Projekt MSTS Bin

Robo napsal:
bob57_cz napsal:
Robo napsal:
Pri poslednom Bine idú zvuky kompresora stále dookola. Odskúšané na 770.
Máš asi zvuky jiné než nastavuje Jacek, ty jeho to nedělají a jedou synchronně s tlakem hl. jímky v pořádku.
To teda nemám.
Pak bude chyba někde v eng. O konkrétní kterou loko se jedná ?
U cme5, která má zvuky stejné jako 770, funguje vše dobře ( kompresor, turbo, chladič,...).
Pokud je v eng položka
AirBrakesIsCompressorElectricOrMechanical ( 0 )
zkuste nastavit na
AirBrakesIsCompressorElectricOrMechanical ( 1 ).
Zkusil jsem obě varianty (0/1) a kompresor běhá stejně správně, zkontrolujte ostatní nastavení brzd, které položky jsou odlišné oproti cme5.

Oprava eng pro cme5:
v poslední verzi "bin" byla opravena charakteristika kompresorů,
změňte položku
AirBrakesAirCompressorPowerRating ( 0.1 )
na
AirBrakesAirCompressorPowerRating ( 1.1 )

2 Džordž :
U cme5 ukazuje diagnostika 3xF5 vlevo nahoře jako
Throttle : 0,0,1,2,3,4,5,7,8 ( 2x0 a chybí 6 ),
cvf je ve shodě s eng
Type ( THROTTLE LEVER )
NumPositions ( 9 0 1 2 3 4 5 6 7 8 )
NumValues ( 9 0.00 0.05 0.12 0.22 0.34 0.49 0.65 0.82 1.00 )

Kadr napsal:
Robo napsal:
Pri poslednom Bine idú zvuky kompresora stále dookola. Odskúšané na 770.
Ano,to samé u 750,pořád dokola.Kompresor styl Jacek.
Tento problém mám na tiež ( na 770 ), ale len v prípade že spustím aktivitu, kde začínam už pripojený na súpravu. Potom kompresor beží stále. Musím sa od súpravy odpojiť a znovu pripojiť a prestane to. Pri sólo mašine pri štarte aktivity je to OK.

Konečně jsem začal testovat nejnovější Bin.

Džordži, zapomněl jsi opravit parametr v SoundSystem ( 5, 300, 200, 31457280 ) . Místo 300 tam je 200 a má to za následek pádu MSTS v extrémních aktivitách.
Bomba je, že v konvoji lokomotiv táhne jen ta první a s puklíkem v depu jsem se pěkně zapotil, než jsem vše odtahal. A budu muset přepsat jízdní řád, protože to už nejde tak rychle.
Ale co je špatně, jak už zde někdo poznamenal, nepřenáší se rychlost na návěstidlech do limitu na monitoru. Ale hodnota snížené rychlosti tam zobrazena je.

Zbyněk Šemora napsal:
Bomba je, že v konvoji lokomotiv táhne jen ta první a s puklíkem v depu jsem se pěkně zapotil, než jsem vše odtahal. .
A ako potom funguje prípadný postrk?

nebulus napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Bomba je, že v konvoji lokomotiv táhne jen ta první a s puklíkem v depu jsem se pěkně zapotil, než jsem vše odtahal. .
A ako potom funguje prípadný postrk?

Kdyby jsi se pozorně podíval na Džordžův web, tak se tam dozvíš, že odpojení výkonu nastane až po stažení smetáků! Čili postrku se zviženým smetákem se to netýká!

Ještě jeden postřeh z nového Bin. Vlaky traffic jezdí rychleji. Možná by to bylo do budoucna dobré, ale narušuje to už stávající aktivity. Jedná se jen o to, jestli to tak zůstane nebo to byl jen vedlejší účinek nějaké úpravy.

Já objevil jeden malý problém.Připojuji na sebe soupravu vozů.Pokud mi mašina ( 534.0331 ) jede pod tahem,proběhne vše bez problémů.Ale pokud připojení udělám s tím že mašina "dojíždí" bez výkonu po připojení se okamžitě objeví jízda na druhou stranu bez zásahu hráče!

Tommy66 napsal:
Já objevil jeden malý problém.Připojuji na sebe soupravu vozů.Pokud mi mašina ( 534.0331 ) jede pod tahem,proběhne vše bez problémů.Ale pokud připojení udělám s tím že mašina "dojíždí" bez výkonu po připojení se okamžitě objeví jízda na druhou stranu bez zásahu hráče!
A nenapadlo tě třeba, že tě odrazily nárazníky ?

Ještě jeden postřeh. Už se o tom také psalo, ale je to ještě záludnější. Za některým reverzním bodem naskočí nulový limit rychlosti. Dříve se to vyřešilo klávesou 1 a dalo se jet dál. Ale nyní ne. Stále máte limit 0 a jste v pasti.
Jinak chválím rozšířenou diagnostiku, kdy po 4xF5 získám čisté informace o brzdění vlaku. Už se mi stalo několikrát, že jsem hledal chybu, proč mi vlak nechce jet a omylem jsem brzdič na chvíli dal do rychločinné brzdy.
Pak je to o minutách, než nákladní souprava povolí.

