Fiktivní Dvoukolejka ČSD

Pro zpestření sortimentu vozidel a kabin se mi podařilo dovést organizačně do konce tři věci:

1/ AlešB odstranil odlesky z kabiny na M286 od Ondry Janiše a doplnil noční verzi
2/ AlešB odstranil odlesky z kabiny na M296 od Dejva a doplnil noční verzi
3/ skinař, který nechce být jmenován, upravil skiny motorových vozů M296.1005 a 006 tak, aby s Jackovými skiny tvořili barevně ucelenou soupravu MEx Vindobona

Vše uvedené je ke stažení na mých stránkách.

Vážení kolegové, prosím abyste zatím nestahovali balíček upravených vozů M 296.1. Obsahuje formální chyby. Po vyřešení s Jirkou přes SZ můžete očekávat opravený archiv.

Honza U.

Download M296.1 jsem na čas stáhnul, ale jako náhradu si můžete stáhnout pět nákladních vagonů z poloviny minulého století. Znovuvydání těchto starších Pikkových skinů zorganizoval Dan J. a nově je naladil Jarda Brabec.

Drobné závady v archívu M296.1 jsem s Honzou a Kryšpínem vyřešili. Takže můžete stahovat znovu. Souřástí archivu je i jednoduchá demonstrační aktivity se soupravou MEx Vindobona v řazení z roku 1969. V první polovině je až nudná :D, zaměřte se především na pískáčky, houkejte a pozorujte dění kolem trati.

Někteří z vás naznačovali, že je z kabiny M296 špatně vidět. Takže aby nebylo vše na onom "stříbrném podnose", najdete na mých stránkách návod, co s tím vlastními silami. A pak si samozřejmě můžete poupravit pohled z kterékoli kabiny, ze které špatně vidíte.

Ještě menší OT úlet zpět k mechanickým návěstidlům. Včera jsem se vrátil z dvoutýdenního autostopového tripu napříč Polskem a mají tam taková návěstidla běžně i na koridorech, takže asi OK :o)

Zdravím.
Nevím, jestli se mi něco nepřepsalo, nebo zda to není Jiříkův záměr, ale dnes jsem dal na trati dvk pomalou rychlost přes most a místo 30km/h tam mám 40. Tak se chci zeptat jestli to tak má v této trati být. Jinak mám nachystané 2 aktivity, jednu pro úzkou (screeny v mém vlákně aktivit), tam mi Tom Kaňka napsal připomínky, za což mu děkuji, takže musím udělat pár úprav a o druhé neřeknu ani slovo, (ani screen) to si ponechám jako překvapeníčko.:D:twisted:
S pozdravem Dan.

Matně si vzpomínám, tak jsme kdysi řešili rychlost při jízdě proti stůj (či něco podobného). A vyšťoural jsem, že je stejná, jako u pomalé jízdy, a tak jsme se tehdy domluvili na jejím zvýšení. A v čem spočívá potíž u té pomalé jízdy, vždyť je to skoro jedno, jestli na mostě zpomalím místo na 30 tak na 40. Snad kromě toho, že tam momentálně nemusí být správná hodnota na předvěstníku pomalé jízdy.

JiříkTK napsal:
Matně si vzpomínám, tak jsme kdysi řešili rychlost při jízdě proti stůj (či něco podobného). A vyšťoural jsem, že je stejná, jako u pomalé jízdy, a tak jsme se tehdy domluvili na jejím zvýšení. A v čem spočívá potíž u té pomalé jízdy, vždyť je to skoro jedno, jestli na mostě zpomalím místo na 30 tak na 40. Snad kromě toho, že tam momentálně nemusí být správná hodnota na předvěstníku pomalé jízdy.
Ahoj.
To mi je jasné, já jen, jestli to tam tak má být či nikoliv. Jenže, pokud dám pomalé jízdy a budu s tím počítat ve scénáři jako s 30, tak každý znalec tam na omezení na těch 30 zpomalí, ale pokud pojede 40 už bude předbíhat scénář aktivity. Není však problém počítat se 40, ale nejsem znalec, pokud máš omezení při údržbě trati, zda se právě nejezdí jen těch 30 km/h.?
Dan
Ps: ona není jen na předzvěstníku, sníží se i na 40 na TM.

dave01 napsal:
Také se ještě vrátím k mechanikám - Říčany u Prahy 2005

Jen poznámka lehce mimo téma. Ta 121 083 je poslední 121, která brousí koleje s nákladními vlaky. Ještě postává 121 055 v Polepech jako postrk.

dave01 napsal:
Také se ještě vrátím k mechanikám - Říčany u Prahy 2005
...
Jo kde jsou ty časy. Předvěsti se zásadně nestavěly, vjezdové klacky v noci nesvítily a když k tomu se přidala mlha, byla to doslova pastva pro oči, co je tam za návěstní znak. Mnohdy jsem z okna návěstidlo hledal halogenovou baterkou z NDR, která svítila víc než standartní neupravený dálkový reflektor na mašině :D Benešovská trať byla na tom stejně celá. Na odbočce Záběhlice, kde jsme zastavili před pochybnou návěstí, něco mezi "Stůj a volno". Tenkrát jsem musel pěšky na hradlo, bába tvrdila, že to lépe postavit nejde a tak jsem musel pákami zamávat sám, až bylo "volno" jednoznačné. Ale zase takové hradlo Bedrč, tam sloužili chlapi, sice si tam rádi popili (cinkání prázdných a plných lahví v jejich taškách, když jsme tam zastavovali kvůli střídání), ale postaveno měli vždy předpisově, ať byly mrazy nebo horko. Jen jsme si mnohdy říkali, jestli tomu volnu můžeme věřit. Kolikrát jsme viděli, že je volno i proti a nejbližší vlak z Benešova jsme byli zase my. :D

Dnes se po trati Dvojkolejka proháněl Taxův a Pikkův skin, na model Ondry Janiše, skin vozu ČSD 850.040 a 850 041, který byl kdysi u F. Havla na stránkách a tuším, že i u Taxe. Opravil (naklonoval) jsem engy lokomotivy, takže je plně funkční pod MSTS Bin. Tak a jdu otravovat Taxe na SZ o povolení k zveřejnění.:D:D:D

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img230.imageshack.us/img230/9766/sd850.jpg

S pozdravem Dan.

Dan J. napsal:
... skin vozu ČSD 850.040 a 850 041 ...

Priznávam, kedysi dávno som spáchal tento skin na dvojicu krokodílov 850.040 a 850.041 ČSD. Ak je k dispozícii opravený eng pre MSTS Bin, neni problém dať to opäť k downloadu.

Tax napsal:
Priznávam, kedysi dávno som spáchal tento skin na dvojicu krokodílov 850.040 a 850.041 ČSD. Ak je k dispozícii opravený eng pre MSTS Bin, neni problém dať to opäť k downloadu.
Ahoj Taxi.
Už jsem ti psal SZ, jestli stačí poslat poze eng a sd soubor mohu poslat mejlem, pokud celý model, musím přes úschovnu.
Dan

Ahoj Jirko.
Teď při tvorbě 3. dílu aktivity jsem narazil na takový malá paradox.:D Ve 2. díle přijíždím do Kačova v 18:30 v zimě, jasno a je tma, ve 3. odjíždím v 19:00, v zimě za vydatného sněžení a je viděl daleko lépe. Více screeny k porovnání, nešlo by s tím do aktualizace něco udělat?
Příjezd 18:30 zima, Jasno:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img59.imageshack.us/img59/4223/mosstmv.jpg
Před odjezdem 18:55 zima, sněžení:
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://img59.imageshack.us/img59/6091/mosstmv2.jpg

S pozdravem Dan.

No šlo, ale nečekal jsem, že si někdo bude chtít takhle kazit oči, tak jsem se zimou a sněžením nějak nezabýval. Tak dokonči aktivitu pro tentokrát bez sněhu. Snad na to během těch pár měsíců nezapomenu.

JiříkTK napsal:
No šlo, ale nečekal jsem, že si někdo bude chtít takhle kazit oči, tak jsem se zimou a sněžením nějak nezabýval. Tak dokonči aktivitu pro tentokrát bez sněhu. Snad na to během těch pár měsíců nezapomenu.
Ahoj Jirko, bez sněhu to nepůjde, mám v aktivitě umístěny na odstavných kolejích zasněžené Bai, musí vypadat, že tam stojí dlouho, poněvač se již pomalu obměňuje vozový park, píše se rok 1988 a na hlavní trati potká hráč jediný vlak s Baikama a to od Taxe a 4 dveřové Baiky už jezdí pouze na trati Netomice - Huhřice - KU.:D:D:D Nic, kdyžtak dám zima jasno, jen jsem chtěl aktivitu obohatit o změnu počasí, když už ji dělím do několika dílů. V sobotu chci dílko vzít na slezinu do Bohumína, no uvidíme jak to stihnu.:D Jo a co se kažení očí týše, ne vždy je na trati překrásně vidět a tak se v této misi bude muset fíra pekelně soustředit, o stavění na praporek nebude nouze.:twisted:
S pozdravem Dan.

Zkus zima + déšť, tam neprší, jen to zimní počasí má jiné parametry jako dohlednost a oblačnost.

JiříkTK napsal:
Zkus zima + déšť, tam neprší, jen to zimní počasí má jiné parametry jako dohlednost a oblačnost.
Ahoj, zkusím. A teď si nejsem jistý a MSTS jsem pro dnešek vypnul, nehřmí náhodou při déšť? To by bylo v zimě asi dost pitomé.:D
Dan

Já jsem tedy v MSTS zahřmět ještě neslyšel, ale není to až ta nereálné, zimní bouřka občas zavítá i do moravských nížin.

Back
Nahoře