8. setkání příznivců MSTS 2012

No právě naopak, trať jsem prezentovat nechtěl a nikoho jsem ničím nepověřil. A ještě si dovoluje nazávat se "pomocným stavitelem" když v současný trati není jedinej objekt, kterej by tam položil.

Zbyňku, zas na druhou stranu by mohlo bejt pěkný jezdit mezi Třebovou a Brnem bez drátů s brejlovcema, ne? :) Teda pokud to dokončej...

Hynďa napsal:
No právě naopak, trať jsem prezentovat nechtěl a nikoho jsem ničím nepověřil. A ještě si dovoluje nazávat se "pomocným stavitelem" když v současný trati není jedinej objekt, kterej by tam položil.

Zbyňku, zas na druhou stranu by mohlo bejt pěkný jezdit mezi Třebovou a Brnem bez drátů s brejlovcema, ne? :) Teda pokud to dokončej...
Alcapone za prvé na to nemá a za druhé fake by nebylo pěkné. On není zdejší a pamatovat si to také nemůže. Já to zažil, mám nějaké matné vzpomínky, ale bez podkladů bych do toho nešel.
A za další upravit cizí práci a vydat jí bez souhlasu je parazitování. Nebýt Deteria, tak o tom nevím. Ale pokud si někdo něco upravuje sám pro sebe, o nic nejde, jen to nesmí nikde prezentovat ani šířit.

Zbyněk Šemora napsal:
A za další upravit cizí práci a vydat jí bez souhlasu je parazitování. Nebýt Deteria, tak o tom nevím. Ale pokud si někdo něco upravuje sám pro sebe, o nic nejde, jen to nesmí nikde prezentovat ani šířit.
Tak jestli ji někdo vydává za svůj projekt tak to je průšvih, to rozhodně.
Ale taky už jsem přemýšlel, že bych si pro sebe upravil tvůj úsek Třebová - Brno... bez trolejí, s jednokolejkou mezi Blanskem a Adamovem, mechanický závory v Rájci... Ale není čas, mám toho rozdělanýho moc.

Ale já ještě žádné předkoridorové upravy zatím nedělal. Jinak ten bacilonosič viru autorun.inf jsem já tak se všem omlouvám.

Pavlík. Však jsem to napsal výše. Dokončit 021 old je brnkačka, nedokončil. Pražský uzel 1900 je myslím maturita. Má to už hotové ?
Kdybych s vývojem BP skončil z jakýchkoli důvodů, určitě kdyby mne někdo požádal a dokázal by, že je schopný, svolil bych k pokračování rozšiřování trati. Pokud by chtěl ale cokoli měnit do varianty old a měl by vizi, že jen odstraní trolej a perony, tak je to fake. Jednokolejka nebyla v celém úseku ale postupně byla přesouvána, který tunel se zrovna opravoval. Já si pamatuji v roce 1964, když jsem jako žáček druhé třídy jel s taťkou do Krkonoš na rekreaci z Brna parním speciálem ROH. (tzv oplodňovák) . Mám matné vzpomínky jak jsme jeli hodně pomalu nějakým tunelem, kde se jelo jen po jedné koleji, svítilo se tam a bylo to hrozně strašidelné.
Tohle může stavět jen někdo, kdo zde bydlel a vše si pamatuje. Ale když už, v dnešní době přece nepotřebuji přeměňovat cizí trať, ale vygeneruji si terén, vykolíkuji a postavím nový projekt. To je mnohem rychlejší, než kopírovat nějaké chybné začátky MSTS, kde mám nesrovnalosti v kilometrech.

Přece když už někdo chce verzi před koridorem z Břeclavi do Třebové, tak nemůže mít z Dlouhé Třebové estakádu, atd. Jelikož byly narovnávány oblouky, stejně by se musely všechny koleje a stanice postavit znovu.

Hynďa napsal:
Tak toto mě celkem překvapilo, já myslel, že to byla regulérní prezentace, dokonce jsem ji velmi pozorně sledoval, poněvač mne zajímalo, v jakém je trať stádiu výstavby. Pokud však je to tak jak píšeš, tak mě to celkem zaráží, jak si může někdo dovolit vytáhnout něco na veřejnost a prezentovat to přímo na slezině MSTS bez souhlasu autora? Já nevím, kdo a jaký tým kolemtrati pracuje, takže si netroufám nějak hodnotit situaci, jsem jen překvapen z tvého sdělení zde na fóru, že sis to nepřál a prezentece proběhla.
Dan

Zbyňku, už jste zase jak malý dítě, když mu někdo šáhne na jeho hračku. Že vás to furt baví, já se vám divím...

Edie, pokud vím, malé dítě jsi ty. Ještě nechápeš, že pokud vytvoříš jakékoli dílo a kdokoli Ti jej začne pozměňovat bez Tvého vědomí, tak snad mám právo se k tomu vyjádřit. Nic s tím sice nenadělám, ale napsal svůj názor na věc snad mám na to právo. Není to dlouho kdy jiný blázen zde psal, že na mé trati tvoří budoucnost za 20 let. :D

Jenomže nikdo z těchto šílenců si neuvědomuje, jak nebezpečné je editoat již postavenou trať. Opravdu jednodušší je koleje pokládat do nové plochy, protože takové havárie, jaké se u již položených kolejích a jejich manipulací objevují, to nemá obdoby. Ale vy mladí si to stejně nenecháte vysvětlit, dokud se sami nepřesvědčíte, že "oheň skutečně pálí" .

Dan J. napsal:
Tak toto mě celkem překvapilo, já myslel, že to byla regulérní prezentace, dokonce jsem ji velmi pozorně sledoval, poněvač mne zajímalo, v jakém je trať stádiu výstavby. Pokud však je to tak jak píšeš, tak mě to celkem zaráží, jak si může někdo dovolit vytáhnout něco na veřejnost a prezentovat to přímo na slezině MSTS bez souhlasu autora? Já nevím, kdo a jaký tým kolemtrati pracuje, takže si netroufám nějak hodnotit situaci, jsem jen překvapen z tvého sdělení zde na fóru, že sis to nepřál a prezentece proběhla.
Dan
Ani si nedovedeš představit jak jsem byl překvapenej já, když jsem se tu dočetl, že byla na slezině prezentovaná moje trať.
Neříkám, že Swam s ní nemá vůbec nic společnýho - natočil nějaká videa trati a vytvořil stránky ale tím jeho podíl na celém projektu končí. Navíc nechápu, jak může prezentovat současný stav trati, když má skoro 3 měsíce starou verzi.
No nedá se nic dělat, stalo se, nebudem si kazit den :)

Edie a Hynďa je také malé dítě, když se mu nelíbí, že za jeho zády někdo odprezentoval jeho práci ?
Já na to také zírám. Vždyť dotyčný omlouval Hyňďu, že na slezinu přijet nemohl....

Né, já opravdu nejsem malé dítě. Ani jsem to neřekl o vás, pouze jsem vás k němu přirovnal.

Dozajista máte právo, se k tomu vyjádřit, ale ne takový stylem, jako to děláte. Kdokoliv má právo s tím udělat co chce, pokud se nepokusí prolomit ochranu, kterou tam vy ovšem nemáte. A pokud to někdo začne upravovat, proč by vám to měl dávat vědět? K čemu? Upravuje si to pro sebe. To je to samé, jako když si někdo koupí nové disky na auto, proč by to měl dávat vědět výrobci auta? To asi né, že ;-)?
A pokud někdo nedbá na rady, že si má založit nový projekt, tak je to jeho věc.

Deterio napsal:
Ale já ještě žádné předkoridorové upravy zatím nedělal. Jinak ten bacilonosič viru autorun.inf jsem já tak se všem omlouvám.
První měl můj disk Aleš Sláma, pak Miky a Deterio nakonec, tak tím se nákaza dál rošířit nemohla. Miky měl sedmičky a ty mají defaultně nastaveno aby se automaticky nespouštěl autorun.inf.
Ale co bylo zajímavé, když jsem se připojil na wifi, tak stále mi nod32 opakovaně červeně vyskakovala výstraha, že chce odemne stahovat data. Akci jsem zakázal a dál už byl klid. Nebyl možný nějaký útok z wifiny ? Protože většinou výzvy odchozí komunikace jsou zelené.

Edie, přijeď konečně na slezinu, pokecáme a určitě bude dál klid. Zbytečně si některé lidi sám démonizuješ. A když už na to nemáš, abys ten kousek do Prahy přijel, tak nechápu, proč tady zbytečně reaguješ, kdyš nevíš o co jde.
Pointa byla jen v tom, že já čekám od Deteria na připomínky i roky, ale pro soukromý neveřejný projekt si čas udělá, ale to už Deterio dementoval.

Tak, je možné, že se už na slezině někdy objevím. konec konců, s pár lidmi jsem se už taky dlouho neviděl.

Zbyněk Šemora napsal:
Ještě nechápeš, že pokud vytvoříš jakékoli dílo a kdokoli Ti jej začne pozměňovat bez Tvého vědomí, tak snad mám právo se k tomu vyjádřit.
Tak tohle by chtělo někde zarámovat a zasadit do zlata :D .... pro všechny a to bez výjimky...

Martens napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Ještě nechápeš, že pokud vytvoříš jakékoli dílo a kdokoli Ti jej začne pozměňovat bez Tvého vědomí, tak snad mám právo se k tomu vyjádřit.
Tak tohle by chtělo někde zarámovat a zasadit do zlata :D .... pro všechny a to bez výjimky...

Hehehehehehehehe ... otvoríme opäť causu trainset na DVD ??? Keď už, tak už - jednotný metr - neni nad objektívny pohľad na vec :D

Martens napsal:
"...., ale to je asi tak všechno, co s tím můžete dělat." Jára Cimrman

Back
Nahoře