Tommy66 napsal:
Tady hledej závadu v ladění. Já najíždím na vozy velmi často, vždy výběhem a takový stav nikdy nenastal. Vždy došlo k úspěšnému spojení (připojuji se rychlostí max 3km/h i těch 5 to ještě snese, ale to už je rána, ideální je 2 km/h)

bob57_cz napsal:
Tommy66 napsal:
A nenapadlo tě třeba, že tě odrazily nárazníky ?
Když píšu že jedu,tak to znamená okamžitý pohyb na druhou stranu rychlostí 40 km/h.O nějakém odražení nemůže být řeč.

Zbyněk Šemora napsal:
Tady hledej závadu v ladění. Já najíždím na vozy velmi často, vždy výběhem a takový stav nikdy nenastal. Vždy došlo k úspěšnému spojení (připojuji se rychlostí max 3km/h i těch 5 to ještě snese, ale to už je rána, ideální je 2 km/h)
Tak v ladění se bohužel nevyznám a situace kterou stavím je taková že chytám jedoucí vozy.Pokud s mašinou couvu pod výkonem a na rychlost vozů dobrzďuji je to bez problémů.Jestli nechám mašinu couvat bez výkonu a pomalu se srovnávají rychlosti dojde ve chvíly kdy se vozy připojí k vzpomínané jízdě opačným směrem.Připomíná to kdysi vzpomínanou situaci kdy se tento úkaz objevil po změně kabiny.

Tommy já jsem to testoval, jel jsem výběhem a jenom dobrž´doval přídavnou. nevím kolik byla rozdílová rychlost ale vše proběhlo v pořádku. Ani brzda sama nezačala účinkovat.

Tommy66 napsal:
Tak v ladění se bohužel nevyznám a situace kterou stavím je taková že chytám jedoucí vozy.Pokud s mašinou couvu pod výkonem a na rychlost vozů dobrzďuji je to bez problémů.Jestli nechám mašinu couvat bez výkonu a pomalu se srovnávají rychlosti dojde ve chvíly kdy se vozy připojí k vzpomínané jízdě opačným směrem.Připomíná to kdysi vzpomínanou situaci kdy se tento úkaz objevil po změně kabiny.
Ono to je totiž totéž !!!
Experimentuješ a hraješ si na "Železného Dědka", ale zapomínáš, že pod binem musíš začínat aktivitu v klidu se stojícími vozidly !!!!!!!
Máš to na stránkách binu.
Takže tu máme zase zbytečně dalších pár plků naprosto zbytečně kvůli nedodržení doporučených podmínek !!!
Opět tedy žádná SW chyba, ale HW selhání biologického převodníku.

bob57_cz napsal:
Tommy66 napsal:
Ono to je totiž totéž !!!
Experimentuješ a hraješ si na "Železného Dědka", ale zapomínáš, že pod binem musíš začínat aktivitu v klidu se stojícími vozidly !!!!!!!
Máš to na stránkách binu.
Takže tu máme zase zbytečně dalších pár plků naprosto zbytečně kvůli nedodržení doporučených podmínek !!!
Opět tedy žádná SW chyba, ale HW selhání biologického převodníku.

bobe57, nic proti, ale kde je v tommyho citaci, že začíná aktivitu s jedoucím vozidlem??Pokud se nepletu, tak podmínkou je stojící vlak hráče a z tommyho popisu nevyplývá, že by začínal aktivitu s jedoucím vlakem hráče.

Přesně tak. Hraju si na Železného dědka. To znamená že vyjedu z depa,dojedu ke stůj,začnu couvat a navěsím na sebe vozy rozjeté na 40 km/h. Protože testů jestli to půjde bylo několik,stal se mi popsaný problém.Je možné že to řeším ve špatném vláknu,nebo to dělá jenom mi,ale jestli chybou je Bin nebo chování použité mašiny to bych potřeboval zjistit.

Martens napsal:
Pokud se nepletu, tak podmínkou je stojící vlak hráče a z tommyho popisu nevyplývá, že by začínal aktivitu s jedoucím vlakem hráče.
Pánové, račte listovat hluboko zpět do vnitrozemí tohoto vlákna. Třeba na nějaké další doporučení narazíte ( nejen ve tvaru citovaném ), když už paměť nespolehlivá jest... :lol:

bob57_cz napsal:
Martens napsal:
Pokud se nepletu, tak podmínkou je stojící vlak hráče a z tommyho popisu nevyplývá, že by začínal aktivitu s jedoucím vlakem hráče.
Pánové, račte listovat hluboko zpět do vnitrozemí tohoto vlákna. Třeba na nějaké další doporučení narazíte ( nejen ve tvaru citovaném ), když už paměť nespolehlivá jest... :lol:

Právě, že si pamatuji, že se jednalo o to, že vozidlo hráče nesmí být při startu aktivity v pohybu právě kvůli přechodu na druhé stanoviště a inicializaci hodnot - o trafficu se nepsalo.

Back
Nahoře