Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Dostal jsem nějaké připomínky ke trati a pokusím se vyhovět a závady opravit a někdy na konci září dát na web opravnou aktualizaci. Pokud máte ještě někdo nějaké náměty, prosím napište.

Fandové Dvoukolejky, má pro váš špatnou a vlastně dobrou zprávu:

Jako následek mimořádné události z 15. září 1987 bylo drážní inspekcí nařízeno provedení měření dodržení průjezdného průřezu trati a obrysu pro vozidla v celém úseku trati 24a Lopovice - Huhřice pro provoz normálněrozchodných vozů na podvalnících rozchodu 760 mm.

Při průjezdu tratí byla zjištěna řada nedostatků, zejména nedodržení průjezdného průřezu trati a obrysu pro vozidla. Dále doporučuje drážní inspekce rekonstrukci podvalníkových jam a rekonstrukci mostu u zastávky Svatý Dan .

Do odvolání je vydán Z Á K A Z provozu normálněrozchodných vozů na podvalnících rozchodu 760 mm na dráze železniční, regionální úzkého rozchodu č. 24a Lopovice - Huhřice.

Podepsán vrchní inspektor OJ​

Finanční prostředky jsem sehnal, již sháním dodavatele rekonstrukce

JiříkTK napsal:
Fandové Dvoukolejky, má pro váš špatnou a vlastně dobrou zprávu:

Jako následek mimořádné události z 15. září 1987 bylo drážní inspekcí nařízeno provedení měření dodržení průjezdného průřezu trati a obrysu pro vozidla v celém úseku trati 24a Lopovice - Huhřice pro provoz normálněrozchodných vozů na podvalnících rozchodu 760 mm.

Při průjezdu tratí byla zjištěna řada nedostatků, zejména nedodržení průjezdného průřezu trati a obrysu pro vozidla. Dále doporučuje drážní inspekce rekonstrukci podvalníkových jam a rekonstrukci mostu u zastávky Svatý Dan .

Do odvolání je vydán Z Á K A Z provozu normálněrozchodných vozů na podvalnících rozchodu 760 mm na dráze železniční, regionální úzkého rozchodu č. 24a Lopovice - Huhřice.

Podepsán vrchní inspektor OJ​

Finanční prostředky jsem sehnal, již sháním dodavatele rekonstrukce

Tááák a my s drážní inspekcí vydrbem a přeci jenom vyjedeme. Aktivitu, kterou mám před vydáním nezahodím (v neděli pošlu), ani kdyby mne za to měla drážní inspekce sežrat zaživa.:twisted::D:twisted::D:twisted::D

S pozdravem Dan

Dan J. napsal:
Tááák a my s drážní inspekcí vydrbem a přeci jenom vyjedeme. Aktivitu, kterou mám před vydáním nezahodím (v neděli pošlu), ani kdyby mne za to měla drážní inspekce sežrat zaživa.:twisted::D:twisted::D:twisted::D

S pozdravem Dan
No, drážní inspektoři budou mít příští týden určitě na práci důležitější věci, než nějakou úzkokolejku. Tak to riskneme.

Zato pracovní četa se po půl roce vrátila na trať a postupně začala vymněňovat staré sloupy telefonních vedení tvaru I za nové pevnější tvaru A, které umísťuje do větší vzdálenosti od kolejí. Práce postupují pomalu, neboť jen na dvoukolejném úseku z Aramova do Dvorce je zhruba 5000 sloupů.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/zadov_noc.jpg

Taktéž byly ve většině nádraží vyměněny staré bílé výbojky za nové žluté sodíkové. Na screenu je nádraží v Zadově.

Pokud se cokoli jen vyměňuje, tak stačí dát ve world klasicky nahradit soubor za jiný soubor a je ve čtverci hotovo za sekundu. Ale je podmínka, že sloupy jsou ve stejné ose. Pak ani 5000 objektů není velký problém.
Já jsem takto v trati 251 bleskově vyměnil sloupy TV za telegrafní. TV jsem nasázel kvůli měření vzdáleností.

Zbyněk Šemora napsal:
Pokud se cokoli jen vyměňuje, tak stačí dát ve world klasicky nahradit soubor za jiný soubor a je ve čtverci hotovo za sekundu. Ale je podmínka, že sloupy jsou ve stejné ose. Pak ani 5000 objektů není velký problém.
Já jsem takto v trati 251 bleskově vyměnil sloupy TV za telegrafní. TV jsem nasázel kvůli měření vzdáleností.
Aj, tys mi to zkazil. Já chtěl dát najevo, jak makám. To víš, že celá výměna trvala sekundy a následná kontrola posunutých sloupů u mostů, na náspech a ve stanicích pár desítek minut. Ale je od Tebe hezké, žes mi chtěl ušetřit práci.

Tak to se omlouvám, že jsem pokazil legraci. Ale na druhou stranu, reál je každý pes jiná ves, tak se stejně musí hodně sloupů vyměnit za jiný typ pěkně ručně, jako u sloupů TV.
Kéž by šly ve stavění tratí všechny úkony urychlit jako je výměna sloupů. Bohužel, většina prací je manuální kopáčská makačka. Jen je škoda, že se u sezení u PC nehubne jako při kopání v reálu.

Zdravím. Ten screen vypadá moc pěkně. Ono to s těmi světly vypadá hned reálněji, než když je v nodreží tme jek v pr... Tak mne napadá nádraží ve tmě, to by mohlo být tak v komunistické Koreji, tam myslím od určité hodiny vypínají proud. Pokud se nemýlém.:D:twisted::D:twisted::D
Dan

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/dvk_sloupy.jpg
Stavby silnic a železnic, národní podnik, se činí. Bylo vybudováno nové telefonní vedení kolem trati a staré "I" sloupy byly nahrazeny pevnějšími "A" sloupy umístěnými dále od kolejí. Toto je jeden za dvou několikakilometrových úseků trati, kde je telefonní vedení po obou stranách.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/dvk_sloupy2.jpg
Na vedlejších tratích byly postaveny nové "I" sloupy dále od kolejí.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/jama_pikkov.jpg
Dále byly rekonstruovány podvalníkové jámy. Takto vypadá nová podvalníková jáma v Pikkově
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/jama_huhrice.jpg
Nová podvalníková jáma v Huhřicích
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.simtrains.eu/trate/dvoukolejka_csd/screeny/jama_lopovice.jpg
Nová podvalníková jáma v Lopovicích
Zatím máme dostatek volných kapacit a je tedy i na vás, uživatelích tratě, abyste napsali své připomínky a přání. Ve "fantasy route" je možné leccos z toho splnit.

No, jak už je tradicí mezi lidem MSTS, mnoho konstrukticních připomínek nepřišlo. S výjimkou drážního inspektora Ondry J., ktarý nám do odvolání zakázal provoz vozů na podvalnících na úzkorozchodce. Ale nakonec vše dobře dopadlo a opravná aktualizace Dvoukolejky je v podstatě hotova.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://jirik-msts.wz.cz/popis/mapa.jpg

Pokud náhodou máte ještě nějakou reálnou a konstruktivní připomínku, prosím, ozvěte se. Ponoukám tímto hlavně ty služebně mladší zájemce o MSTS, nebojte se mne na něco upozornit. Létající strom čí nízký most je prostě závada a je jedno, zda na ni upozorní ten, kdo pro MSTS aktivně tvoří 5 let, či ten, kdo jen jezdí tři týdny. Já jsem také jen stále se učící začátečník.

Takže ode dneška můžete stahovat aktualizaci Dvoukolejky na verzi 2.2.

Co je tam nového: Kolejově takřka nic, takže drtivá většina starších aktivit bude fungovat. Hotové jsou ale tři zbrusu nové podvalníkové jámy, takže trasy v jejich těsné blízkosti budou nefunkční. Dan své aktivity již upravil a jsou na mých stránkách.

Telefonní sloupy jsou dále od kolejí, v rámci možností jsou nádraží v noci osvětlena, na úzkém rozchodu uvolněn profil pro vagony na podvalnících, trošku jsem zde zkorigoval povolené rychlosti podle zkušeností z tratí JZD, lichoběžníková tabulka na úzké je užívána tak, jako v JZD i v JHMD. Přidal jsem zde obdobně jako v trati JZD bílý patník coby předvěst blížící se lichoběžníkové tabulky. Jsou také zvednuty dva mosty, do kterých narážely vlaky střechou. Vyměnil jsem vjezdové návěstidlo v Lopovicích a v Pastvinách jsou nahrazena skrytá a skupinová dvojicema odjezdových, protože tam nešlo vykřižovat vlaky. Místa návěstidel zůstala prakticky stejná. Je tam sice trochu přenávěstidlováno, ale funkční křižováni je dle mne důležitější.

Takže děkuji touto cestou Nebulusovi a Pawlíkovi za nové modely a všem ostatním přeji příjemnou jízdu. Nalezené chyby vítám.

VáclavS napsal:
Jirko, koukám že ti koleje nějak lítaj ve vzduchu (screen pluhu). Nevadí to provozu?
To je problém úzkorozchodek. Ono v podstatě všechny koleje, ke kterým zarovnáš terén, letí trochu nad terénem, ale u úzkých to obzvlášť vyniká. Tam, kde je to moc vidět, zvedám terén silnicí. Tento screen je zrovna z nešikovného úhlu.

Tože koleje lítají mírně nad terénem najde člověk asi u každé trati pro MSTS. Hold se nesmí čumákovat na vůz zespod. V takově Pha Holešovicích pokud kouknu kamerou pod vlak, tak se peopadnu někam pod koleje a na náspěch to samé.:D:D:D Hlavní je celkový dojem a ten je suprovní.:salut:
S pozdravem Dan.

Ahoj,
nechci rejpat ale měl bych jednu připomínku:
Nenašla by se jiná zkratka pro "Frýdlantskou oblastní dráhu"? Stejnou zkratku měly Frýdlantské okresní dráhy za první republiky a tak třeba přeskinovámím U 37.0 na FOD 3 by mohlo dojít k situaci, kdy nebude jasné zda jde o fikci či model skutečného stroje :)

Promiň Tome, to, že je to fikce, je uvedeno v ReadMe ke skinu. Termín "oblastní" jsem použil já, protože okresy již nemáme a podle sedadel a kabiny je to stroj současný. Konečné slovo bude mít ovšem autor. A nakonec - co když se v Heřmanicích plánuje obnova tratě.

JiříkTK napsal:
Promiň Tome, to, že je to fikce, je uvedeno v ReadMe ke skinu. Termín "oblastní" jsem použil já, protože okresy již nemáme a podle sedadel a kabiny je to stroj současný. Konečné slovo bude mít ovšem autor. A nakonec - co když se v Heřmanicích plánuje obnova tratě.
Nemám co promíjet, nijak se mne to nedotklo a na další průběh výkonu mé noční směny ani osobního života to vliv nemá. :)

Back
Nahoře