Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Klokan 35 napsal:
Tak to vypadá nádherně kloubouk dolů pane mistr. A jen trochu odbočím mezi Lipku a Hanušovice se opět vrátí vlaky.
Já bych se chtěl zeptat kde jste zjistil, že se na trať vrátí vlaky. Pokud vím tak jen 9.III bude jezdit KŽC se SNĚŽNÍCKÝM MOTORÁČKEM.

Naposled editoval moderátor:

http://www.vlaky.net/zeleznice/spravy/4715-Ceske-drahy-predstavily-jizdni-rad-na-obdobi-2012-2013/

Dnes jsem natočil video, kompletní aktivitu ze Zábřehu na Moravě přes Letohrad do Hradce Králového, kde uvidíte novinky, na které se můžete těšit na vánoční aktualizaci. Jelikož je to jízda na tři hodiny, tak jsem to rozdělil na dvě části v Letohradu, kde je asi půlka cesty. Jelikož mi stále chodí dotazy, jak se přechází na druhé stanoviště nebo na jinou lokomotivu, tak tato aktivita bude jako dobrá zácviková instruktáž pro nové strojvedoucí do MSTS.

Sice jako "instruktor" jsem nic moc, občas brzdím jako prase, občas mi joystick nechtěně zatočil kontrolerem nebo mi tam tajně šoupnul rychlobrzdu místo přídavné a já se pak nemohl rozjet... a když jsem přešel na lokomotivu 380 a popojel jako posun do trati, mašinku jsem polámal.Tiše integrovala ale nejela. :) Hold první prototyp. Naštěstí pomohl restart přejití na druhé stanoviště a zpět. Za Blešnem jsem zapomněl na devadesátku, pak jsem myslel, že to ještě vyjde a nevyšlo, práskla mi brzda a díky menšímu zpoždění mě v HK vyděsil jedoucí vlak přímo proti mě, v době, kdy už jsem měl stát u peronu.
Také předvádím aktivovanou klávesu ý (sedm) a v Liticích a Potštejně, než to výpravčí odpíská se půjdeme podívat na zříceniny hradů. Určitě o této klávese hodně uživatelů neví. Ale funguje jen ve stanicích, kde jsem jí aktivoval.
Přes noc se doufám nahraje druhá část a během neděle snad i první, kde je kompletní nová trať ze Zábřehu do Dolní Lipky.
Určitě nikdo nebude koukat na celé video, ale každý si vybere úsek, který ho zajímá. Proto to zveřejňuji komplet. Pak porovnejte s videem Hanušovicko, kde je ta samá trať ještě v pustině :D

Fórum byla dva dny mrtvé, tak odkazy na videa dávám až teď.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?v=hbOe8j0UJ70&feature=player_detailpage&list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw[/video]

Jinak nádražní budova v Letohradě na videu je pravěk, den na to Mates dodal nový nádherný model. Alespoň bude nějaké překvapení.
[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?list=UUjGyqYX4j3J0TYVosB9cBYw&v=oPRdTl5P64Q&feature=player_detailpage[/video]

Teď dokončuji úsek mezi Střezimíří a Stoklasnou Lhotou. Ale nedaří se. V neděli celé dopoledne byl výpadek internetu, tak jsem neměl předlohu a když už práce odsejpají, tak mne zase něco nebo někdo vyruší, přetrhá tvůrčí nitky, pak čas na MSTS vyprší, tak nevím, jestli to tady do necelého týdne dokončím. Když tak za rok v další aktualizaci :D

Zdravím, pěkná práce mistře a i sem tam humorný komentář, hlavně jste mě dostal asi ve 13 min. v prvním videu, jsem se málem potrhal:D..... (Co tam stojí s tím autem, ccchh, to maj radost teda..) Asi ho chytlo..., tak běžel do křoví. Zdravím a moc se těším na aktualizaci

Hurá, už zbývá zalesnit a zastavět posledních asi 5 kilometrů od Mezna po Střezimíř. Je reálná šance, že se to do konce týdne zvládne a tratě stavěné letos budou téměř finální. Kromě Šumperka. Ten by se už v termínu nezvládl.

Poslední upoutávka před aktualizací.
Už je vše dokončené a jen kontroluji data, aby něco ve hře neřvalo, odhalené chyby na videu jsem také opravil, tak držte palce, ať vše zdárně dám dohromady do blbuvzdorné instalace a těšte se.

[video=youtube]http://www.youtube.com/watch?feature=player_detailpage&v=fm30LCvEAz8[/video]

Skvěle odvedená práce, až budeš jednoho dne řezat ve videu oblouk s mou rodnou zastávkou, objednám si znova DVD :D už moc nechybí. Jinak malou připomínku, v Čekanicích bych dodal dálniční nadjezd, který tam je minimálně stejně dlouho jako ten nový most přes Jordán. Jinak dokonalé.

Pěkná práce Zbyňku, na to jak málo času si na to měl opravdu hodně práce .
Pro zajímavost hradlo Stoklasná Lhota je naše poslední hradlo na releovém poloautobloku.

Když já tak nemám rád dálnice, kde předtím byla panenská příroda. A také mi vadí zanedbané mosty, kde raději, než by to opravili, tak tam dali padesátku. Tohle jsem ignoroval. je to jenom hra a věřím, že takto budeme stíhat v MSTS jízdní doby, jako v současnosti na koridoru.

Včera večer a dnes ráno jsem provedl testy instalačky na DVD, dopoledne jsem namaloval nové potisky na DVD a obal, pak jsem šel na oběd :D...
A souběžně se vypaluje pro prvních deset zájemců, kterým BP88 dnes rozešlu. Nejprve platby předem, protože nemám rád peníze, které mi ještě nepatří. Čím déle mám předem zaplaceno, tím mám horší pocit.
Pak je kromě vypalování v pořadí editovat instalačku v angličtině, kde nejprve musím opravit cizojazyčné aktivity, které přestaly být kompatibilní v BP88 (Den blbec a Seznání 021)
Až teprve potom budu řešit aktualizaci ke stažení. Máte ještě čas, protože nesmíte být ve výhodě před těmi, co si objednali DVD :D
Ale pak to bude tak naostro, že při ježdění v MSTS úplně zapomenete, že měl 21. být konec světa. A kdyby měl být, alespoň na to nebudete mít čas myslet. :D

Ja neviem, prečo všetci furt omieľajú koniec sveta... Žiaden koniec sveta nebude, Mayom iba došiel kameň :-D Samozrejme všetci sa na aktualizáciu tešíme a ďakujeme, že Zbyněk má s nami trpezlivosť :-)

YoLi napsal:
... Žiaden koniec sveta nebude,...
Ale bohužel, lidé se chovají, jako kdyby konec světa měl být. Nakupují jen žrádlo, do ostatních obchodů chodí jen relaxovat. Jestli tento týden neprodám alespoň dvě kola, tak konec světa mít budu bez ohledu na předpovědi, protože musím z něčeho zaplatit nájem :( .
Ještě že je alespoň před vánocemi zájem o DVD s tratí, jinak bych neměl ani na vánočku :D Takový prosinec nepamatuji za celý život. Abych v předvánoční čas za celý den prodal dvě lepení na duše, jedno lanko za 12 korun a jednu duši (ne svou :D ) a dny minulé to bylo podobné, to je tragedie.
Včera byla stříbrná neděle a přišel jen jeden "zákazník", aby se schoval před deštěm. A do toho se člověk musí nuceně usmívat :twisted:

Máte skladem kolo s garantovanou nosností 140kg plus? Bych se možná nechal přesvědčit :)

:D
Takový zákazník mi také ne jednou přišel. Ale jaksi nemohou pochopit, že mají dvě volby. Buď si pořádně připlatit nebo zhubnout na normální váhu. Ale hlavně jezdit s citem a když jedu do nějaké nerovnosti ve větší rychlosti, tak jdu ze sedla a zapéruji v nohách. Pokud zůstanu sedět jak brambora, tak s 200 kily rozmáčknu sedlo a zlomím nebo ohnu sedlovou trubku. Jeden nešťastný děda má tak těžkého vnuka a tolik slisované komponenty na kole jsem ještě nikdy neviděl. Kam se hrabe hydroaulický lis. Takovou placku z drahého sedla by neudělal.
Jinak si myslím, že celopéro, co mám ve výprodeji za 25 tisíc by nemělo dělat problém i na těžkou váhu.

Tak jo, vzdávám se bez mučení. Vezmu si jednu sadu na lepení duší (tu nejlevnější bych prosil) a jedno DVD s tratí.
Už mám v boudě za barákem Horizona 2001, který zatím slouží a snažím se s ním občas i jezdit ... po rovném, opatrně ... ale do kopce se musí šlapat (a při mé váze jsem zjistil, že i po rovině a z mírného kopce :) Tak jsem přišel na chuť ježdění na starém simsonu ... tomu jsem nastavil tlumiče jako bych jezdil ve dvojko a zatím drží :)
Ale letos jsem to kolo i párkrát vytáhl ... ne jak jeden poněkud slabší rok (2005), kdy jsem poprvé vyjel až 30.12. i když mi poněkud nepřálo počasí:
prvni_vyjizdka_na_kole_roku_2005.jpg

Děláte servisku i na silničky? :-) Mám 10 let staré toto.

Potrebuju srovnat zadní ráfek (možná výměnu nejakého toho drátku) nový plášť. Kolo ted kvůli mým zdravotním problémům nejelo. Nabral jsem mezitím asi 8 kilo a na sezonu bych mel kolo rad v rychtiku. Po svatcich bych se klido stavil.

sory za OT.

PAja26 napsal:
...
Potrebuju srovnat zadní ráfek (možná výměnu nejakého toho drátku)

...

Hliník, jak se deformuje, tak je na odpis, takže nový ráfek. Pokud je tam 36 děr, mám skladem dvoustěnný Remerx Aero za necelé 3 stovky, paprsky DT Swiss, pláště na silničky mám drátové Micheliny za necelé tři stovky černé a barevné něco přes tři sta. Ale jinak na silničky toho moc nemám, protože dnes už je to jinde a jsou to mimo velká města, kde jsou vysoké platy, neprodejná kola. Navíc s tím už není kde jezdit. Silnice je pro sebevrahy a cyklostezky jsou vhodné spíš pro "bajky".
Po 10 letech a větší váze by to bylo na úvahu udělat si radost s novým kolem, se kterým mohu jezdit všude a je i díky odpružení pohodlnější a člověk nemusí na řídítkách ležet.

Ok, vecer omrknu co tam je za rafek. Kdyžtak se po novém roce zastavím, zbavit vás trochu toho materiálu a volného casu (doufám že tu za to příznivci MSTS nebudu kamenován) a třeba vypomůžu v tíživé podnikatelské situaci.;)

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře