Slyšeli jste dnes ve 14.00 tu obrovskou ránu ?
Jestli ano, tak to mi po týdnu nervů u šoupání s kolejemi na 290 spadl kámen ze srdce, protože se mi asi kilometr před Rudou od Bohdíkova podařilo propojit tratě od Hanušovic a Bludova.
Však komu jsem ukazoval na slezině kde končím s oběma koncemi trati, možná tomu nevěřili stejně jako já, že tohle je možné vyřešit, aniž bych si vymýšlel nějakou fake propojku

. Ale je fakt, že průběžně od Bludova mám každý kilometr asi o 50 až 100m delší. Takže nenápadně a nenásilně. Na obrázku mi jeden kilometrovník chybí některé jak koukám mám duplicitní, ale chyba nastala při přesouvání kolejí, kdy osazené kilometrovníky nešlo na kilometr přenášet a musel jsem je osazovat znovu, jen cestou jsem někdy zapomněl správnou hodnotu. Opravím.
[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]:
http://www.semora.cz/a/290e.jpg
Podívejte se na poslední finále.
Zde je nejbližší přiblížení. (asi na třetí pokus přeskládání té několikakilometrové rovinky po změně přechodnic předchozího oblouku)
A stejné místo již propojené a srovnané. Bylo třeba nepatrně nadzvednout poslední 500m díl té dlouhé rovinky, aby se místo styku výškově srovnalo. Jinak by ta krátká rovinka v esíčku měla moc prudký sklon.
Doufám, že poté už tady na fóru nebudu tak nervní a snad to bude i semnou k vydržení

.
Kdybych to jen tušil, když jsem v klidu pokládal koleje do Lichkova s útěchou, "konečně se nemusím s kolejemi nikde strefovat" . Pak stačil Deterio s videem do Hanušovic a opět jsem se strefovat musel.
Ještě zkusím koleje natáhnout do Šumperka a pak s pokládkou kolejí zatím končím a začnu osazovat návěstidla a traťové nacionále. Pak náspy a hned to bude veselejší. To už jsou jen takové odpočinkové práce.