Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Dan J. napsal:
... když jsem u těch elektrických jednotek, tak ve filmu Železný dědek je jedny chátrající za odstavenýma parničkama a vůbec nemám tušení, co to je...

Na K-repu psali, že se jedná o jakousi varšavskou elektrickou příměstskou jednotku, která sem byla zavlečena s válečnými událostmi stejně jako mnoho dalších zajímavých lokomotiv či vagonů. Zkus si to tam dohledat přesněji v příslušném vláknu.

druhý pokus o obrázek
http://blazovak.rajce.idnes.cz/msts/#lego.JPG
jde o rozjezd Lega z jedné stanice na lokálku a kdepak asi ?

Tak, tady jsou tři stylizované screeny z Dvoukolejky od Martina Blažováka,
jednoho z mých spolupracovníků, kteří skoro nemluví a nepíší, ale o to více testují a jinak pracují.

44f29407dc412278f84acf03dd39eb24.jpg

6ac5e346a2de3db305d5801dee667cb0.jpg

9dbd853d5738b51327e7017e5d08039c.jpg

Naposled editoval moderátor:
No tady se to neřešilo, ale je to již opraveno několik měsíců. Ve Dvoukolejce je spousta dalších vylepšení, řada nových objektů i Brzdova a Ondrova auta. Chystaná aktualizace má 15-20 MB, ale musí zatím počkat na odstavné koleji. Když jsem chtěl od někoho projet a opřipomínkovat nový pouze 5 km dlouhý úsek na trati JZD, musel jsem si přes všechny sliby a nabídky vystačit takřka sám. No a Dvoukolejka má 200 km a musí se zkontrolovat celá, takže to ještě nějaký pátek potrvá.

JiříkTK napsal:
Tak, tady jsou tři stylizované screeny z Dvoukolejky od Martina Blažováka,
jednoho z mých spolupracovníků, kteří skoro nemluví a nepíší, ale o to více testují a jinak pracují.

Nic proti, ale to tele vypadá fakt hrozně. Chtělo by to novou verzi, ale nejsou bohužel lidi.

Při probírání pozůstalosti po strýčkovi eisenboňákovi narazil můj spolupracovník Blažovák na tento zajímavý dobový dokument. Pokochejte se také.
c14dd0f7b6ee2840fae8bf5a3858de72.jpg

Carlos napsal:
JiříkTK napsal:
Je stažena odsud: Virtual Modelling Works, http://www.train-sim.hu.

No já bych raději použil asi tuto.: http://sklad.obrazku.cz/obr130975_SFCAN176.jpg
Než nějakou maďarskou.

Keď 399.0, tak preskinovať nejakú nemeckú BR01 alebo BR03, hentá maďarská je riadne FAKE :!:

Neboj Taxi, časem bude origoš litevka. Víš, že je to moje oblíbená lokomotiva, jen se mi nechce lepit textury kousek po kousku z ničeho. Fake přeci až tak nevadí, když jsme mohli jezdit s jinými úlety :)

Ahpj, tak když už se tu baví o parničkách, jak to vypadá s Vítězkou? Já ji v trainsetu samozřejmě mám ještě z minula, jenže nevím, kde udělali soudruzi z NDR chybu, ale nějako se s ní nemohu rozjet i když je odbržděná? Jinak k hist. aktivitám pro trať Nové Zámky - Zvolen od Janeho jako stvořená.;)
S pozdravem Dan.

Jenže, jenže. Ono je to také o tom, že když napíšu ná Fórum, že bych potřeboval s něčím hejfnout ta se ozve kdo? Namátkou jmenuju: Carlos, Jarda S., Pikku, Tax, Dem, Dan.J., Ronoath, Neznamsebe, ..... Ti nejaktivnější a také nejzaneprázdněnější. Ti ostatní jen chtějí, žádají a mnohdy vyčítají a krititují.
Na mém HD se najde leccos, co jsem nedal do světa já ani mí kamarádi. Prostě to máme pro sebe a pro ty, co ochotně poradí a pomůžou. Lid MSTS si bude muset zvykat, že bude-li k tvůrcům přistupovat způsobem, jakým přistupuje = hloupě kritizovat, nemotivovat, zneužívat jejich trpělivosti a jen žádat a žádat, bude čím dále více podpultovek.
A nikdo se nemůže vymlouvat, že to neumí. Když jsem potřeboval helfnout s přestěhováním webových stránek, kolik myslíte, že jsem dostal nabídek?
--------------------------------------------
A dovětek dodatečně: Mně osobně vůbec nevadí a vůbec se mi nepříčí jezdit po fiktivních tratích fiktivními nebo polofiktivními stroji jako třeba M291 Arpád či T679.3 Nohab, ve fiktivních aktivitách s fiktivním řazení vlaků. Důležitější z mého pohledu je, že to člověku působí radost a přispívá k životné pohodě. Na rozdíl od mnohých výlevů na tomto Fóru v poslední době.

JiříkTK napsal:
Jenže, jenže.
...
A dovětek dodatečně: Mně osobně vůbec nevadí a vůbec se mi nepříčí jezdit po fiktivních tratích fiktivními nebo polofiktivními stroji jako třeba M291 Arpád či T679.3 Nohab, ve fiktivních aktivitách s fiktivním řazení vlaků. Důležitější z mého pohledu je, že to člověku působí radost a přispívá k životné pohodě. Na rozdíl od mnohých výlevů na tomto Fóru v poslední době.

Tož k tomuto nemožno nič namietať - každému podľa jeho gusta. :D Nakoniec šak je to len hra a nie sme žiadni hyperrealisti.
K tej 399.0 - keď je to fake, tak by bolo lepšia aj fake radová tabuľka, napr 399.1, né ? Keď už z NOHAB-ky je T679.3 a z Arpáda M291.0 :cool:

Tax napsal:
K tej 399.0 - keď je to fake, tak by bolo lepšia aj fake radová tabuľka, napr 399.1, né ? Keď už z NOHAB-ky je T679.3 a z Arpáda M291.0 :cool:
Já jsem pro tento systém, ale Ti, co to skinovali, napsali svého času na řadovou tabulku 399.0. Ale do jaké míry je ten stroj fake, to já nedokážu posoudit.

JiříkTK napsal:
Já jsem pro tento systém, ale Ti, co to skinovali, napsali svého času na řadovou tabulku 399.0. Ale do jaké míry je ten stroj fake, to já nedokážu posoudit.

Naša "litevka" 399.0 bola stavaná podľa vzoru predvojnovej tzv. nemeckej školy podľa požiadaviek litevských železníc, má pojazd 2' C 1'. Tým značne vybočuje z československej konštrukčnej školy vychádzajúcej z prác rakúskych konštruktérov.
Maďarská rada 303 má pojazd 2' C 2' ( 2 nápravový podvozok vzadu namiesto 1 nápravového behúňa ) a je maďarskej konštrukcie z obdobia po druhej svetovej vojne. V podstate mala podobný osud ako naša rosnička 464.2 a rada 476.0 - vznikli v čase, keď už boli pri nástupe nové trakcie a ostali len pri prototypoch.

Ináč keď už sú na pretrase FAKE radové tabuľky, tak maďarskej 303 by sa viac než 399.1 hodilo radové označenie 398.0 alebo 397.0 - ČSD nemali radi ťažké mašiny a všade, kde sa dalo, tam vyžadovali nápravový tlak maximálne 18 ton, ktorý sa snažili udržať za každú cenu - pozri napr. T478.1/2/3/4, T678.0, 498.0, 498.1, 556.0, 475.1, T435.0 - u T435.0 dokoca nápravový tlak 15 ton bol dodržaný len administratívne. Aj čmeliak bol konštruovaný pôvodne ako T668.0, šesťkolák 180 začal svoju históriu ako E698.0 ... všade až na nejaké výnimky ( UNRA 459.0, pomaranč s pegasom T679.0, sergej T679.1 a čmeliak T669.0 po zistení, že prekračuje tlak 18 ton ) sa objavuje hodnota 15 - 18 ton na nápravu, preto deviatka v radovej tabulke viac menej absentuje, predovšetkým u parných lokomotív.

Podtrženo a sečteno: Domluvil jsem, co jsem mohl a udělal jsem co jsem uměl. Na mých stránkách naleznou mí kamarádi a pomocníci fake lokomotivu ČSD 399.1 s jízdními vlastnostmi od Petra Nováka s lehce upravenou kabinou a lehce upravenými originálními světly.
A pokud jste dobře četli, tak o pár příspěvků výše píše Pikku, že "Litevka" 399.0 je v plánu. Tudíž jsem v rámci bezkoliznosti v budoucnosti umístil lokomotivu do adresáře CSD_399_1. Prosím všechny, kteří si tuto lokomotivu stáhnou a současně mají i její starší verzi, aby si ji smazali.
Lokomotivě bychom také neměli říkat "Litevka". Navrhuji předběžný název "Maďarka" - nevím však, zda se již někde na jihu Slovenska nepoužívá pro jiný stroj.

Back
Nahoře