Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

No není to nádhera ? Takhle si rozbít Tábor ?
30fa8cbf3b1ae8ae1edf6d225b3b2634.jpg
c7b4eaa5620a59a53dcb45a2cfa979c1.jpg
Zkrátka ještě zvednout všechny nákladní koleje, znovu nalinkovat návěstidla a je to komplet přepracováno. Zvedat jen traťové koleje na konec vygenerovaného světa už bude brnkačka. Rozhodil jsem si sice peron zakopnutím o klávesu "pohyb po rastru" Asi klávesa G, ale stejně tento přijde smazat, protože už je na cestě originál od Aleše Slámy.
Nakonec s návěstidly, výměnovými tělesy a označením kolejí nebylo tolik práce. Stačilo jen zvednout koleje a těchto věcí si nevšímat, uložit, pak refrešnout a tím všechny databázové značky vyskočí nahoru do kolejí kam patří. Modely sice zůstanou dole, ale ty stačí označit a klávesou H vystřelit nahoru, nalinkovat a uložit. ;-)

Naposled editoval moderátor:

No to víš, budou platit vyšší daně ;)

Podařilo se. Konečně je komplet trať se vším všudy do Tábora opravena a konečně mohu finálně osazovat modely od Brzdy.
Až do Tábora šlo vše podle plánu, ale trať směr Budějovice už nevyšla jak dříve a je nepatrně posunutá. Podobně jsem se nemohl dopočítat v ranžíru a musel dělat korekce. Ale naštěstí vše dobře dopadlo, editor nepadl, což by byla katastrofa, protože znovu vše dělat by se mi už nechtělo. Vše vypadá stejně jako dříve, jen je vše o pár desítek metrů výše.

Zdravím, asi v zimě jsem si koupil tuto skvělou trať.Teď jsem udělal upgrade PC a znovu instaluju, jenže instalace se mi nějak zasekla při souboru 363044.ace. Je to chyba, neb mám čekat klidně x hodin? Díky.

Zastav instalaci a překopíruj si obsah obou DVD do nějakého adresáře na tvém HDD a znovu instaluj z tohoto umístění. Pokud se instaluje přímo z DVD mechaniky, mohou být problémy.

Kuba5 napsal:
Zdravím, asi v zimě jsem si koupil tuto skvělou trať.Teď jsem udělal upgrade PC a znovu instaluju, jenže instalace se mi nějak zasekla při souboru 363044.ace. Je to chyba, neb mám čekat klidně x hodin? Díky.
Nesprávný postup. Z DVD se správně instaluje jen poprvé. Při dalších reinstalacích se postupuje takto, protože není jen jedna trať, ale desítky tratí a vozidel jsou tisíce. Tímto způsobem nepřijdu o žádná data a reinstalace je hotová do čtvrt hodinky. Jen potřebuji externí disk v případě notebooku, kde například vyměňuji pevný disk. Pokud přecházím do nového počítače, tak si složku Train simulator přetáhnu buď po domácí síti, nebo disk ze starého PC si dočasně připojím do nového.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=QrVGQG96u3E&feature=player_detailpage[/video]

Ale teď už nic, pokud je vše smazáno. Takže zkopírovat obsah DVD na pevný disk a pokud nějaký soubor vyhazuje chybu, tak mi napsat emailem, který to je a hlavně z jaké verze. Mám instalačku jak aktuální, tak minulou. Nakopíruji ke stažení.

V této době mám v práci málo času na stavění. Práce nejdou tak rychle, jak by si člověk přál, tak vám opět aslepoň zahraji.
Možná se minule Piráti moc nelíbili, tak snad tyhle pohodové melodie potěší. Já se alespoň po ránu na každý nový den takto naladím a pak už vše jde s úsměvem.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw&v=91qTLEck0Kw&feature=player_detailpage[/video]

Krásné Nedělní ráno p.Zbyňku. Tak jako vždy super relax. Testuji Midrafonovi aktivitu a toto video mám na druhém pc puštěné jako kulisu už asi po páté a máte můj obdiv. Prostě krása. Děkuji:

Naposled editoval moderátor:

Jako muzikant se přidávám.
Zbyňku, opravdu krásné.
Sice u toho nemohu Tvůj !čelový" výkon poslouchat, ale pustil jsem si jej teď na opravu aktivity a musím říct, že umíš potěšit.
Ale nejvíc doufám sám sebe.:), protože pro Tebe je to relax a potěšení.

Jen tak dál, těším se na další.

Já jako muzikant se přidávám.
No Zbyňku opravdu božské. Fakt ty umíš zvednout náladu.
Dneska jsem trošku nametenej, ale jinak jsem při smyslech a můžu ti říct že fakt válíš.
Někdy se sejdeme a zamuzicírujem, piáno a "čelo" co ty na to.

Pepa z Nuslí napsal:
...Dneska jsem trošku nametenej, ....Někdy se sejdeme a zamuzicírujem, piáno a "čelo" co ty na to.
To já byl v době nakopírování videa už také. V poledne jsem to odfidlal, zpracoval dal kopírovat na You Tube a vyrazil na sraz ze základní školy po 40 letech. Koštovat víno se začalo od 17.00 a do půlnoci......domů jsem došel po svých. Pes mi vynadal, tak jsem ho vzal na chvilku také na sraz, alespoň na jeden taneček. Pak si ještě pamatuji, že jsem sem na fórum dal odkaz na video a kolem půl druhé šel spát. V půl šesté chtěl pejsek čůrat, ale pak jsem ještě asi do devíti dospal. Víno bylo kvalitní, tak žádné následky, ale stejně jsem byl celý den nedospalej.

Jinak zahrát si můžeme třeba na slezině, pokud by nás tam tedy nevypískali :D Asi by to bylo podle repertoáru. Tam bychom museli hrát asi ala "Jede jede mašinka" a podobné, kde se zpívá o železnici. Jenomže tohle zase já nehraji.
Sice velký železniční fanda Antonín Dvořák, když cestoval ve starých rybácích vlakem a zaposlouchal se do klapání kol na stycích, na tento rytmus napsal Humoresku. Tento železniční koncert už dnes neuslyšíte. Musí se jet asi šedesátkou ve dvouosých vozech a kolejové pásy musí být kratší délky. Nesvařované. Já to slyšel kdysi na trati Břeclav - Znojmo, když tam jezdil Papoušek a tahal asi 8 rybáků. A bylo to jen v jednom úseku. To bylo opravdu supr. A ne jak koridor, který dělá jen šššššš. :D

Už jsem si říkal, jestli by podle rychlosti Humoresky a známé vzdálenosti kolejnicových styků šla vypočítat rychlost tehdy jedoucího vlaku. :-)

V té době, když jsem Humoresku hrával a porovnával s cestami vlakem, tak mi to nikde nesedělo. Na lokálce Zaječí - Hodonín to nebylo ono, ale právě na Břeclav - Znojmo, někde u Valtic, když to tam papoušek rozdejchal na maximálku 60 a styky začaly zpívat "ta tarata ta tarata", tak jsem konstatoval, že Dvořák musel jet vlakem jedoucím rychlostí kolem 60 km/h a musely to být dvouosé vozy. Protože čtyřosáky dělají všem známé "tutu tutu" . :D

Dle reakcí, hodně lidí zajímají videa z novinek ohledně stavění tratí v MSTS. Počet kliknutí na tohle jen potvrzuje, ale zajímalo by mne, kolik lidí si to projelo celé. Na You Tube jsou takové zajímavé statistiky, něco jako míra udržitelnosti publika, kdy u videí nad 300 kliknutí je krásně vidět kolik procent klikne a po prvních sekundách křivka padá.
A právě u těch vlakových projížděk to spadne až na nulu už v prvních minutách a občas někdo posuvníkem nakoukne co je i dál. To mé fidlání má podstatně menší počet kliknutí, ale kolem 15 procent se dodívá do konce. Překvapil jen soundtrack Pán prstenu, který měl zpočátku minimální návštěvnost, ale celých 30 minut se drží minimálně na 40 procentech, ale většinou byl v nadprůměru. Ještě jsem se díval na můj návod reinstalace MSTS. Prvních 15 minut kolem 45 procent a pak to spadlo kolem 10 procent.
Jinak to znám podle sebe. Něco hledám, kliknu a když mne to nezajímá, tak jdu na další. U hudebních produkcí si ale většinou poslechnu video celé.
Z toho vyplývá, že většině uživatelů čekajících na novinky kolem stavění tratí určitě stačí asi minutová upoutávka.
Ale možná je to jinak tak napište svůj názor. Pro mě je pohodlnější nakopírovat video celé a ať si každý posuvníkem nakoukne, kam potřebuje, protože každého určitě zajímá něco jiného.

Souhlasím s Lukym,lepší je celé a každý ať si najde svoje.

Já si také myslím, že tato videa nejsou určená jako kino s napínavým příběhem, ale už mne napadlo dát tam například aktivity, na které by se téměř nikdo nedíval, ale raději si je zahrál sám, ale jak by ubylo dotazů například na můj Den blbec, kterými jsem dodnes bombardován, kdyby existovalo video, kde by si každý našel své, kde má problémy. Stačily by jen pasáže, kde je posun ve stanicích, protože například 10 hodiny videa by v tomto případě asi bylo moc.

Mohu někoho poprosit o zaslání textury hbzzn.ace na email lukas.matu@seznam.cz? Kdysi byl odkaz na její stažení, ale ten je již nefunkční a mě tu hlášku o neexistenci té textury odklikávat nebaví. Předem díky, Lukáš

[rozděleno] Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Mě to také za mého mládí před lety nebavilo, ale že to někdo odklikává už toilik let a neopravil si to. ???

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře