RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha
Určitě je dobré mít někde svého člověka v prostorách, které veřejnosti přístupné nejsou, protože si neumím představit jen tak drze vlézt do objektu a fotit. V depu je jasné, že bych se zeptal, ale nezapomenu na fotografování liduprázdné zastávky v Novém Městě na Moravě, kdy ze zavřené hospody poté vyletěl majitel a já dostal slov, které bych si za rámeček nedal.
V Táboře je problém, že vlastní nádraží je už trochu jinak a já stavím původní verzi. Ale naštěstí hlavní budova s poštou stojí i nyní. Brzda tam nemá na levé straně tu poštu, ale na pravé straně má být i nějaké skladiště, které tam už současně není. Možná by stačila nějaká dobová fotka a nahradilo by se to podobným modelem.
Jinak já chtěl stavět opravdu nejdál do Benešova a dál je to Deteriovina, kdy Brzda jeho nafocené objekty realizoval a navíc v té době prezentoval neotexturované modely všech zbývajících stanic včetně Tábora. Já si mezi tím původní nekoridorovou trať oblíbil a bylo mi líto, jak se vše postupně bourá a ruší a nahrazuje betonovým koridorem. Myslím si, že je dobré alespoň v MSTS historii trochu zachovat. Jenomže tohle není v silách jednoho člověka. Jsem rád, že Deterio, Brzda a Aleš Sláma zrealizovali autentické dobové modely, jistý člověk dodal dobové plány a výkresy, dostal jsem video, fotky, zkrátka zlatý podnos od většího počtu lidí. Tak bylo už mou povinností tuto trať do MSTS postavit. Ale dává to pěkně zabrat.