOgMGI&feature=channel&list=UL
http://www.youtube.com/watch?v=A84McIJl_xQ&feature=channel&list=UL

sa chcem autorovi trate dodatočne poďakovať, že svojou perfektnou prácou mi umožnil preháňať sa po prakticky reálnej trati.

Stavitelxx napsal:
Možná někdy v budoucnu ano, ale teď musí MSTS na nějakou dobu pryč z mého života, jak už jsem tu psal, je třeba se věnovat zaměstnání, rodině a jiným koníčkům...
Znáte třeba simulátor Staničář? Zkoušel jsem tam několik dní ovládat provoz na hlavním nádraží v Praze, no maras, pěkně jsem se u toho potil, nebyl čas se ani napít:D
Mějte se hezky a ať Vám Trať 321 v pořádku slouží ;-)

Já Staničáře hraju skoru pořád (když nehraju msts) ;)

Já si teď při aktivitě všiml jedné věci, nevím jestli je to normální. Týká se to návěstidel (opravnou aktualizaci mám staženou), na vjezdovém návěstidle svítí oranžová, jak se ukázalo, tak zřejmě oprávněně, protože podle TM svítí na skrytém návěstidle ve stanici posun, za ním je na odjezdovém zelená. Setkal jsem se s tím v některých stanicích mezi Košicemi a Žilinou. Problém je, že vždy musím brzdit, protože nevím jestli je na dalším semaforu skutečně červená, nebo je to jen tohle skryté s posunem. Přikládám screeny ze hry
Zde na TM na příštím návěstidle oranžová
http://imageshack.us/photo/my-images/696/msts1.jpg
Po projetí se ukáže na TM skryté návěstidlo ve stanici signalizující posun
http://imageshack.us/photo/my-images/41/msts2.jpg
A po jeho projetí na odjezdovém zelená
http://imageshack.us/photo/my-images/534/msts3.jpg

NEDÁVAME NA FÓRUM VELKÉ OBRÁZKY

K tomu ti můžu říct jen jednu věc (kterou tady omílám pořád dokola), nehleď na TM a řiď se návěstidly!
Pokud je na vjezdovém návěstidle výstraha, tak musíš počítat s tím, že na odjezdovém může být červená, ale taky tam může být zelená, protože než k němu dojedeš, tak dispečer postaví vlakovou cestu a červená se tím změní na zelenou.
To je úplně normální situace, která se běžně děje v realitě, vy jste tady akorát příliš moc zvyklí na to, že si v MSTS jezdíte pěkně pianko na zelenou a když někde svítí výstraha, tak to hned musí být chyba v trati... Ale já Vám to ježdění pěkně osladím, začněte si na ty výstrahy zvykat :D :P
A pokud to TM neumí správně zobrazovat, tak ho vypněte, vůbec mě to nezajímá...

Super práce Martine :) je to krásný, kloubouk dolů :)

Hlavně je to jen ve stanicích, kde většina rychlíků staví, takže v praxi je to naopak pro strojvedoucího impuls, " hele tady stavím ".

Hned první reakce na faldíčkův příspěvek měla bejt dost drsná. Protože se tu neustále dokola opakuje: "Nedávejte sem ty veliký obrázky." Stejně se zas najde Ko**t, kterej to udělá znova a znova. No ale to je fuck.

Mě se podvakráte stalo na vjezdovém návěstidle od Chocně do Brandýsa nad Orlicí, že svítila návěst opakovaná výstraha. Stejná návěst svítila i na opakovačce, která následuje. A to všechno v případě, že bylo postaveno na průjezd. Trošku zvláštní...

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://www.q3.cz/images/93brandejs_bambejs.jpg[/URL]

Šnek napsal:
Hlavně je to jen ve stanicích, kde většina rychlíků staví, takže v praxi je to naopak pro strojvedoucího impuls, " hele tady stavím ".

Aktivita kterou právě jedu je EC 498 „Europa“ od dua Midrafon Korninus a tento jev je ve stanicích, které ten expres pouze projíždí. A čoudovi se omlouvám, že já ko**t zvolil špatné odkazy, kdyby se to dalo upravit, dal bych jen náhledy, ale nedá... Pardon...

Šnek napsal:

A hlavně je to pouze v těch stanicích, kde není vidět současně na vjezdové i odjezdové návěstidlo. Kdyby na vjezdu svítila výstraha a v dálce na odjezdovém byla vidět zelená, tak by to působilo blbě, proto ta výstraha je jenom ve velkých stanicích, ve kterých většina rychlíků zastavuje a od vjezdového návěstidla nevidíte, co svítí na odjezdovém návěstidle.

Čoudo, celou dobu čekám, kdy si někdo rýpne do návěstidel v Brandýse, konečně :D
Tam je to kámen úrazu, Brandýs je jediné místo, kde je několik návěstidel blízko za sebou, MSTS tohle nedokáže správně přechroustat.
Původní nastavení bylo takové, že jsi mohl jet na zelenou, ovšem kdyby u nástupiště stál osobák, tak do něho tutově vpálíš! Proto jsem tam dal ty výstrahy, na posledním autobloku před Brandýsem svítí výstraha, na vjezdovém opakovací výstraha, na trpaslíku kousek dál opět opakovací výstraha a na návěstidle před nástupištěm, tam už je tuším zelená (nebo červená, pokud je ve stanici vlak). Ale jinak to udělat nešlo. Ona by správně měla ta výstraha svítit až na vjezdovém do Brandýsa a ne už na posledním autobloku, jenže to nešlo nastavit, v této stanici MSTS prostě nespolupracuje jak má.
Trápil jsem se tam s tím dost dlouho a zkoušel všechny možné varianty v nastavení návěstidel, bohužel nic lepšího se vymyslet nedalo, třeba se to časem nějak vyřeší, ale teď tam musíš jezdit na výstrahy a "být připravený" :cool:

Fald: S tím výrazem jsem to trošku přehnal ale tak pro příště ;)

Martin-Ostravak, co "zaplať pámbů", nepřijel na bílým koni (Jinak všechno nejlepší): Jak má ten Brandejs vyřešenej Zbyněk? Von ten Brandejs je trošku oříšek ale relativně nic na tom není. Předpokládám, že v MSTS se ve směru od Ústí chová vše normálně. Když si otevřeš tohle -> public.rfx.cz/cd/Pl%E1nky%20stanic/planky2009/5xx/501/538439.xls a mrkneš na to, tak nám tam může maličko motat hlavu návěstidlo Sc1b. Já rozeberu ten tvůj případ, kdy v peronu stojí osobák. Na vjezdovém návěstidle 1S bude svítit návěst výstraha. OPřSc1 bude ukazovat návěst opakovaná výstraha, stejně jako návěstidlo Sc1 a Návěstidlo Sc1b bude ukazovat návěst stůj. Pakliže bude vlaková cesta postavena až k odjezdovému návěstidlu S1a, tak bude vše stejné, jen cestové návěstidlo Sc1b bude ukazova pro změnu :) návěst opakovaná výstraha. Nic na tom není. Teď jde jenom o to, jestli to dovede pochopit i MSTS. Teoreticky by se nechalo vyšachovat návěstidlo Sc1b ze hry, protože tam je k hovnu. Nerozumím úplně střevům MSTS, co se návěstidel týče, no ještě to zkus nějak líp udělat ;)

MSTS neumí dělat předvěst více návěstidlům za sebou. Nelze tedy nastavit, aby dělalo předvěst podle několika návěstidel současně. Stejný problém má msts v Zábřehu a hlavně v ÚL jihu.

Venco, obětuj mě prosímtě pár minut času a řekni, proč to na autobloku jde a ve stanicích ne?

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře