Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Ano já tohle samozřejmě znám. Jen jsem říkal, ž návěstidlo na kterém bude 40 a výstraha - uvažujeme mechaniku - bude trojramenné. a žluté rameno většinou chodívalo spolu s odjezdovým návěstidlem aby byla zaručena vazba. Noční návěti jsou už druhá věc.

Vrbam napsal:
JiříkTK napsal:
sloučení návěsti výstraha a vjezd odbočkou na dvouramenném návěstidle
To mi také moc nevoní, pak z toho bude hodně lidí vykulených

Betaverzí dvoukolejky na CD jsem rozeslal cca 20, sešlo se mi všelijakých připomínek a námětů. Ale tohoto si nikdo nevšiml. Takže kdybych o tom nic nenapsal, kdoví ...

Vrbam napsal:
No nevím, ale skupinovky u dvojkolejky to mi moc nevoní. Když se koukneš na již existující hlavní tratě, tak tam to není.

Jsou na 340, kterou jsem se inspiroval, v několika stanicich mezi Blažovicemi a Kyjovem. Konečné slovo nechám aktivitářům, budou-li jim "vadit", ve verzi 2.0 nebudou.

JiříkTK napsal:
Měla by chodit i pod BP, a u mne chodí. Podrobnosti jsou na mých stránkách.
To som sa tam dočítal, ale nebol som si istý, či som to správne pochopil. V dnešnej dobe je takáto "univerzálne" fungujúca trať skôr zvláštnosťou.

VolejnikTomas napsal:
Když už jsme u těch technických připomínek: Trochu mi uniká existence takového množství souborů v adresáři SOUND umístěném přímo v trati. Vždycky jsem si myslel, že to, co je v ttype.dat načítá MSTS ze SOUNDU v kořenovém adresáři MSTS a to, co je v ssource.dat ze SOUNDU v trati. Pokud tomu tak je, tak jsou tam soubory beznatrat00_ex.sms apod. asi zbytečně a naopak chybí v onom SOUNDU společnému celému MSTS. Pominu-li zkutečnost, že vetšina lidí tam ty soubory stejně má z jiných tratí.

No já si to myslel také, ale rozesílání beta verze mne přesvědčilo, že je řada lidí, kteří to nemají. A tak je v Soundu tratě i píšťalka výpravčího. Je to jednodušší, než nechat někoho stahovat ještě soubory do kořenového Soundu.

Jsou asi všelijaké důvody, já třeba nechápu, proč se při instalaci některých tratí nahrávají textury modelů (ne kolejí, ale třeba budov) do Globalu. Když by bylo přirozené mít to v Textures trati. Pak se musí s tratí stahovat i Global pro ni. Ale možná ten autor má pro to nějaký důvod.

nebulus napsal:
V dnešnej dobe je takáto "univerzálne" fungujúca trať skôr zvláštnosťou.

O to jsem se úzkostlivě snažil kvůli úplným nováčkům s MSTS, kteří stále jsou. Pustí poprvé MSTS pak tam nahraje Dvoukoleku a ona mu jede a je i ozvučená a výpravčí píská. Jedno z omezení je třeba nepřesáhnout 999 objektů na modrý čtverec, a to je někdy tvrdé omezení.

Amazon napsal:
Já to mám na Globalu pro BP a zatim jsem nemusel nic doplňovat, šlape na 1 pokus :wink:

Tak pokud mi nepůjde na UZK jsem v A já se tak těšil

Naposled editoval moderátor:
Pikku napsal:
Tak pokud mi nepůjde na UZK jsem v A já se tak těšil
Nebul, Maruš. Mne to tam chodí, tak pôjde aj tebe.

Naposled editoval moderátor:
Takový papoušek s Pikkovými Ca se na ní perfektně vyjímá.Komu Ca nevoní,může jet s Rybáky.Jinak jedu na Tygyho UZK naprosto bez problémů. :lol:

Tato trať je kompatibilní se vším jen proto, že obsahuje pouze základní kolejivo, tedy je prostá od angličanů a různých uhlů vyhýbek.

Zbyněk Šemora napsal:
Tato trať je kompatibilní se vším jen proto, že obsahuje pouze základní kolejivo, tedy je prostá od angličanů a různých uhlů vyhýbek.

No jasně, ale důvody jsem vysvětlil na svém webu. A taky funguje bez BINu.

Ale raději bych tu četl další konstruktivní připomínky a náměty.

Co se skupinovek týká, já bych se jim vůbec nebránil. Bereme-li jako vzor Vláru roku 1987, kterou jsem v té době dost často projížděl Sergejem z obrázku pod nickem, tak v každé stanici od Kyjova po Slavkov se nějaké našly a ve Šlapanicích tuším taky. Ovšem pozor :!:, tehdy se nijak neoznačovaly, naopak, malý terčík výpravky pod návěstidlem znamenal možnost výpravy vlaku návěstidlem a na mechanikách se prakticky nevyskytoval.

Návěstění Výstrahy na mechanice Vjezdem odbočkou já moc neschvaluji. V praxi šlo postavit buďto rovně=Volno anebo odbočkou=Vjezd odbočkou. Vjezd odbočkou (a je jedno, zda to bylo s/bez žlutého ramene) byl současně i jakoby Výstraha a vlak při vjezdu jednal jako zastavující.
Měl-li být vlak při návěsti Volno na vjezdu ve stanici zastaven (čili nemít postaven odjezd ze stanice), musel být buďto pravidelně zastavující dle SJŘ, být o tomto zpraven V rozkazem nebo spolehlivě zastaven u vjezdového návěstidla a následovala ještě ruční Výstraha od signalisty na vjezdové straně. Vyjímkou byl Kyjov, kde vzhledem ke stoupání od Vlkoše postačovala ruční návěst Výstraha od signalisty St.I, ale to bych do toho nemotal.

Mám-li to nějak shrnout, přikláním se k možnosti jedu rovně=Volno a předvěštění odjezdu bych úplně vynechal. Pak by bylo na tvůrcích aktivit, aby v případě nutnosti provedli některé z výše popsaných opatření.

Back
Nahoře