Projekt MSTS Bin

2 Džordž
Souprava ve složení 814+014+914 ( 814+914 ) jede každým směrem jinak. Pří řízení z 814 se sotva vleče, ale při jízdě z 914 jede jak raketa. Stejný problém jako couvání s Hurvínkem.

bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
Už mám zase problémy s Binem. Nemůžu tam dostat žádný vyšší, než 1.5. A to jsem odinstaloval celé MSTS, vyčistil registry a celou složku a nic. Patch v. 1.4 tam mám. Neví někdo, co s tím?
A co takhle smazat složku se zálohami, kterou bin při instalaci vytvořil ? !
Já sem vymazal celou složku MSTS. Nebo se ta složka se zálohami nachází někde jinde?

U poslední verze binu se nějak vytratila prodleva od zmáčknutí klávesy P do zapnutí lokomotivy. Proud je už při zmáčknutí, kdy pantograf jde teprve nahoru :(

bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
bob57_cz napsal:
LuděkD napsal:
Už mám zase problémy s Binem. Nemůžu tam dostat žádný vyšší, než 1.5. A to jsem odinstaloval celé MSTS, vyčistil registry a celou složku a nic. Patch v. 1.4 tam mám. Neví někdo, co s tím?
A co takhle smazat složku se zálohami, kterou bin při instalaci vytvořil ? !
Já sem vymazal celou složku MSTS. Nebo se ta složka se zálohami nachází někde jinde?
"Biny" se neplácají přes sebe. Vždy musí být msts "čistý" s upd1.2/1.4 a na něj poslední bin přímo.
To tak dělám. Mám tam patch v. 1.4 a na něj sem zkoušel dát poslední verzi. Bohužel nejde.

Miran napsal:
U Džordže na webu je nová verze MSTS Bin 1.7.102222.
Prubnul jsem to v noci. Opravena byla nějaká chybka v zobrazování rychlosti, ale chyba v monitorech stále ještě trvá. Nadproudovka ještě nejde ( OverspeedMonitor ) .

Relax

Omlouvám se za částečnou nekomunikativnost. Momentální vytížení v práci, práce o víkendech a k tomu počítač rozložený na zemi a osobní majetek v krabicích (čeká mě výměna oken, nábytku, malování..), mě nedává moc prostoru a tak většinou relaxuji u počítače v leže. Poslední verze Bin odstraňuje chybičku s vyhodnocením navěštěné rychlosti, oprava zobrazení stavu vyhýbek na TM při couvání a několik drobných oprav.
Bohužel i nadřeknuté setkání Zbyněk, JP.. je zatím v nedohlednu.

Divým sam že nikto nehlási chybu verzie 1.7.1. Pri odinštalácii si so sebou zoberie aj train.exe :?

Robo napsal:
Divým sam že nikto nehlási chybu verzie 1.7.1. Pri odinštalácii si so sebou zoberie aj train.exe :?
Robo, nevim, ale nic takového jsem nezaznamenal asi tak 5 posledních aktualizací zpátky (ty starší si už nepamatuji) ..... odinstaluju a hned přes to valim novou verzi a bez nejmenších komplikací - train.exe mi tam zůstal.

U které kompilace se Ti to stalo?

Martens: Doteraz mi to všetko išlo a postupoval som rovnako ako obvykle - odinštalovanie starej verzie a nainštalovanie novej, ale keď som potreboval odinštalovať novú verziu za účelom jej nainštalovania do iného globalu, ostal som nemilo prekvapený. Robí to fakticky najnovší Bin. Ale na druhej strane poučenie - pôvodný train.exe s patchom 1.4 treba mať v zálohe.

Na nové verzi 1.7.1022 testuji svou novou aktivitu se 151 v čele.Pokud změním směr např. při posunu nebo dokonce pokud zastavím na návěstidle a souprava mi couvne,při opětovné jízdě vpřed mám již diskutovanou povolenou rychlost 0 km/h.Se zapnutým LVZ jsem v koncích.

poison napsal:
Na nové verzi 1.7.1022 testuji svou novou aktivitu se 151 v čele.Pokud změním směr např. při posunu nebo dokonce pokud zastavím na návěstidle a souprava mi couvne,při opětovné jízdě vpřed mám již diskutovanou povolenou rychlost 0 km/h.Se zapnutým LVZ jsem v koncích.

Ja som si po dlhšom čase opäť zahral Mn aktivitu na trati Luhačovice a dopadol som rovnako.

Ano, také konstatuji, při testech aktivity OE v Pardubicích, kdy jsem zastavil před návěstidlem stůj a odbrzdil, souprava se pohla mírně dozadu a hned skočil limit 0.

V nové verzi 1.7.1022 zlobí záchranná brzda. Pokud si jí strhnu sám, tak vlak odbrzdím. Pokud ale brzdu strhne simulátor, tak soupravu neodbrzdím. Pomůže pouze odvěšení loko a opětovné připojení vozů.

Robo napsal:

Beriem späť. Chyba bola u mňa, hoci si neviem vysvetliť, čo ju spôsobovalo, hlavne že to šľape.

Džordži nešlo by msts nastavit tak, aby ampéry na lokomotivě najížděly postupně jako otáčky motoru? Totiž co jsem postřehl hodím dva stupně a tažná síla narůstá pomalu. Proudy ovšem vyskočí okamžitě na nastavenou hodnotu což se mi nelíbí a zároveň je to nežádoucí, protože dochází často ke skluzu a musím tam t stupně dávat pomaleji - nereálně. třebas taková bardotka dám tam z místa pátej - se třema vozama a bez skluzu si to na pátej dojede ty ampéry tolik nerostou, protože se zvyšující rychlostí se zase snižují a je to paráda jenže todleto v simulátoru nejde :( do jisté míry by to nahradilo regulátor. ještě nastavit do engu hraniční hodnotu proudů - 2.7 kA a aby loko víc nepustila - omezila výkon a máme jakýsi elektronický regulátor.

To by byl nejlepší Vánoční dárek

Čouda napsal:
Džordži nešlo by msts nastavit tak, aby ampéry na lokomotivě najížděly postupně jako otáčky motoru? ....
To by byl nejlepší Vánoční dárek
Postupný náběh výkonu se nastavit dá řádkem "RunUpTimeToMaxForce ( x )", kde číslo v závorce je doba v sekundách. U odladěných engů od ŽSR je doba nastavená v souladu se zvuky na 30 sekund. Funguje to dobře.
Takže by stačilo jen opravit ten ampérmetr.

No Ampermetr a možnost nastavit omezení tažné síly na nějakou mez, protože peršing tě taky nepustí dejme tomu nad 750 A -já nevím- protože by ses smeknul. o to tady taky běží.

Čouda napsal:
No Ampermetr a možnost nastavit omezení tažné síly na nějakou mez, protože peršing tě taky nepustí dejme tomu nad 750 A -já nevím- protože by ses smeknul. o to tady taky běží.
Prečo by ťa nepustil? Síce 363 má lepšiu reguláciu ako 263, ale keď mi na 263 v automatike vybehla ručička na jednom trakčáku na 1000A, tak som sa smiechu nezrdžal... Tak isto ako sa museli chytať za bruchá cestujúci v Považskej Bystrici, keď mi pri EDB na 362 004 vybehli prúdy na 1350A v polovici peróna a tam to kýchlo, ale to už bola závada.

couda: diky za postreh s ampermetrem. zkusim tam dat silu misto proudu a jen to naskalovat. uvidime.
zsr

Back
Nahoře