Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Musím se pochlubit, jak zase rozbíjím koleje. Jistý člověk o své vůli mi dost zkrášlil většinu trati Brno - Česká Třebová a mě už pily krev jen ty perony, které mám zde nezarovnané a moc daleko od kolejí. Jenomže, jak jsem začal zarovnávat, tak jsem prověřoval sklony a nejprve jen rovnal nerovnosti, ale nakonec Pandořina skříňka se otevřela.
Zastávka Doubravice nad Svitavou byla moc daleko a začaly třísky létat.
Celý úsek od nového umístění zastávky až do Skalice nad Svitavou je nově položený s originál poloměry oblouků (tenkrát žádné podklady nebyly) a dokonce se srovnaly dva zkrácené kilometry, které jsem tenkrát udělal chybným počítáním sloupů. Teď už vše sedí jak facka. Je to až zázrak, že to vyšlo i sklonově.
e278516d6e9985a97ba1f86363b50e4d.jpg
Na obrázku jsou zbytky původní trati a ty oblouky byly tenkrát úplně špatně.
Jinak mám trochu srovnáno ze Skalice do Zboňku, kde také byly nějaké šílenosti. A jinak to sekám od Blanska, kdy jsem srovnal sklony naklopením Rájce Jestřebí do 2,5promile jak má být, ale zde Skalické zhlaví bylo nějak blbě, tak je hold tato stanice přepracovaná.
Jinak na Táborsku mám nějaké nesrovnalosti, kde byl nějaký překlep v podkladech, takže se to bude sklonově komplet předělávat (kousek před Střezimíří). Musím se na to psychicky připravit, proto se odreagovávám na 260. Ještě, že dávám na YouTube ta videa s mými kecy a díval se na to fíra, který zde jezdí :D .

Naposled editoval moderátor:

To vypadá zajímavě, vždycky jsem tam radši brzdil na 40, protože delší vlaky mě tama odmítaly projet dle rychlostníku a na kratších bylo taky patrné, že jim ten oblouk moc nesedí...

Je pravda, že poloměr 250m, jak tam byl je na 85 moc. Nyní tam mám R375. Ostatní poloměry byly předimenzované. Jinak vykolejení je nutné vypínat, protože nastavení ve hře reálné není.

Tak ano, vykolejení je off, ale stejně ta Doubravice neseděla moc graficky, spíš to byla zatáčka pro tramvaj, než oblouk pro vlak...

Za Doubravicí byl poloměr 1000m. Jenomže správně tam má být jen 750m, což je také pro rychlost 120km/h. Pak má následovat něco kolem 380m, měl jsem tam 250 a dosadil 375 z MSTS. Dále jsem měl 500m, ale má tam být 1000, což jsem dosadil a do Sklaice má být opět kolem 380 a měl jsem tam 500.

Zbyňku, budeš zvyšovat i maximálku na trati 260?

Mám velikou prosbu. Vlastním lajdáctvím jsem si před opravou PC zapomněl zálohovat aktualizace a teď jsem zjistil, že jsou k dispozici až od verze BP86. Já mám však originál BP84 - T8. Dají se ještě chybějící aktualizace někde sehnat, nebo musím požádat pana Šemoru o nové CD?
Děkuji předem za pomoc.

Luky napsal:
... Ale na trase Brno - ČT je ještě jedna zatáčka, kde se muselo jet pomaleji, než je traťová rychlost, jinak by vlak vykolejil,....
Byla to zastávka Zboněk. Tam začíná devadesátka a já tam měl poloměr 250m, jeden desetistupňový díl. To jsem musel bourat. To prošlo v tehdejší době, dnes určitě ne i s ohledem na to, že horní rychlostník je tam 100 :D
Pavlík: Jelikož se jedná o koridor, rychlost tam zvednu na současnost i s ohledem na to, že jsem srovnal jedno zkrácení trati a poté by starší aktivity nestíhaly jízdní doby. Zavedu horní rychlostníky a už to pomůže zkrátit jízdní doby.

Přesně tak, ono ale je lepší si po každé aktualizaci a vyzkoušení zazálohovat celou trať. Potom mohu všechny starší aktualizace platné do tohoto data zahodit včetně originálního DVD s tratí. Pokud se něco stane vytáhnu tuhle zálohu a mám jistotu že je trať aktuální a nemusím vše pracně dávat dohromady. Záloha je samozřejmě stále jedna nejaktuálnější případně je dobré mít i zálohu o jednu akt. starší, a novějšími zálohami je přepisovat. Dále je dobré mít zálohu v nějakém archivu (ZIP, RAR) kde je menší pravděpodobnost poškození jednotlivých souborů. Při zálohování na optická média je toto dokonce nutnost, neboť souborový systém DVD má potíže s čtením a zápisem spousty malých souborů ze kterých se MSTS ve velké většině skládá.

Dobré je zazálohovat si adresáře TILES (jen změněné soubory), TD, WORLD a pak hlavní soubory v adresáři tratě (dat, rit, trk, tdb, rdb, haz, ref). Už méně podstatný ENVFILES a zbytek se dá dopátrat. Z několika gigové tratě, je záloha pár mega.

Ad Vrbam: než takhle, tak raději celou trať do jednoho archivu a mám 100% jistotu, že nikde nebude žádný problém.

Ještě k té diskuzi o obloucích na trati 260.Myslím si,že je dost ostrý oblouk na zastávce Moravská Chrastová a k tomu protilehlý oblouk do stanice Březová nad svitavou,ale možná se mýlím...

Jasně. To je také špatně, tam jsem všude dával poloměr 250m, ale na takovém by se dalo jezdit max 60. Asi bych je měl vyměnit za 375. Ale to bude i jinde, kde jsou rychlosti 70 až 80km/h. Tenkrát jsem měl volbu buď 500 nebo 250.
Bohužel jsem začínal na základním kolejivu a proto ty problémy. Jen srovnání oblouků naštěstí nepotrhá trasy v aktivitách, jen takové, které v takovém oblouku začínají nebo končí, ale to se dá opravit velmi jednoduše oproti stanici, kde jsou výhybky.

Vrbam napsal:
Dobré je zazálohovat si adresáře TILES (jen změněné soubory), TD, WORLD a pak hlavní soubory v adresáři tratě (dat, rit, trk, tdb, rdb, haz, ref). Už méně podstatný ENVFILES a zbytek se dá dopátrat. Z několika gigové tratě, je záloha pár mega.
Možná u tratě z defaultních objektů, ale u mě nejvíc giga zabírají právě textury a modely Textures mají 2,88 giga :D ACE už moc archivem nezmenšíš :D

Mě se zase stalo že najednou funkční trat mě hlásí na koridoru chybějící soubory v Track_B.Bohužel mám zálohu tratě ale Track_B je přeci základním adresáři.Nedá se někde track_B stáhnout?Hlavně nechápu jak se mi to stalo cca rok trat frčela.Díky

Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:
Možná u tratě z defaultních objektů, ale u mě nejvíc giga zabírají právě textury a modely Textures mají 2,88 giga :D ACE už moc archivem nezmenšíš :D

Ke spuštění tratě nejsou, ale nezbytné. Když se ti poškodí soubory databáze atd. taksi neškrtneš a klidně můžeš mít všechny modely.

Vrbam napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Vrbam napsal:

Ke spuštění tratě nejsou, ale nezbytné. Když se ti poškodí soubory databáze atd. taksi neškrtneš a klidně můžeš mít všechny modely.
Kecy od věci. Když ti při startu MSTS nahlásí několik set chybových hlášek o chybějících modelech nebo texturách, tak si ani neškrtneš taky......

Zbyňku,ještě takový hodně ostrý oblouk na trati 260 je pár metrů za zastávkou Dlouhá ve směru na Českou Třebovou

Poloměry 250m jsou bohužel všude na dvoukolejkách, kde se jezdilo do 80km/h. Asi bych to měl postupně vyhladit 375 tkama v kombinaci štíhlejší přechodnice. Na aktivity to vliv nemá, pokud v danem místě nezačíná či nekončí nějaká trasa, ale jak jsem napsal minule, opravu takového Paths zvládne i běžný uživatel. (červený puntík mimo koleje se jednoduše myší přesune zpět do kolejí)

Dobrý den,
mám dotaz, snažil jsem se rozchodit si MSTS po napadení počítače virem, ale zjistil jsem, k nemilému překvapení, že mám poškozené i aktualizace. Na zakoupeném DVD mám verzi 84. Stažené jsem měl 86, 86.1, 86.2. Ty si mohu stáhnout zovu, ale bohužel mi chybí 85, nemohl by mi prosím někdo pomoct? Děkuji s pozdravem Martin.[/align]

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře