Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Dobrý den pane Šemora, chtěl bych se zeptat jesti vyjde nová aktualizace do prosince nebo ne??
A bude obsahovat také usek - Zábřeh na Moravě - Hanušovice - Lichkov???
a Zábřeh - Šumperk

Zbyněk Šemora napsal:
Sudoměřice, to bude někde na mé trati. :D
Budu se těšit.

Jo někde tam, kde si MSTS chtěl postavit hlavu a ne a ne vpustit R638 do stanice. Už byl donucem. :P

Zbyňku a kdypak tě uvidíme také tady viz. screen?
92802c774c869b238e1039447d2a869c.jpg

Naposled editoval moderátor:

A to je co za stanici ? Musel jsem se přepnout z debilního Chroma na starý dobrý a osvědčený IE. Chrome na tomto fóru jednak často nenačítá stránky, musím stále mačkat F5 ale hlavně nevidím vlastnosti obrázku. Podle zkratek názvu tipuji, že děláš České Budějovice. Tady jsem v životě nebyl, proto jen hádám z názvu. Ale u Tebe jsem si myslel, že stavíš Praha - Plzeň. Už máš hotovo ?
Po vánoční aktualizaci se nejprve budu věnovat dodělávkám, protože není v silách pozemského smrtelníka vše do měsíce dotáhnout na finále. A na další rozšiřování někam jinam je zatím mimo mé představy. Je čas brzdit a víc mnohé úseky zkvalitnit.
Včera jsem se kochal z Hanušovic do Zábřehu a zpět a bude to parádní trať. Jednokolejná nelelektrická rychlíková trať vedoucí z rovinaté oblasti a postupně se dere do hor. Pak podél polského pohraničí do Lichkova.
Všichni tady jásáte nad koridory, ano je to páteř naší dopravní sítě. Ale občas je dobré odbočit a například ze Zábřehu to vzít do Prahy přes Lichkov a Hradec Králové a pokochat se na jednokolejkách. ;-)

Zbyněk Šemora napsal:
......Všichni tady jásáte nad koridory, ano je to páteř naší dopravní sítě. Ale občas je dobré odbočit a například ze Zábřehu to vzít do Prahy přes Lichkov a Hradec Králové a pokochat se na jednokolejkách. ;-)
PÁTEŘ?! Já bych poslední dobou řekl ZÁTĚŽ naši dopravy. :P Co posledni dobou využívaám spoje ČD velmi hojně, tak začínám silně srovnávat s dobou ČSD a to ty vlaky jezdily mnohem, mnohem častěji...:D Asi by měli tvůrci JŘ jezdit povinně vlakem.

gtasannews napsal:
Dobrý den pane Šemora, chtěl bych se zeptat jesti vyjde nová aktualizace do prosince nebo ne??
A bude obsahovat také usek - Zábřeh na Moravě - Hanušovice - Lichkov???
a Zábřeh - Šumperk
Aktualizace vyjde, pokud budete hodní :D . Jelikož jsem zveřejnil nějaká videa, tak co je na nich být v aktualizaci musí. Odbourat určité úseky tratí opravdu nelze. Jednou to tam je, tak to tam bude i v aktualizaci. Jen více či méně dokončené, jak se to zvládne. V každém případě je to už úplně jinde než na zveřejněných videích a rovná placka nikde nehrozí, kromě Šumperka, na který čas určitě k dokončení do vánoc nevyjde. Stejně tady nikdo nechce na těchto tratích fotit ani modelovat, tak nehoří. Podstatné je kolejové propojení z Lipky do Zábřehu, protože po kouskách se tohle stavět nedá.

Zbyněk Šemora napsal:
....kromě Šumperka, na který čas určitě k dokončení do vánoc nevyjde. Stejně tady nikdo nechce na těchto tratích fotit ani modelovat, tak nehoří. Podstatné je kolejové propojení z Lipky do Zábřehu, protože po kouskách se tohle stavět nedá.
Noooo, tam to bude alepoň chtít malinko nějaký kompromis, vedu tamtudy Rekreační vlak ROH. Jinak dnes jsem se dorval nainstalovat poslední pracovku, tak zítra projedu onen úsek Lipka - Hanušovice - Šumperk - Zábřeh právě s rekreačním a pak se musím znova vrátit a dojet na DVK 4 díly manipuláku, Jiřík mi poslal úpravu databáze a já musím prověřit, že megaaktivita fachčí.:D Ach jo, den má jen 24 hodin.;)
Dan

Necitovat obrázky !
Spletli jste si vlákno. Já do Budějovic stavět nebudu. Nechal jsem se vyhecovat do Tábora, kam jsem také stavět nechtěl, nelituji toho, ale dokud se vše tady finálně tady nedokončí, dál ani krok.

Tohle je z tratě 250 mám dojem někde u Brna.

Brno Královo pole? Ale co ta textura kolejí? Takovou u Zbyňka nenajdete.

Může to být kde chce, ale z mých tratích to být nemůže. Není to můj styl stavění. Stačí kouknout na vzdálenosti mezi kolejemi. Navíc alespoň sloupy TV mám všude, když už nemám dokončeno okolí. Já dělám rozteče mezi kolejemi typizované aby to vždy lícovalo s vícekolejným dílem. Tak jak je to na obrázku, to byly mé začátky do MSTS, kdy ze základního kolejiva vzdálenosti dodržet nešly. Takovou stanici najdete u mě jen tam, kde mi kdokoli vyrobil model nádraží i s perony na míru. Všude jinde je to opraveno na můj standart. Jen na trati 250 Hitler nechal udělat perony trochu širší, když to tenkrát stavěl. Ale já si toho všiml až od Tišnova. Takže v Kr Pole mám všude rozteč na vícekolejný díl.

Královo Pole to není ani náhodou. Jednak tam jsou kryté perony jen dva a ne tři a taky k peronům není žádnej šturc jako na obrázku.

Potřeboval bych nějakého modeláře, který by mi do Tábora upravil rotundu.
Od středu točny je vnější okraj rotundy 52m a vnitřní poloměr je 29m Vzadu jsou koleje, tak tam žádný existující model nenarvu.
Původní model mám od Nebuluse a později dělal různé kombinace Honza Švec.
Nebo kdyby někdo z místních to tam nafotil na originál, ale to bych asi už chtěl moc. :D
Vánoce se blíží, tak do Tábora dávám staré dobré universální nádraží z počátků MSTS :D Aby tam bylo alespoň něco. A pokud se to nezmění, na rotundu se nikdo nesmí dívat zeshora, jako je na obrázku.
8b7cb6077669198a1db248d0b02af400.jpg
b121c165075492deea11d95c71e78cf0.jpg

Dane, jestli se díváš. To zauhlování, jak jsem Ti o přesunu psal v majlu je vidět na prvním obrázku. Poznáš to podle hromady uhlí a červeného puntíku bodu tankování. :D

Ja by som to až tak zle s tou budovou v Tábore nevidel, keď pôjdem rodičom, tak nafotím aj ostatné budovy v Tábore vrátane depa a skompletujeme to, vidím to tak okolo vianoc. Depo dáme originál, tak ako aj všetky ostatné budovy. Do stavby trate cez Tábor som ťa v podstate dotlačil ja, tak ťa v tom nenechám....:)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: [URL]http://img32.imageshack.us/img32/9563/sfcan098.jpg[/URL]

Dobrý večer,Tábor by nebol problém nafotiť,ani depo pretože tam robím,len by som potreboval vedieť ako,alebo najlepšie by bolo,keby niekto kto to vie a nieje z ďaleka a prišiel by a poradil,a ja ho po depe bez problémov povodím a môžme nafotiť čokoľvek.Dokázal by som aj natočiť video na všetky smeri,len nemám kameru.

Určitě je dobré mít někde svého člověka v prostorách, které veřejnosti přístupné nejsou, protože si neumím představit jen tak drze vlézt do objektu a fotit. V depu je jasné, že bych se zeptal, ale nezapomenu na fotografování liduprázdné zastávky v Novém Městě na Moravě, kdy ze zavřené hospody poté vyletěl majitel a já dostal slov, které bych si za rámeček nedal.

V Táboře je problém, že vlastní nádraží je už trochu jinak a já stavím původní verzi. Ale naštěstí hlavní budova s poštou stojí i nyní. Brzda tam nemá na levé straně tu poštu, ale na pravé straně má být i nějaké skladiště, které tam už současně není. Možná by stačila nějaká dobová fotka a nahradilo by se to podobným modelem.

Jinak já chtěl stavět opravdu nejdál do Benešova a dál je to Deteriovina, kdy Brzda jeho nafocené objekty realizoval a navíc v té době prezentoval neotexturované modely všech zbývajících stanic včetně Tábora. Já si mezi tím původní nekoridorovou trať oblíbil a bylo mi líto, jak se vše postupně bourá a ruší a nahrazuje betonovým koridorem. Myslím si, že je dobré alespoň v MSTS historii trochu zachovat. Jenomže tohle není v silách jednoho člověka. Jsem rád, že Deterio, Brzda a Aleš Sláma zrealizovali autentické dobové modely, jistý člověk dodal dobové plány a výkresy, dostal jsem video, fotky, zkrátka zlatý podnos od většího počtu lidí. Tak bylo už mou povinností tuto trať do MSTS postavit. Ale dává to pěkně zabrat.

Zbyněk Šemora napsal:
Jinak já chtěl stavět opravdu nejdál do Benešova...
No a ještě Tábor - Bechyně, ať je kde prohánět kapesní Bobinky od Jardy a do Budějc je to jen koucek, abych tam dotáhl ten historický vlak z Berouna, když už jsem ty páry dozbrojil v Táboře.:D:D:D:D:D:D

Dan J. napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Jinak já chtěl stavět opravdu nejdál do Benešova...
No a ještě Tábor - Bechyně, ať je kde prohánět kapesní Bobinky od Jardy a do Budějc je to jen koucek, abych tam dotáhl ten historický vlak z Berouna, když už jsem ty páry dozbrojil v Táboře.:D:D:D:D:D:D
Tak to je pech, že tam většinou jezdí Reginy.:P

Tak to je pech, že tam většinou jezdí Reginy.:P
[/quote]

Jo bohužel jezdí,nechápu politiku našeho slavného managementu aby se pod dráty proháněli motory.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře