Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
MÁ! Takových tratí není dost a já už mám v hlavě námět na aktivitu, do které se po zveřejnění skvělého úseku pustím...

To je napínavé. kdyby ten blok co je třeba přesunout šel najednou označit a myší přesně zapasovat :D
Ale to by nebylo tak napínavé :D
Ale už se to blíží :-P
80aaad03a813250c2d6016e5cdd1ec92.jpg

Naposled editoval moderátor:
Ano, dnes na mě zákazníci z hluboka kašlali, tak jsem měl celý den čas se babrat s MSTS. Dotáhl jsem přeložku do finále. Stále mám ještě malou odchylku, ale už nepotřebuji zdymadlo. :D Jenomže stále jsem ještě asi o 700m delší. Hold z Bludova to musím ještě trochu nadzvednout. :D Žádná sranda. Ale už vím jedno. Přeložit koleje jak od Červeného Potoka, tak od Bludova do Hanušovic, obojí je práce na celý den. Takže pokračování až někdy příští týden. Zítra je slezina a v neděli ? Když je neděla, tak se přece nedělá. :D .

Držím vám palce, ať se to podaří propojit. Odpočiňte si a načerpejte chuť do další stavby.
Je to nádherná trať. Moc se na ni těším.

Už mi z toho začíná hrabat :D
Komplet Hanušovice - Bludov už přeskládávám počtvrté a stále ještě nejsem skrz. Už se to blíží a doufám, že další stanici Rudu už znovu přeskládávat nebudu a strefím se už za druhým obloukem. Výškově jsem dobře, mám rozdíl asi dva metry a to se srovná hned za stanicí, kde sklony zaokrouhlím zpět dolů. Ale to až někdy zítra, protože dnes už to tady nenávidím a kolikrát by člověk počítač prohodil oknem, aby si ulevil.
:D

51b6be98bc269848e6d3b23d2560c957.jpg

Horní větev je položená od Hanušovic a spodek od Bludova. Na slezině jsem měl přerušení za Hanušovicemi a vzdálenost a odchylka mezi konci kilometrová. :D
87087820d55c7317706bdfd39b34a1a8.jpg

Slyšeli jste dnes ve 14.00 tu obrovskou ránu ?
Jestli ano, tak to mi po týdnu nervů u šoupání s kolejemi na 290 spadl kámen ze srdce, protože se mi asi kilometr před Rudou od Bohdíkova podařilo propojit tratě od Hanušovic a Bludova.
Však komu jsem ukazoval na slezině kde končím s oběma koncemi trati, možná tomu nevěřili stejně jako já, že tohle je možné vyřešit, aniž bych si vymýšlel nějakou fake propojku :D . Ale je fakt, že průběžně od Bludova mám každý kilometr asi o 50 až 100m delší. Takže nenápadně a nenásilně. Na obrázku mi jeden kilometrovník chybí některé jak koukám mám duplicitní, ale chyba nastala při přesouvání kolejí, kdy osazené kilometrovníky nešlo na kilometr přenášet a musel jsem je osazovat znovu, jen cestou jsem někdy zapomněl správnou hodnotu. Opravím. :D
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://www.semora.cz/a/290e.jpg

Podívejte se na poslední finále.
Zde je nejbližší přiblížení. (asi na třetí pokus přeskládání té několikakilometrové rovinky po změně přechodnic předchozího oblouku)
6e861e8c9188d8eb362e61b2afd061f8.jpg

A stejné místo již propojené a srovnané. Bylo třeba nepatrně nadzvednout poslední 500m díl té dlouhé rovinky, aby se místo styku výškově srovnalo. Jinak by ta krátká rovinka v esíčku měla moc prudký sklon.
a22124e0c6e95fd3e2b4945ebf4939bc.jpg

Doufám, že poté už tady na fóru nebudu tak nervní a snad to bude i semnou k vydržení :D .
Kdybych to jen tušil, když jsem v klidu pokládal koleje do Lichkova s útěchou, "konečně se nemusím s kolejemi nikde strefovat" . Pak stačil Deterio s videem do Hanušovic a opět jsem se strefovat musel. :D
Ještě zkusím koleje natáhnout do Šumperka a pak s pokládkou kolejí zatím končím a začnu osazovat návěstidla a traťové nacionále. Pak náspy a hned to bude veselejší. To už jsou jen takové odpočinkové práce.

Mno Zbyňku u nás to vyvolalo úplnou tlakovou vlnu a smetlo to celé Vinohrady, kromě mého baráku :D:D:D:D
Ale teď vážně. Fakt jsem nečekal že tohle se podaří. A to jsem zarytý optimista !!!!!!!

Výborná zpráva, ne-li zatím nejlepší v tomto roce. Jste machr!!!!

Šumperk jsem vůbec neplánoval, ale když je Bludov a Šumperk vedle, asi by bylo dobré to tam dotáhnout. Ale to už bude na hraně sil. Pak budu mít co dělat, abych to nějak dokončil. K tomu mám ještě hromadu restíků jinde, třeba na berounské trati. Asi jsem si vzal opět velké sousto. Jenomže Hanušovice jinak udělat nejdou, než to rovnou propojit. Kdybych Hanušovice ponechal tak, jak mi vyšly napoprvé, pak další propojení do Zábřehu by už bylo nemožné. (snad za cenu fiktivní horské trati až 20 promile Ze Zábřehu do Postřelmova :D )

Pokud to půjde, tak Šumperk rozhodně udělat. Je to dosti důležitá uzlová stanice, a když je takový kousek od teď vybudované trati... ;) Rozšířilo by to možnosti aktivit.

Proč máte v Šumperku tak zakroucené nádraží ? Tohle je zase horror vyřešit. Ale od Bludova až k rovince před výpravní budovou mám hotovo. Dnes už pohov, pokračování příště.
Ale jestli to mám špatně, křičte zavčas. Dílny jsem ještě nedělal. Jako předlohu mám video v té nejmizernější kvalitě. Pro olomoucké zhlaví už mám video kvalitnější.
3ffd881461ce0a26b40dfdd9b91af1dc.jpg
33f0f5cdb775818185d15eb7b425b98f.jpg

To bude perfektní. Jak zde bylo psáno o Šumperských lokálkách, bez nich se obejdeme a myslím, že stejně je stavět chtít nebudete - už stanice bude bomba a ta možnost aktivit...

Dobrý den,
tento víkend zřejmě půjdu nafotit šumperské nádraží a k tomu i Pars.
Pokud by někdo chtěl i nějaké šumperské mašiny je možnost o nafocení a poslání.
Mám vyfotit i žel. stanice Bludov, Postřelmov, Zábřeh na Moravě zastávka????
Prosím odepište co nejdříve, ať si to stihnu naplánovat. :)
Lukáš

Opět mě to dnes přestalo bavit, ale Šumperk je už skrz. Ještě nemám depo a vlečky. Nějaké fotky by bodly. Kdyby nějaký šuperský fíra natočil video když vjíždí a odjíždí z depa. Jinak něco vymyslím z těch leteckých map. Ale originál depa i s rotundou by se hodil, to není z čeho poskládat. Třeba se Dvacka dá na modelování, když to má za rohem. :D
Ale to olomoucké zhlaví je také šílenost, jak trať stoupá a vlečky z obou stran jsou v rovině. Snad tam násep vejde.
53a0219604bd0a3de3e8b2fed09c7166.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře