Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Nyní jsem projel celý úsek Aramov - Dvorce a vše bez problému, žádné sloupy jsem v kolejích neměl, takže problém bude asi jinde... Jinak aktualizace se vydařila, opravdu paráda hlavně jednotlivé zákoutí a smysl pro detaily. Díky.

Naposled editoval moderátor:
f72c6c60c1fc466d7c743483fad26f70.jpg

Takhle by textury pražců na hlavní trati vypadat neměly. A přestože u mne vypadají jinak, někteří z vás mne na to upozornili. Takže na mém webu je (pro jistotu) ke stažení balíček s texturami pražců. Stáhněte si jej i vy, kteří máte na hlavní trati dřevěné a betonové pražce. Součástí balíčku je i upravené stínování modelů borovic, které nyní vypadají dobře i v zimě.

A jelikož jsme s Blažovákem našli pár dalších drobností a PepeQ mi věnoval nové sezónní textury některých stromů, můžete stahovat další drobné update.

Zdravím! Jiříku je úžasné, že zase na dvoukolejce trošku děláš, jak vánoční, tak i současná aktualizace je nádherná! Tuhle trať mám moc rád, už proto, že se na ní vyřádím jak s rychlíky, tak s courákem v podobě 810ky na "Dé-trojce" do Káčova..mooc povedený výtvor a budu rád, pokud ti i nadále vydrží chuť na přidávání byt i takových drobností, jako jsou kočky (čtyřnohé :-P ) na nástupištích nebo tak..Jen tak dál!!Za každou aktualizaci ti proto děkuji!

brejlobára napsal:
Zdravím! Jiříku je úžasné, že zase na dvoukolejce trošku děláš, ..Jen tak dál!!
Hmmm, když jsi to tak hezky napsal, tak pustím do světa to, co bylo doposud určeno jen pro "jezdiče" Blažovákových aktivit. Najdete to zde.
Jezdiči ale nebudou škodní, vždy budou mít nějaká vylepšení nějaký ten měsíc předem.

022430122cfcfb438a8cc549ee9d64c8.jpg
Na linku v předchozím příspěvku si můžete stáhnout betaverzi předvánoční aktualizace. Připomínky a nalezené závady vítány.

45f20700cf0c21bbe4c38be0a8c65591.jpg
0b3c2d9976104241a41e2d6a7697f77e.jpg
a66d23fa89419b561a32feabb016c5c5.jpg

Traťováci prošli opět celou trať, co nedokonalého našli, opravili, co mohli, ještě vylepšili. Ušli 200 kilometrů a už je bolí nohy. Tak zašli do hospůdky nad řekou (viz dolní obr.), dali si v tom chladnu čaj s rumem a vydali mikulášsko-vánoční aktualizaci tratě.

Jirko, jsi výborný architekt. Ale co mne praštilo do očí je voda. To je snad nejpřirozenější vodní hladina, kterou jsem v MSTS viděl. Možná jí máš od počátků a já si jí jen nevšiml, ale zrovna tohle téma jsme řešili tento týden s Danem, tak mé oči parkují přednostně na vodní hladiny v jiných projektech.

Tu hladinu jsem jednou měnil, ale je to už několik let. Ono také screen může zkreslovat. Včerejší aktualizace v sobě zahrnuje všechny změny od jara 2010, ale toto tam asi není.

Zbyněk Šemora napsal:
Jirko, jsi výborný architekt. Ale co mne praštilo do očí je voda.
Ahoj Zbyňku.
Buď v klidu, je to screenem, ty ji máš v trati taky. :-) Když už jsme u vody, nejde něco udělat s tím, aby zimní zamrzlá řeka v noci nesvítila a ztmavila se s noční krajinou?
Dan

b5cb881cf2838f8858199be03d85897c.jpg

Nejlepší by bylo ty ledy zrušit. Voda samotná nesvítí. Nakonec tekoucí toky zamrzají jen v tuhých zimách a to bývá v krajině mnohem více sněhu, než v MSTS. Já to řešil tak, že pro tekoucí vodu používám vodu nastavovanou přímo Route editorem a na rybníky a podobné nádrže pak vodorovnou plackou s texturou vody eventuelně v zimě ledu..

JJ, zruším a vrátím nezamrzlou vodu zpátky. Jinak se omlouvám za odbočení z tématu, ale už delší dobu mne to štve a stěžovalo si i pár testerů mých aktivit. Na všech tratích MSTS mám jeden problém. Když v editoru zadám pomalou jízdu kolem výluky (červená čára s praporkem v AE) tak při delší jízdě se mi a nejen mně na trati nezobrazují cedule začátek a konec pomalé rachlosti. Když před oním místem uložím, nahraji, tak tam ty cedule jsou. Takže MSTS je prostě bere jako vedlejší objekt a když se mu zdá, že je toho moc, nebo co? Tak je prostě nezobrazí. Je někde možnost tento parametr zvednout v nastavení podobně jako je tomu u nastavení mem:512, nebo u nastavení zvuku v soundcfg.dat?
Předem díky.

Hmmm, tak to koukám. Vím, že MSTS klade tyto "objekty" na terén a tak tam, kde je zrovna vyšší násep, tak do něj zapadnou a nejsou vidět. To byl jeden z důvodů, proč jsem nepodnásepoval všechny koleje, aby aktivitáři mohli tu a tam pomalou jízdu použít. Od aktivitáře to však vyžaduje "mít poznání" trati. Ale že by uložením a nahráním tratě tyto cedule skočily na úroveň kolejí, to jsem teda netušil.

Prosím, prosím hlásím jednu chybu v aktualizaci chybí soubor :trava_1k100_uzk.s Právě přikíždím do Huhřic a hází mne to chybu a ve stahované aktualizaci s soubor chybí.

JiříkTK napsal:
Ale že by uložením a nahráním tratě tyto cedule skočily na úroveň kolejí, to jsem teda netušil.
No, terén, to je známé, ale mně to dělá i ve stanicích bez náspu, takže spíš důležitost objektu.

Back
Nahoře