Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Prochy_msts napsal:
Ahoj Zbyňku,
budeš stavět trať až do Č. Budějovic?
Když vymodeluješ všechna nádraží na této trati, samozřejmě ve slušné kvalitě, nic jiného mi nezbude, než dál pokračovat tímto směrem. Sice co mám rozpracováno vidím tak na půl roku až rok práce, ale za ten čas se dá jmenované vymodelovat. Ostatně tak to fungovalo dodnes. Hradec Králové, či Lichkov jsem nikdy neplánoval, ale modeláři svou prací mě tímto směrem nasměrovali.

Zbyněk Šemora napsal:
Prochy_msts napsal:
Ahoj Zbyňku,
budeš stavět trať až do Č. Budějovic?
Když vymodeluješ všechna nádraží na této trati, samozřejmě ve slušné kvalitě, nic jiného mi nezbude, než dál pokračovat tímto směrem. Sice co mám rozpracováno vidím tak na půl roku až rok práce, ale za ten čas se dá jmenované vymodelovat. Ostatně tak to fungovalo dodnes. Hradec Králové, či Lichkov jsem nikdy neplánoval, ale modeláři svou prací mě tímto směrem nasměrovali.

Já ve svých 14 letech modelovat asi ještě nebudu, ale chtěl sem se zeptat, protože bych byl schopen z okolí Č.B. udělat fotky pro modeláře...

Zbyněk Šemora napsal:
Hradec Králové, či Lichkov jsem nikdy neplánoval, ale modeláři svou prací mě tímto směrem nasměrovali.
Já měl za to, že jsi plánoval udělat aktivitu tvé někdejší šichty na dvoudenních Hradcích. To by bez Hradce šlo docela těžko... ;)

:D Neplánoval, ale napadlo mě to. Jenomže po zdravé úvaze jsem usoudil, že by to byla pěkná nuda. A nevím, jak by hráč MSTS v Hradci na kanále mazal tlapy a převody nebo jak by o pauzách chodil do města po nákupech jak v Pardubicích, tak Hradci. :D
Kopírovat takové šichty by bylo nesmysl, ale navíc ani nemám oběhy. Smysl by mělo si podobné šichty vymyslet, aby vše navazovalo. Ale na to zatím nejsou lidi.

Prochy_msts napsal:
Já ve svých 14 letech modelovat asi ještě nebudu, ale chtěl sem se zeptat, protože bych byl schopen z okolí Č.B. udělat fotky pro modeláře...

No, ale mohl bys to zkusit. Co se v mládí naučíš, ve stáří jako když najdeš....

Mirane, to je ale omyl
Co v mládí naučíš, ve stáří jako když utne....
Všechny kolegy zdraví Lubomir

Video z Tábora na Písek zřejmě nikdo nemá, kousek na Bechyňku asi také ne nebo jsou všichni na dovolených a prázninách. Když tak budu improvizovat. Deterio bude mít určitě radost, že koleje mám až za most přes Lužnici, který údajně vymodeloval.

Díky. Dokonce je v 720tce. Tam jezdí opravdu Regionova? Jak může zvládat těch 40 promile nahoru a dolů ???
I proto takové tratě pro stavění do MSTS nemám rád. Mě stačil ten kilometr a půl a myslel jsem, že počítač poletí oknem, jak jsem se nemohl dopočítat s naklopením náspů :D

Je to tak. Jezdí tam Regionovy. Elektrický provoz se tam vrátil nedávno při výluce Tábor - Slapy (oprava mostu za Táborem) - nebylo jak zbrojit atd. A jak to zvládají Regionovy? To si dovedeme všichni představit :D

Tak to mi už hlava nebere. Od kdy je motorová trakce ekologičtější než elektrická ? Asi máme nadbytek nafty a je třeba jí vyjezdit, jinak drahám sníží dodávky :D .

Zbyňku. elektrická lokomotiva je beztak vozidlo, které má výfuk v severních Čechách.

komarek napsal:
Je to tak. Jezdí tam Regionovy. Elektrický provoz se tam vrátil nedávno při výluce Tábor - Slapy (oprava mostu za Táborem) - nebylo jak zbrojit atd. A jak to zvládají Regionovy? To si dovedeme všichni představit :D
Tohle rozhodnutí nebylo z hlav ČD, ale na popud krajského úřadu pro zvýšení kvality cestování. Prostě tam chtěl kraj Regionovy a bylo rozhodnuto. Regionální dopravu financují kraje, tak si určují podmínky.

Dnes jsem konečně donáspoval okolí Tábora.
Tady je ilustrační foto.
0d3c4dcda46ba6389fe20a8505501528.jpg
c30652d7d2f26638d2ec7694d9ccf3fc.jpg
Brzda nedávno ukazoval model nádraží v Táboře, můžeme jen doufat, že jej dokončí. Zatím máme jen peron od Aleše Slámy.
Nyní se přesunu do Hanušovic a donáspuji vše na jih. A konečně bude od této monotonní práce hotovo. Pak už se může začít kouzlit s krajinou a hned to bude veselejší.

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku paráda, jenom bych se chtěl zeptat, kde je vlastně konec téhle trati v Msts?
Jinak na tom obrázku dole je vlevo trať do Budějic a vpravo do Pelhřimova a Horní Cerekve (trať 224). V Horní Cerekvi se trať napojuje na transverzální dráhu 225 Veselí - Jindřichův Hradec - Jihlava

Tábor je hotový, nájdem ho a pošlem. Teraz mám msts prázdniny, nerobím nič:), fotím skutočné stanice na výrobu koľajiska veľkosti TT, ktoré bude v reále obsahovať stanice Trnava, Leopoldov, Cífer. Takže msts = druhá koľaj. Model bude vo forme modulov so všetkými reálnymi stavbami - bude to lahôdka:). Akurát ladím zvuky pre bardotku MTB - pekný model.

Pepa z Nuslí napsal:
Zbyňku paráda, jenom bych se chtěl zeptat, kde je vlastně konec téhle trati v Msts?
Koukni sem a uvidíš. První konec byl na minulém videu z Tábora.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=LSwh6wbPQ6s&feature=player_detailpage[/video]
Až brzda najde a pošle Tábor, bude to paráda.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře