Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

je to čistá haluz, náhodou celkom slušný odvaz.....nechceme riešiť veci k veci?

Nedá mi to, ale musím souhlasit s moderátorem. Pane Šemoro, Šneku a papej vás absolutně nechápu. Pane šemoro, jednou se rozčilujete, že tu nejsou příspěvky k tématu a najednou si vlastní vlákno zasíráte sám a ještě máte poznámky, když vás na to někdo slušně upozorní? Proč si to nevyřídíte přes PM? Člověk jako já, který se zajímá o vaší tvorbu je tímto dost znechucen pročítat celé stránky balastu.

Prosím tímto o pročištění.

fallow-x napsal:
Nedá mi to, ale musím souhlasit s moderátorem. ....

Ono jde spíš o to, že tento moderátor v jednom vlákně poukazuje na to, co sám vytváří ve vlákně druhém! :cool:

fallow-x napsal:
.Člověk jako já, který se zajímá o vaší tvorbu je tímto dost znechucen pročítat celé stránky balastu.

Prosím tímto o pročištění.
Já jsem zase znechucen tímto příspěvkem.
Sami děláte všude smetí a bavíte se mimo téma a když já si k info o trati doplním něco navíc, tak tady uděláte balast na celou stránku.
Jestli jsi to stále nepochopil, nikdo nejsme továrna na modely či tratě do MSTS. Ani já nejsem robot a také se potřebuji trochu odreagovat a podělit se z druhými. Teď je pro MSTS okurková sezona, já když mohu, tak raději vyrazím na kolo. Modelář Mates je určitě na kole nonstop a těžko si vozí na řídítkách notebook a u šlapání modeluje. Všichni máme nárok na nějakou "dovolenou", kdy se od monotonní práce vysadí a dělá se něco relaxačního.
Jestli si to stále neuvědomujete, podobnými slátaninami, co sem píšete nejen mne od další práce do MSTS jen odrazujete. Nedávno jste nasr... Jardu Skůru nebo Dussa.
Možná jsi ten anonym, co se mi pokoušel do mé NK napsat ten neslušný příspěvek, abych zvedl pr.... a šel konečně makat do MSTS.
Naštěstí tam neregistrovaní mohou psát jen přes mé schválení. :-P

Ale co, kvůli dvěma křikounům, kteří se mne pokouší opět buzerovat nebudu trestat ostatních slušných, že dál budu tvořit do šuflíku.
Moje reakce bude taková, že tyto křiklouny budu víc trestat mým fidláním :D A ne v samostatném vlákně, ale v tomto o trati BP.
"Těšte se". Už se rodí další legenda, The Unforgiven .
To není jak jsem nacvičoval na začátku roku. Bude to svižnější, tempo (čtvrťová 70 ) asi jako v mých oblíbených ta živá nahrávka a mám nacvičená všechna 4 cella. A vypadá to slibně ;-)

Nechci zanášet další "plevel", ale nechte se na pokoji a buďte v klidu.
Také tady mám pár "přátel", ale mám čím dál tím větší pocit, že si sem chodí spousta lidí léčit svoje mindráky a využívá toho, že je anonymní a osobně se nezná.
Prostě STOP a každý ať si dělá v rámci pravidel, co se mu zachce.
Vlákno je Zbyňka, tak ať hraje, staví, ukazuje výsledky své práce.
Až to bude dávat do 321, pak bych to řešil, ale toto jsou fakt ujetiny.
Je vidět, že někteří se fááááákt nudíte.
Jděte radši makat!

Zbyněk Šemora napsal:
....Modelář Mates je určitě na kole nonstop a těžko si vozí na řídítkách notebook a u šlapání modeluje.....

Pane Šemora, to máte pravdu.
Modeláře Matese jsem potkal na zpáteční cestě z dovolené, když jsem se vracel ze Staré Boleslavi do Kolína. A z Kolína potom domů.
Měl s sebou kolo a velkou brašnu na zadní stojan. Říkal nám, že potom pojede kolem Labe po cyklostezce, co jsme jeli mi :)
Ale na řidítkách neměl žádný stojan na notebook :) Bylo vidět, že pro něho také platí "okurková sezóna"
Takže jak píšete vy, je okurková sezóna a moc se do MSTS nedělá.

Lukáš

dvacka napsal:
...
Měl s sebou kolo a velkou brašnu na zadní stojan. ...

Takže jak píšete vy, je okurková sezóna a moc se do MSTS nedělá.

Lukáš
A právě v té brašně měl notebook s modelovacím programem :D :D

Já ani okurkovou sezonu nemám, jen dělám práce, kde několik měsíců nejsou vidět nějaké výsledky s pastvou pro oči. A tím není co prezentovat. Ale udělat se to také musí.
Pochlubím se, mám donaspováno a dopodjezdováno z Hanušovic až před Postřelmov a Bludov včetně trianglu. Do Zábřehu je to už rovina, to bude odsejpat. Pak ještě dokončit Bludov - "Dvackov" a kousek za, kde končí koleje. Tím tyto práce budou komplet.
Právě z úseku Hanušovice - Bludov jsem měl obavy, protože zde se po celém úseky dělaly korekce ve sklonech a poloměrech a už v tom byl docela guláš. Objevil jsem jen jednu chybu, kterou jsem opravil.

Jinak ten názorový pokec moderátoři ani mazat nemusíte. Nic důležitého to do ztracena neodsunuje a alespoň jsme si to vyříkali. :D

Aby jste si nemysleli, že stále trvá okurková sezona u BP, tak na zítra se doufám nakopíruje další video z průběhu prací. Náspy jsou všude pod koleje osazeny, tak další fáze stavění je tvorba terénu. Také během prázdnin v tomto videu Aleš Sláma poslal nádraží a zastávky v celém úseku jmenované trati, tak snad video bude hodně autentické. Možná až bude osazená vegetace, tak toho tolik k vidění na pozadí už nebude, ale jak se to rýsuje, věřím, že to bude další pěkná trať do MSTS, bohužel v reále už zrušená. Děkuji všem, kteří poskytli podklady a modely.
Video dělám v 1080p a nějak moc hodin se to tvoří. Do rána se to pak snad nakopíruje i na You Tube. Pokud tedy nepůjdu dřív spát než se video dotvoří. :D

Konečně se to asi po 10 hodinách nakopírovalo ;-)
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw&v=EMASsFVG-d8&feature=player_detailpage[/video]
Kdo je zvědavý jak pokračují práce, stačí nakouknout.
Ten nadjezd co je v náhledu bych potřeboval trochu delší, aby dosáhl na konce svahu. Kdyby náhodou někdo o něčem věděl, byl bych rád.

Dobře jsi pokročil a Aleš taky odved kus práce! Jen mi řekni, to Podlesí. To je vedený stále jako nákladiště a jsou sjízdný všechny tři koleje?

To už kdosi tady popisoval. Údajně Červený Potok měl být nákladiště a Podlesí stanice a nakonec to dopadlo obráceně. V MSTS jsem udělal obojí jako stanice, protože Dan potřebuje v Podlesí křižovat nějaká ECéčka :D
V Podlesí je kolej u výpravní budovy manipulační a ty další dvě jsou dopravní. To jsem nikde nevyčetl, ale nabízí se to situací, rampa u koleje vedle nádražní budovy.

Podlesí je dnes bez druhé dopravní koleje. V roce 90 mám Podlesí jako stanici, dokonce s pravidelným přepřahem nákládů.

Pane Šemora,
i bez krajiny to vypadá úžasně. Opět skvěle odvedená práce Vás a všech modelářů.
Děkujeme....

Jednou jsem tama jel a těším se, až si tuto trať projedu i v simulátoru. Vypadá to totiž úžasně. :cool: A ty kopce můžu jen závidět :oops:. Jinak když vidím množství těch náspů.... dělá se mi z toho pomalu mdlo před očima. :D

Naposled editoval moderátor:

OT: Taky jsem se podíval a řikám si. Safra, nejezajížděla někdy řada 854 do Hanušovic? Tak jsem nahlídnul na želpage do řazení vlaků a skutečně v GVD 2007/2008 do Hanušovic zajížděl jeden pár spěšných vlaků jménem Sněžník vedený právě řadou 854. Jenom pro upřesnění výchozí stanice vlaku byly (tvl teď nevím jaký "ý") Pardubice a trasa vedla po korytu přes Ústí n/O a Letohrad do Hanušovic. Stroj vystavovalo pravděpodobně depo Trutnov ale chlap byl asi Pardubičák. Nevím ale nechalo by se to zjistit ;)

Já jen tak, kdyby někdo chtěl tvořit aktivitu a ne zase nějakou zpatlaninu, když už budeme mít brzo tu kabinu...

Zdravím Zbyňku,

vím, že jste zastánce starých času. Proto jsem vyštrachal na želpage stanici Lichkov po staru. Já jen kdyby ste to tam chtěl předělat po staru.

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://s8.postimage.org/jg28t0fdx/Lichkov.jpg

Honzik: Ale to by tam nebyla pak elektrifikace. :( Já bych to nechal tak, jak to je.

Honzik napsal:
Zdravím Zbyňku,

vím, že jste zastánce starých času. Proto jsem vyštrachal na želpage stanici Lichkov po staru. Já jen kdyby ste to tam chtěl předělat po staru.
...
:D Podle jedné fotky historie stavět nejde. Já mám mnoho fotek z původní trati. Kdysi mi je předal PaV, autor 024, který chtěl pokračovat tímto směrem. Měl toho hodně, ale stále málo, aby trať do MSTS šla podle toho postavit. Letecké mapy nabídly jen vytrhané koleje a videa jsem získal jen nová koridorová. Proto dilema bylo rozhodnuté, stavět trať modernizovanou. Nakonec to má výhodu, že se mohou dělat aktivity dle aktuálního jízdního řádu. A nakonec se chytli i modeláři a máme zde všechny stanice a zastávky. To po zbourání původních už nelze.

Historii mám rád, ale modernizaci se nebráním. Jen mi vadí nonstop protihlukové zdi a na takové tratě mám alergii a nikdy bych je do MSTS nestavěl. Viz Benešovsko. A jaká to bývala nádherná trať. Děkuji, děkuji a ještě jednou děkuji Deteriovi za záchranu, že původní nafotil a Brzdovi a Aleši Slámovi, že historii vymodelovali. Nevěřil jsem, že tohle ještě půjde zachránit, alespoň v MSTS.

Zbyněk Šemora napsal:
Honzik napsal:
...
Historii mám rád, ale modernizaci se nebráním. Jen mi vadí nonstop protihlukové zdi a na takové tratě mám alergii a ...
To se ti nedivím, také jsem alergický trať stylem protihlukové zdi vlevo vpravo, je to jak tunel bez stropu. A o účinnosti protihlukových zdí jsou vedeny pochybnosti.

Vrbam napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Honzik napsal:
...
Historii mám rád, ale modernizaci se nebráním. Jen mi vadí nonstop protihlukové zdi a na takové tratě mám alergii a ...
To se ti nedivím, také jsem alergický trať stylem protihlukové zdi vlevo vpravo, je to jak tunel bez stropu. A o účinnosti protihlukových zdí jsou vedeny pochybnosti.
JJ. plný souhlas a rozmanitost stanic a perónů je taky ta tam. Kdysi když člověk někam dojel, tak mělo vše své kouzlo, teď je to všechno sjednocené, typ nástupišť podchody, tak trochu mi to připomíná německou železnici a o sjednocování nátěrů vozů do Najbrta se raději ani nebudu vyjadřovat... Proto jsem rád, že je trať BP v MSTS taková jaká je, když si projíždím Choceň, tak si vzpomenu, když jsem tama jezdil v 90. letech každý týden ve skutečnosti. No a teď tamtudy jezdím každý týden znovu a po trati Č. Třebová - Zábřeh n/M. taky a je to děs. A po zkušenostech s ČD, kdy jsem zjistil, že se člověk nedostane po 20. hodině z Ostravy dál jak do Olomouce, tak si říkám, na co že to vlastně ten koridor za tolika peněz je...

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře