Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Šnek napsal:
Tak to je pech, že tam většinou jezdí Reginy.:P
Ahoj, to mi neříkej? Nejsem odtama a v Táboře jsem byl jen jednou a zase nějaká jobovka, ach jo. Taková krásná trať a oni tam dají vytřepané "regionohy" alá šukafon. Fuj. Naštěstí v MSTS není problém změnit období, či si tam pustit historický vlak.:P

Klokan 35 napsal:
Jo bohužel jezdí,nechápu politiku našeho slavného managementu aby se pod dráty proháněli motory.
Tentokrát to není vina managementu. Ten pouze reaguje na požadavky objednavatele.

Naposled editoval moderátor:

Přesně tak, požadavek kraje na zkulturnění cestování.

No, nevím co tam jezdilo ve finále ke konci, tuším snat Bmo? No, ale i vozy Bai byly pohodlnější než 814-ky.

Dan J. napsal:
Šnek napsal:
Tak to je pech, že tam většinou jezdí Reginy.:P
Ahoj, to mi neříkej? Nejsem odtama a v Táboře jsem byl jen jednou a zase nějaká jobovka, ach jo. Taková krásná trať a oni tam dají vytřepané "regionohy" alá šukafon. Fuj. Naštěstí v MSTS není problém změnit období, či si tam pustit historický vlak.:P

Když tam naplníš leda tak soupravu typu 814, tak proč tam prohánět elektriku+vozy prázdné. Bohužel nejsou elektrické vozy které by tu 814 nahradili a další věc je, že se v ČR drátuje kdejaká trať co na to nemá (tahle je výjimka z historie) a naopak, tratě co by si to zasloužily tak se nezadrátují. Kocourkov

od nového grafikonu tam je písaná žehlička,ale stále nie je doriešené dobíjanie a otváranie dverí na malých klasičkách,lebo velké tam nemôžu

Na drtivé většině vlaků zůstává 814, žehlička s 3x BDtax782 snad jen 2 páry.

Dnes jsem se pokusil něco nalhát do Tábora, a hned jsem na 1500 objektech. A stejně je to stále prázdné. Už mne to přestalo bavit, zítra raději pokročím k Čakanicím, tam už nebude třeba tolik lhát :D
Jé, teď koukám na první obrázek a někdo mi ukradl levý pilíř z nadjezdu. To jsou dnes lidi. Před chvílí tam ještě byl. Kopíroval jsem ho na pravou stranu. :(
b209a3847eb27bed3a376e85f77ad6e6.jpg
8e6b943f5d54a191bfe9cd1941c1ffd7.jpg
68ee4ea7d7840dfbb70fa3cd13d0aaea.jpg

Zbyněk Šemora napsal:
Všichni tady jásáte nad koridory...
Já ne. Já si rád zajedu na jednokolejkách. Bohužel je na nich tak malej provoz, že budou za chvíli nezajímavé. Třeba Lužná - Chomutov. Tam těch vlaku jezdí tak málo a přitom to byla ještě před 10-15 lety hodně využívaná trať. Nebo Hanušovice - Dolní Lipka. Po ni neštěkne ani pes! Ach jo....

Zdravím všechny, když si spustím msts s tratí hlásí tyto chyby:
nelze najít SMS soubor gui.sms, clear_in.sms, clear_ex.sms, poté se trať zapne.
A když si zapnu aktivitu, chvíli jedu a poté to píše:
nelze najít SMS soubor wtower.sms a hra se sekne.
Jak to vyřešit, lze najít soubory na DVD s tratí???
Ve kteréé složce se mají nacházet.
Děkuji

Prodloužil jsem mou starší aktivitu seznání 021, kde jsem posunul startovací bod z širé trati před Prostřední Lipkou do Zábřehu na Moravě. Po roce práce jsem si myslel, jaký to bude zase kus trati, ale aktivita se prodloužila jen o 45 minut. Jedna zastávka v Rudě, druhá v Hanušovicích a následuje Dolní Lipka. Je to projeté relativně rychle. Párovou aktivitu v opačném směru zase prodloužím do Červené Vody, ať také vlak skončí ve stanici, ale to už nebude tak pracné. Na víc čas už mít nebudu. Dodělávek na krajině mám ještě moc. Rovnou plackou se sice nepojede, větší lesy jsou také vysázené, sem tam nějaká zástavba podle nálady nebo nápadu. Uvidíme, co se ještě zvládne.

Jestli je přítomen Deterio. Poprosil bych ho, jestli by na jeho model mostu přes údolí Lužnice v Táboře dodělal mostovky. Asi už na to zapomněl za ty měsíce. Já kvůli jeho snaze postavil 4 a půl kilometrů Bechyňky a nevylučuji, že to po aktualizaci protáhnu kousek dál.
Mostovky jsem dal sice náhradní, ale v reálu by to asi spadlo, tak jsem musel použít takový pilíř, který se tam moc nehodí.

To je mu podobné. Uteče od rozdělané práce, rozdělá to jinde, pak zase uteče k jiné rozdělané práci a tak stále dokola. A je to škoda. Ale ostatně já to také tak dělám, protože mne nahání od rozdělané práci různí Deteriové :D a já pak mám za sebou hafo nedodělků :(
Jinak je to hezké, že dělá ČB, ale když tam nejsou koleje, tak je to předčasné. Alespoň u mě. O tajných neveřejných projektech přehled nemám.

Ale mám jeden tip pro stavitele tratí. Respektive nový zákon. Jednokolejka nesmí končit poslední stanicí, ale vždy nějakou skrytou fiktivní výhybnou. Jinak jsou velké problémy s aktivitami, kdy se zaseknete už u vjezdu poslední oficiální stanice. Přitom v tom návěstidle žádná chyba není a problém je o dva oddíly dál.
(Spolupráce s Danem a jeho supraktivitami) Vynikající tester tratí.

Zbyňku díky za veřejnou pochvalu před nastoupenou jednotkou.:D:D Ne vážně, ono je to malinko složizější, ten případ s výhybnou, tak to se mi stalo poprvé, jinak ona se každá trať chová úplně jinak. Např. jednokolejky:
BP, 310, 321 tak pokud chceš, aby vlako odjel přes odjezdové a nemusíš křižovat, stačí když ve stanici čeká, tak musí koncový bod traffic být až v nádraží za odj. n., kde se rozdvojují koleje.
DVK, ta je úplně specifická, ale trasa múže končit kdekoliv.
Zlatohorka, tak ta mi vyrazila dech úplně, tam když se kříží traffic, Tak zákonitosti MSTS neplatí vůbec a vše je jinak, ale v každém případě, když to člověk vychytá a to platí pro všechny tratě, vždy si MSTS vytasí nový poroblém a podtrženo, sečteno, jednokolejky jsou na tvorbu aktivit velmi náročné a tvorba je pokaždé pokus, omyl, No, ale to jsem se rozepsal na úplně jiné téma, než jsem chtěl. Takže k věci. Pánové modeláři stanic, náspů, mostků atd, atd... prosím vás, nemohli by jste počítat i s tím, že se aktivity odehrávají i v zimě? Toto Zbyěk nijak stavbou neovlivní a proto se obracím na vás modeláře, vypadá fakt brutálně, když například projíždím Benešov u Prahy v zimě za sněžení a kolem nádraží je zelený trávník s kytičkami.:D
Dan

Dan J. napsal:
...

Takže k věci. Pánové modeláři stanic, náspů, mostků atd, atd... prosím vás, nemohli by jste počítat i s tím, že se aktivity odehrávají i v zimě? Toto Zbyěk nijak stavbou neovlivní a proto se obracím na vás modeláře, vypadá fakt brutálně, když například projíždím Benešov u Prahy v zimě za sněžení a kolem nádraží je zelený trávník s kytičkami.:D
Dan

Tohle myslím někdo už zmiňoval na letošní slezině v Praze.

Dane nejen v zimě ale i v noci to vypadá jak v Severní Korei. Ale kdyby měl člověk vytvářet zimní a noční textury, tak bych se při nejlepším teprve chystal na modely na 025 a Nový Hrad u Blanska a v aktualizaci by ještě nic z toho nebylo. Stejně tak i nádraží Doudleby a zastávky Sopotnice a Záměl. Zbyněk to pak bombově doperlil vegetací a zástavbou podle fotek od Františka Lesáka (Smrček) a vypadá to krásně. Patří mu velké dík!
Za dobu co modeluju se mě ještě nikdo neozval s tím, že by byl ochoten vytvořit zimní a noční textury. A to je to ,,nejjednodušší´´ z celého procesu vytváření modelů. Honza Švec má pěkný návod jak na to.

Ano, vytváření zimních textur není složité, pokud jsou modely dobře namapované. Část hezkých modelů je ovšem do tratí (chceme-li, aby to i v zimě vypadalo) nepoužitelná, protože stejná textura je použita například na vodorovnou plochu i na svislou zeď.

Jenomže tvořit do MSTS respektive sedět od rána do večera u počítače je hodně bolavé. Já to zase dnes trochu přehnal. Sice mám krajinu ze Zábřehu do Rudy, a to ještě bez bez větší zástavby budov (jak kde) a bolí z toho celý člověk. Už to dnes balím.

Než mne Dan předběhne :D , zde je několik pracovních obrázků z připravované aktualizace z úseku, který jsem chtěl nechat holou plackou a krajinu tvarovat až do další aktualizace. Jenomže člověk plánuje a nakonec je vše jinak. Obrázky jsou z mé staré aktivity, která už nezačíná v Prostřední Lipce, ale jede se už ze Zábřehu přes Hanušovice. Vše funguje, traffic bez problémů křižuje, posun v Hanušovicích posunuje, aby tam něco bylo, když v tu dobu, žádný pravidelný osobák tudy nejede.
Mám velkou prosbu. Vymodelujte někdo nádraží Hanušovice. Tam se nic existujícího nehodí. V Rudě je podobná budova z Čermné nad Orlicí, v Bohdíkově je podobný barák Borohrádku ale do Hanušovic nevím, co tam dát. Asi tam dám demonstrativně dřevěnou kadibudku :D
Tady jsou náhledy obrázků, zvětšeniny na mých stránkách (tady nevím, jak to udělat na kliknutí na obrázek - jestli to někdo z moderátorů ví, název je stejný bez toho _small):
5fda431b87c2b181a1d7bc4dc6ba4a69.jpgb302969841eaf1d4e11298a80e8c875f.jpg
ba34d50f0e1dcb23981910f3988da7f3.jpg8b2b88c4a87ad9df78fe8b41003f1f71.jpg
49865c4963ef70bddb2320997a0c6f04.jpg0b5379a75ba7d769db482bfce2f229a1.jpg
89f4cc326542f07efe83edfefe8072aa.jpg5e620b0b770fed27652b276cc9d69ce1.jpg
4eda3ad7132e642018a07686cf7bf659.jpg762960e19b5f89736c5544826b07f2f4.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře