Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Čouda napsal:
Říkáš Přerov - Brno... To by stálo za to ;) Jináč Břeclav - Přerov stavíš ještě postaru? Nebylo by to vůbec marný, když už se staví jeden úsek dvakrát. A co ta Davidem připomínaná Ostarva? To je asi blbost, že? Leda že by postaru... ;)
Tohle nemá smysl řešit. Dávno jsem napsal, jak to bude. Z Olomouce před Prosenice koridor, Přerov původní, Říkovice - Hrušky koridor, Břeclav původní. Co je již zbourané a nezdokumentované, to už stavět nelze. Ale v tomto případě, kdybych si mohl vybrat, volil bych koridor, protože jezdit na těch rovinkách max 100 je barbarství. Stejně jako Přerov - Kojetín loudat se stovkou. Asi bych tam měl nasimulovat nějaké propadlé styky, ať je o strach tam i tou stovkou jet. A kdybych stavěl směr Bohumín, tak do Svinova koridor. Ale pokud se mi nepodaří správně strefit u 330, tak zůstane jen ostuda a je jedno jestli koridorová nebo původní :)

Pan se nabízí otázka, jakej smysl má stavět dvakrát jednu stejnou trať.. nějak jsem to ještě asi nepochopil..

,,Stejně jako Přerov - Kojetín loudat se stovkou. Asi bych tam měl nasimulovat nějaké propadlé styky, ať je o strach tam i tou stovkou jet.,,

Přerov - Brno to je krásná romantika večer

A jak chceš jet v BP například aktivitu Brno-Břeclav-Olomouc ? To jako v Rohatci přehodíš jinou trať ? :)
Navíc stejná trať to určitě nebude, Na to můžeš vzít jed. Když dva dělají totéž, není to totéž. Já stavím jinak. Tím ale netvrdím, že Martinova verze nemusí být pro uživatele lepší. Třeba nevydržím a budu tam mít nedodělky. Ale nic neopisuji, stavím svým stylem.

Ale jedno plus. Konečně jsem se naučil dělat pořádné 60tkové výhybky na propojky mezi první a druhou kolejí. Že mě to nenapadlo dřív. Ale jak dál ve stanicích se ještě uvidí, na to je zatím čas.
Právě opouštím Staré Město u UH a po obědě pokračuji doma. Už se nemůžu dočkat, jak vyjde průsečík s tratí od Přerova.

Dotaz:
Stavíš také trať 340 z Bzence do Veselí nad Moravou? Resp. ten kousek co je pod tratí 330?

Míro, docela dobrá připomínka, ale jak říká Zbyněk, když dva dělají totéž, není to totéž.
To jako kdybych já se hrabal v klavírech a druhý to bude dělat po mě, taky to neudělá stejně.

Sice je to napínavé, ale v nejlepším je třeba přestat, pokračování zítra. Už zbývá asi 10km kolem Otrokovic. Výškově by to mohlo vyjít. Před Tlumačovem jsem byl moc vysoko, tak jsem byl i rád, že jsem od Přerova do Tlumačova mohl přepracováním udělat to mírné klesání. Odtud to poženu do Otrokovic a pak se to snad srovná v esíčku před Napajedlou. A dál to také je zvlněné nahoru/dolů i když jen max 2.5 promile.
b6694c13bc82aadbe0b2053096dfea6b.jpg

Pepo, ty moc předbíháš, já zatím dělám ve stanicích jen výhybky na první a druhé koleji. Žádné staniční koleje, protože je možné, že se budou celé desítky kilometrů ještě posouvat. Takže je zbytečné se ptát na další věci kolem. Když se staví jen dopředu, tak je možné rovnou stavět finál a s přípojnými tratěmi. Ale takto by to bylo hodně předčasné a většinou úplně zbytečná práce, když existuje možnost bourat a posunovat.

Naposled editoval moderátor:

Stále ještě neslyším to slavné slovo: "Heuréka!". Ale už se to blíží. Snad zítra....;);););););)

To jen tak neuslyšíš. Nejprve několikrát to opačné slovo, "kuš nevyšlo to, 4. pokus" 3. verze to už je nyní, kdy jsem tušil že může nastat problém.

Jinak zde máte plno návodů kolem MSTS, ale nikdo ještě nepopsal, jak poskládat přesnou kolejovou propojku pro rychlost 60km/h, aby vzdálenost hrotů výhybek byla 100m s co nejmenší odchylkou, jak to má být v reálu. (podle plánků stanic)
Abych to i já nezapomněl, napíšu to sem. Kdybych si to napsal na papírek, stejně bych zapomněl na který papírek jsem si to napsal :)
Do odbočky:
A1tpnt3xx-50m-15m-10m-0,3m-A1tpnt3xx
A srovnání s dvoukolejným navazujícím dílem. Poskládá se to tak, aby k propojce zůstal prostor pro díl 10m a kousek (databáze se i tak propojí, ale zůstal by tam lom kolejnice) Místo 10m dílu se použije tato kombinace:
7m-0,3-1-0,3-1-0,3 a sedí to naprosto přesně (je zajímavé, že matematicky je to kratší, ale není to pravda, soudruzi z NDR kolejové díly asi špatně spočítali, je to o chlup delší než 10m). Ještě nevím, co to udělá v rychlosti 160km/h, ale když to tam trochu zatřepe, bude to reál :)
Dynamická kolej je jednodušší, ale když potřebuji přebarvit na koridor, je tohle poskládání praktičtější. Nemusím nic podkládat. koridorovou texturou.

A mohu to tak přeskládávat ve všech již dříve postavených stanicích. Pro radost aktivitářů :) Místo tam pro to je :) Zatím nehrozí. Ale oprava aktivit by zase tak těžká nebyla. Jedná se jen o vexle na propojkách mezi 1.a 2. kolejí. Další větvení je už na svém místě. Kdyby náhodou bylo třeba.

Coco??? Kostlivci vylezli ze skříní?
Že by se nepodařilo propojit, tomu moc nevěřím, jde snad všechno :D :D

Takže jsem jak ze shora, tak odspodu už ve stejném kilometru. Nedopadlo to zase tolik katastrofálně, čekal jsem to horší, ale bohužel jsem počítal s variantou, že budu ohýbat spodní větev. Jenomže rozumnější bude znovu udělat první variantu v ohnutí prvního oblouku za Olomoucí. A celá páka se přiklepne za Otrokovicemi k dolní větvi. Nemám z toho radost. Posouvat Přerov. Ale naštěstí mám položené jen osobní koleje. Snad nic u těchto manévrů nehavaruje. Asi bude lepší pokládat koleje podle předlohy znovu. A stejně to bude stále jen hokus pokus.
ceb5eafe9900a2bd2b05030ca8741f6b.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
...
Dynamická kolej je jednodušší, ale když potřebuji přebarvit na koridor, je tohle poskládání praktičtější. Nemusím nic podkládat. koridorovou texturou.
...

Zbyňku, však proč nedáš dynamiku a nepřejedeš Dynatrax-em. Ty nejsi s tímto programem kamarád??? :D:D:D

Zbyňku, když jsi už u sebe doma, nechceš rovnou překopat lokálku Hodonín-Zaješí, než odjedeš někam jinam.

alcapone napsal:
Zbyňku, když jsi už u sebe doma, nechceš rovnou překopat lokálku Hodonín-Zaješí, než odjedeš někam jinam.
A zapomněl jsi ještě na Pohořelice, také Břeclav - Znojmo by se hodilo a když už tak to propojit i přes Střelice a pak už je to jen kousek do Jihlavy a propojit v Havlbrodě a spodem do Tábora. Brnkačka, za odpoledne hotovo :) :) :) :) :) :) :) :)

9504a092d5a93551986161fbfcfbfbd4.jpg
Tak za obloukem v Brodku se vracím, jak jsem stavěl původně, ještě tam zůstalo TV :) Myslel jsem že bych byl z Přerova do Hodonína krátkej, ale naopak mi tam přebývá 5 km. Na druhou stranu tato cesta je lepší, dodržím rovnoběžnost s reálem a z Přerova směr Hranice to nemusím tolik lámat, abych se srovnal.
Je to šílenost tohle propojování tratí. Proto se směji poznámkám, "co bych ještě mohl postavit či přepracovat" :D

Zbynku na 60 vexli v xtracku jsou 4_7 délka vexlí 40m,mezi to Frog 4_7 ten má 20m.A délka jak píšeš je 100m.Tedy poskládané a1tpnt4_7Rgt + a2tfrog4_7Lft a A1tpnt4_7Rgt.Jak lehké je stavět na xtracku :)

a co takhle a2tPnt4_7dLft / Rgt a máš to co díl to 50m a nádherně to na sebe navazuje v plynulosti.

Jaksi jste zapomněli, že já tyto vexle nemám. Ale když je tak lehké stavět na Xtraku, proč ještě nemáte postavenou celou ČD : :) :)
Dluhonice mě nemají rády. Když jsem je přesouval, přerovské zhlaví jsem celé dělal třikrát. Poprvé jsem omylem jeden 4 kolejný oblouk místo 2,5 stoupání osadil 2,5 klesání. Přišel jsem na to až když zhlaví nevycházelo. Druhý pokus. Zase jeden díl místo 2,5 promile vyskočil na 5 promile. Do třetice vše přeskládáno, ale jaksi poslední oblouk nenavazoval. Zapomněl jsem asi 500m zpět vložit do vnějšího oblouku 1m redukční koleje. Čtvrtý pokus konečně vyšel. Ale zase mi šel mimo prosenický triangl. Po půlhodinovém zkoumání jsem zjistil, že jsem omylem neotočil správným směrem jednu přechodnici. :) Tohle byla silná hra na nervy. Někdo slabší povahy by už asi házel počítač oknem :) Ale konečně hotovo a mohu jít spát. Zítra znovu postavím Přerov na novém umístění. A pak hurá dolů k Napajedli, snad to už bude navazovat. Jak snadné je stavět tratě :)

Zbyněk Šemora napsal:
...a pak už je to jen kousek do Jihlavy a propojit v Havlbrodě...
No čéče tohle není špatné. On jeden pár vlaků jede v trase Jihlava - Praha, takže ono to zase není tak dlouhé jako ten tvůj slavnej Přerov - Břeclav.
Za jeden den je hotovo kolejově HavlBrod - Jihlava, tedy pokud máš video, pokud ne, tak nemá cenu stavět. :D:D:D

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře