Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
JiříkTK napsal:Fandové Dvoukolejky, má pro váš špatnou a vlastně dobrou zprávu:
Jako následek mimořádné události z 15. září 1987 bylo drážní inspekcí nařízeno provedení měření dodržení průjezdného průřezu trati a obrysu pro vozidla v celém úseku trati 24a Lopovice - Huhřice pro provoz normálněrozchodných vozů na podvalnících rozchodu 760 mm.
Při průjezdu tratí byla zjištěna řada nedostatků, zejména nedodržení průjezdného průřezu trati a obrysu pro vozidla. Dále doporučuje drážní inspekce rekonstrukci podvalníkových jam a rekonstrukci mostu u zastávky Svatý Dan .
Do odvolání je vydán Z Á K A Z provozu normálněrozchodných vozů na podvalnících rozchodu 760 mm na dráze železniční, regionální úzkého rozchodu č. 24a Lopovice - Huhřice.
Podepsán vrchní inspektor OJ________________________________________________
Finanční prostředky jsem sehnal, již sháním dodavatele rekonstrukce
No, drážní inspektoři budou mít příští týden určitě na práci důležitější věci, než nějakou úzkokolejku. Tak to riskneme.Dan J. napsal:Tááák a my s drážní inspekcí vydrbem a přeci jenom vyjedeme. Aktivitu, kterou mám před vydáním nezahodím (v neděli pošlu), ani kdyby mne za to měla drážní inspekce sežrat zaživa.
S pozdravem Dan
Aj, tys mi to zkazil. Já chtěl dát najevo, jak makám. To víš, že celá výměna trvala sekundy a následná kontrola posunutých sloupů u mostů, na náspech a ve stanicích pár desítek minut. Ale je od Tebe hezké, žes mi chtěl ušetřit práci.Zbyněk Šemora napsal:Pokud se cokoli jen vyměňuje, tak stačí dát ve world klasicky nahradit soubor za jiný soubor a je ve čtverci hotovo za sekundu. Ale je podmínka, že sloupy jsou ve stejné ose. Pak ani 5000 objektů není velký problém.
Já jsem takto v trati 251 bleskově vyměnil sloupy TV za telegrafní. TV jsem nasázel kvůli měření vzdáleností.
To je problém úzkorozchodek. Ono v podstatě všechny koleje, ke kterým zarovnáš terén, letí trochu nad terénem, ale u úzkých to obzvlášť vyniká. Tam, kde je to moc vidět, zvedám terén silnicí. Tento screen je zrovna z nešikovného úhlu.VáclavS napsal:Jirko, koukám že ti koleje nějak lítaj ve vzduchu (screen pluhu). Nevadí to provozu?
Nemám co promíjet, nijak se mne to nedotklo a na další průběh výkonu mé noční směny ani osobního života to vliv nemá.JiříkTK napsal:Promiň Tome, to, že je to fikce, je uvedeno v ReadMe ke skinu. Termín "oblastní" jsem použil já, protože okresy již nemáme a podle sedadel a kabiny je to stroj současný. Konečné slovo bude mít ovšem autor. A nakonec - co když se v Heřmanicích plánuje obnova tratě.