Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Pepa z Nuslí napsal:
Máš Excelsiora.
Jo a z Prdubic do Hradce půjdu pěšky? :D Tam nic do rána nejde a seděl bych tam přes tři hodiny. :( Prostě to, že ČD skrouhli Beskyd ve 20:11 je úplně nahov... A navíc nehorázné svinstvo, jeďte pendolinem a nebo si trhněte nohou, tak to vnímám já.:(
Dan

Dan J. napsal:
Pepa z Nuslí napsal:
Máš Excelsiora.
Jo a z Prdubic do Hradce půjdu pěšky? :D Tam nic do rána nejde a seděl bych tam přes tři hodiny. :( Prostě to, že ČD skrouhli Beskyd ve 20:11 je úplně nahov... A navíc nehorázné svinstvo, jeďte pendolinem a nebo si trhněte nohou, tak to vnímám já.:(
Dan
To odřeknutí Beskyda je kravina, právě, že to bylo i ideální spojení ráno z Prahy do Beskyd a opačně zpět. Ale proč by taky Pražáci jezdili do Beskyd, že? Proč může opačně jezdit Silesia každý den v 4:02? Jinak tím Beskydem po zkrácení té trasy nikdo nejezdí a tak je od příštího GVD zkrácen mimo neděli/pondělí jen na trasu Žilina - Ostrava hl.n.

Jsem koukal a ani RegioJet tam nejede...Ať mi dou slavný ČD do zádele...fakt že jo!
Aspoň bych měl udělat vzpomínkovou aktivitu, kdy ještě Beskyd jezdil Praha - Žilina.

Čemu se ale divíte když se dnes ruší provoz na celých tratích. Na hradecku se z důvodů snižování nákladů redukuje počet vozů v soupravě, takže tu do práce za chvíli budeme všichni jezdit na stanovišti strojvedoucího.

Sorry za OT

Dan J. napsal:
....
Jo a z Pardubic do Hradce půjdu pěšky? :D Tam nic do rána nejde a seděl bych tam přes tři hodiny. :( ...... A navíc nehorázné svinstvo, jeďte pendolinem a nebo si trhněte nohou, tak to vnímám já.:(
Dan
Dane, se spojením na jih Moravy je to podobné. Ostrava - Brno to sice celkem funguje a dokonce nezrušili ani večerní přípoje. Ale přes Břeclav na Brno jede poslední vlak v půl deváté večer a poslední cestující asi na nádraží zhasne. Zavedly se sice velmi šikovné rychlíky Brno-Břeclav-Olomouc, ráno by byl ideální, ale do Ostravy se od něj nedostanu. Jak píšeš. Pokračuj z Přerova dál do Olomouce a přestup do Ostravy na Pendolíno, jinak si trhni. Mě by to nevadilo, ale tomu by musely odpovídat platy. Bohužel zatím řeším nejnižší cenu.
Takže jezdím přes Brno s tím, že musím někoho otravoval, aby mne dopoledne do Šakvic zavezl autem a večer pro mě autem přijel, jinak pěšky. Hustopečstí radní si hrají na důležité město ve středu světa, ale pokud nemáš auto, tak si večer trhni také. Naopak o víkendech lokálka nebude jezdit vůbec.

Zbyněk Šemora napsal:
Ty přípoje v Přerově opravdu nejsou řešeny moc šťastně, je třeba jezdit z Břeclavi do Přerova osobákem a pak jet na rychlík na Brno, což se vyplatí leda tak tomu, co jezdí od Otrokovic nahoru. Jinak je to šíleně zdlouhavá cesta. Rychlík vyjíždí z Břeclavi o hodinu později a v Přerově je o 10 minut později než osobák. Řešením by bylo jezdit v Břeclavi bez objíždění lokomotivy (nasazení řídícího vozu 961) a posunout odjezd z Brna hl.n. o 5 min. dříve, čímž by až na Moravský Písek přípoje seděly.
Jinak pokud jde o některé lokálky, bohužel třeba lokálka Dolní Lipka - Hanušovice, 2x jsem tam byl. Jednou jsem jel v pracovní den odpoledne ve voze úplně sám, podruhé jsem tam jel ráno v sobotu koncem listopadu, kdy už bylo v Jeseníkách docela dost sněhu a ten osobák měl hned přípoj na R "Praděd" do Jeseníku. 810-tka byla obsazena přibližně ze 60 %. (tj. 33 lidí). Navíc to bylo těsně před zastavením osobní dopravy, takže kromě lyžařů v tom vlaku bylo i pár "projížděčů" tratí jako já.

V Břeclavi se objíždění lokomotivy nekoná. Zadní se odvěsí a přední se připojí.

[rozděleno] Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den.Mám problém.Při instalaci tratě se mi objeví hláška I/O ERROR 23 Chyba při kopírování souboru.Nevíte o co se jedná a nebo jak jí vyřešit?Díky za odpověd:)

RE: Hlášení chyb pro trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

jenula00 napsal:
Dobrý den.Mám problém.Při instalaci tratě se mi objeví hláška I/O ERROR 23 Chyba při kopírování souboru.Nevíte o co se jedná a nebo jak jí vyřešit?Díky za odpověd:)
Zkus komplet setup zkopírovat na hardisk a pak instalovat z hardisku.
Jinak podobné dotazy psát do vlákna o trati, sem se píší chyby přímo v trati jako takové. Ale tento dotaz je spíše přímo na mě.
Kdyby nějaký soubor nešel zkopírovat z DVD na pevný disk, tak se může jednat o chybu na DVD nebo nějaká horší mechanika. Pak je nejrychlejší řešení opsat jméno nečitelného souboru (nebo víc souborů), kontaktovat mě a já jej nakopíruji ke stažení. Samozřejmě se bavíme o aktuální verzi trati. Možná bych našel ještě verzi minulou.

Ahoj Zbyňku, chtěl bych se zeptat: Bylo by hodně složité připojit k BP trať Čáslav - Třemošnice? Je to pod stejným GLOBALEM, tak možná by to šlo ...

Nešlo, musí postavit, může to leda okopírovat, ale musí na majitele, tady se musej sejít v území, tedy v mapě.

Nepřebíjet novější verzi trati verzí starší. Respektive dodržovat čistotu při aktualizaci tratě.

Dobré ráno,
Včéra jsem měl čas, a tak jsem si zahrál trať od Zbyňka :p
Dal jsem si odreagování bez aktivit jen tak volnou trať z Kolína do Prahy v zimě.. a jedu tou zasněženou krajinou, a najednou vidím zelenou trávu
tady -->

je to cestou z Praha - Vysočany do Praha hl.n , tak se chci zeptat, zda je to tam schválně, a nebo je chyba někde u mě :cool:

Pak by jsem chtěl ještě ohlásit chybu vyhybek na Okružní jízdě mezi Sokolčem a Cerhenice tedy respektivě "Velim". Když pojedete na tu okružní jízdu, tak musíte přehodit vyhybku aby jste se tam vůbec dostaly, a mohli tak jezdít v "kruhu". Ale když chcete z toho pryč, tak už ta vyhybka nejde nasměrovat tak, aby jsem jel zpátky na trať kam by jsem jel třeba do zastávky Ostrá. kdyžtak mohu udělat screen té vyhybky :)

Naposled editoval moderátor:

Zelená tráva je způsobena nevhodně použitou texturou na modelu. Na ŽZO Cerhenice není chyba ve výhybkách, MSTS neumožňuje z principu jízdu v kruhu. To že je souprava "uvězněná" je daň za možnost si okruh projet. Po uzavření okruhu již není cesty zpět a jízda se musí ukončit.

Aby nebylo tady ve vlákně tolik mrtvo, musím oznámit, že po koncertě jsem se celkem dobře naladil a na trati makám o 106. Sice už nacvičuji na novoroční koncert, ale to už není tak horký termín, takže mám na MSTS relativně dostatek času. Finálně dokončuji jeden úsek, video zkusím natočit o víkendu. Ale který úsek, to neuhádne nikdo. Aby stavění nebylo moc monotonní, tak skáču stovky kilometrů sem a tam, dle chuti a nálady. :D

Dobrý den Vy máte položeny koleje i do Starého Města že máte postavenou zastávku Hanušovice zastávka ?
Viděl jsem to v tom novém videu.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře