Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Nežebrej, nepros....Měl jsi tu možnost si aktualizaci stáhnout? Podle mne ano. A stáhl sis ji? Asi ne. Jo holenku, kdo zaváhá, nežere! Alespoň to platilo za mne na vojně.....

Ja som všetky aktualizacie mal, žial po pade HDD som zachranil iba zazipovanu verziu trate 321 s 22 akt. Pride mi to celkom nefer. Pretoze to stara aktualizacia nieje.

Na pády HDD se tady vymlouvá každý. Až vás pánové bude stát záchrana vašich dat více než dvojnásobnou cenu nového HDD, budete hovořit jinak....
A to nehovořím o MSTS, zmiňovaná data byla podstatně důležitější....
Takže zálohovat, zálohovat, zálohovat, zálohovat, a zase zálohovat.

Byla to dílčí aktualizace, která by měla být řešena v BP 87, stáhni 87 a pak 88 a naper to tam.

Miran napsal:
Na pády HDD se tady vymlouvá každý. Až vás pánové bude stát záchrana vašich dat více než dvojnásobnou cenu nového HDD, .....
Právě možnost koupě za pár babek (proti HD) aktuálního DVD ušetří mnoho času a nervů. A ten čas nadávání a experimentů u počítače je zatraceně drahý a často s nulovým výsledkem. Musíte uvažovat i jinak. I my stavitelé tratí musíme jíst, abychom mohli stavět dál. Doslovně, vaše nákupy DVD jsou mé "stravenky" na hospodská meníčka v zimním období. Jinak bych si to dovolit nemohl. Hlavně v této době.
Jinak chápu, že dnes jsou trendy vše koupit co nejlevněji a nejlépe zadarmo. Jenomže tohle nás vede do krize, kterou právě prožíváme. Ten kdo má zaměstnance a neprodává se, tak je musí propustit, protože je nemá z čeho zaplatit, tím vzniknou další nezaměstnaní a tak stále dokola. Já si jen mohu utahovat opasek a doufat, že nejhorší období nějak přežiju. Nájem a kulatá razítka se každý měsíc platit musí i kdyby na chleba nebylo.

poison napsal:
Zbyňku přijedeš na slezinu?

Vožereme ho tam. Dúfam, že navtedy nemá fidlokantské aktivity :D

Naposled editoval moderátor:

Uvidíme, odvoz autem nemám a když jedu vlakem, tak má vždy problém dojet do cíle. Fidlací aktivity mám 9. a 23. S vožráním to bude horší. Pálenku piju jen jako medicínu, že někdy po ránu spálím červa, ale v hodně malém množství. Ale pivo si určitě dám. Jen mám malý problém. Na rozdíl od Vás alkoholiků, kdy po 5. pivě teprve dostáváte žízeň, já už to nemám kam lít. Už i to 5. pivo do sebe doluji jen ze slušnosti. Ale doma mi stačí po obědě jedno.
Nechávám tohle téma stále otevřené. Pokud nebudou finance, tak bohužel.

FInance mám, takže se z toho jen tak nevyvlíkneš. No co naplat. Dáš tři a pak pojedem v kořalce. Dneska měli v Penny Tulamorku za tři stovky, tak jsem nakoupil zásobu ;)

Nikdy jsem neměl tu čest, ale už vidím aktivitu, jak jezdily 451/452 na generální opravy do Šumperka a zpět nové. Do Zábřehu po vlastní ose a dál do Šumperka pomocné spřáhlo a zamračená.

:))) pane semora, uz jste nekdy jel s pantakem 135? Pravda, nebylo to vlastni silou, tazeno 2024, kterou jsme vezli do Vrutek.....

pekny den

135 jsem nejel, ale 128 a vlastní silou a na pravidelném osobním vlaku. To jsem měl šichtu s takovým "bláznem", ten se s rychlostmi moc nepáral. Z Úval do Prahy měl souběžně s námi postaveno i rychlík 570 po nulté koleji. Zastavíme na zastávce v Klánovicích a rychlík stále nikde. Tak jsme se jen tak ze zastávky loudali, že na něj počkáme. "už jede, už jede,..." Plný knedlík a když jsme jeli asi 70, tak nás začal předjíždět. Pak se rozdíl rychlostí vyrovnával a nám se zasekl do proužku rychloměr. A nakonec jsme rychlík předjeli, dojeli až k jeho lokomotivě a muselo se přibrzdit na 100 (odhadem). V Běchovicích jsme počkali na odhlášku a v Praze na Masaryčce byli několik minut s náskokem. Cestující, jak vystupovali z vlaku nám i tleskali za nevšední zážitek. Končili jsme směnu, sbíral jsem rychloměrné proužky z prostředních stanoviští a díval jsem se kolik jsme jeli. A bylo tam namalované 126.
Můj první fíra, takový starší pán, dříve jezdíval na okruhu a chlubil se, že z toho vytáhl i 145.
Ale jednou se takové předjíždění rychlíku 451 čkou jednomu fírovi nevyplatilo. Také předjel rychlík, pokynul fírovi, ale za kolem tam seděl cvičnej na vlóžo a mydlil to také 120. A hned poslal pozdrav na výplatní pásku. :D

Teď o víkendu, nejen, ať se snažím, jak se snažím, tak kromě několika objektů nejsem schopen víc vytvořit. Je to normální ?
Nechápu, jak jsem dokázal finišovat před aktualizací. To mi vše šlo samo. Asi to chce nějakou motivaci. Ale tato období znám. Když to nejde, tak to nejde. Někdy to člověk překoná a pak se to nějak nastartuje. Ale nejrychleji to umí nastartovat nadšení pro věc modeláři.
Na druhou stranu byly volby, ve fidlání se učím neobvykle rytmické mexické skladby na jarní koncert a také je třeba od MSTS občas vysadit a načerpat nových sil.

Zbyněk Šemora:

Zbyňo,to chce 14 dní volno a uvidíš ,jak se Ti potom bude chtít.
No já např začnu až po žních.:D

Zbyněk Šemora napsal:
Teď o víkendu, nejen, ať se snažím, jak se snažím, tak kromě několika objektů nejsem schopen víc vytvořit. Je to normální ?

Je,já mám útlum už dva měsíce a ted jsem ještě k tomu přišel o zaměstnání.
Takže Marfy a jeho zákony.
Mirek

Je to celkom normálne Zbyňku. Ja som mal 2 týždne dovolenku a max som otvoril iba raz na pol hodinu. U mňa je to už dlhodobé..a ani sa nesnažím to nejak siliť.

s tim rychlikem...Jakysi Os do Roudnice, ktery Horni Pocaply projizdel. Z Berkovic nejake ec do Berlina melo za nami postavene na 1. tk s umyslem, ze nas do Hnevic predjede...nepodarilo se :D Ale tehdy to nebylo vic jak 110, to je spis na toho firu z te 372, ze to nedokazal rozjet. Drzel se porad tak v pulce jednotky (snad to byla 9/10), potom v Roudnici taky prisel chlapik, ze se mu to libilo :)

Jinak mam pocit ze na Blatove bylo 100 i po rekonstrukci vyhybek nekdy v roce 92, ale v 0. koleji nebyly rychlostniky, tak se na ni dost casto s*alo

mejte se.

Zdravím Zbynku, chcem sa spýtať balík aktivit je už aj na BP88 alebo stále iba na BP87? Vďaka

truskawiec napsal:
... ale v 0. koleji nebyly rychlostniky, tak se na ni dost casto s*alo

mejte se.
Tak tohle by si nikdo zase nelajznul. Rychlostníky jsou vždy jen jako doplněk, směrodatné je to, co je psáno v dodatku. Pak fíru nemůže rozhodit, když někdo ukradne nebo zapomenou osadit nějaký rychlostník. I od toho je seznání. A když už něco někdo projel rychleji, tak se jednoduše zahodil proužek a odevzdal čistý s poznámkou "rychloměr v poruše".
Ale mám pocit, že jeden čas v nulté na Blatově bylo 120. Pokud na všech kolejích někdy bylo 120, tak hodně krátkou dobu nebo v hodně starých časech, kdy pamětníci vyprávěli, že 120 se jezdilo přes téměř všechny stanice. Když se ale rychle výhybky začaly opotřebovávat , tak se všude rychlost přes výhybky snížila na 100. 120 se jezdilo jen přes Zohor a mám pocit, že ještě Pardubice, protože tak rychle tam nikdo jet nemohl, když tam všechny rychlíky zastavují. Pak zavedli nějaký expres, který Pardubice projížděl. Když ve 120 rozvířil veškerý usazený uhelný mour z kolejí, tak hned druhý den tam snížili rychlost na 100. A tak je to tam dodnes.
.........................................................................
Balík aktivit vždy aktualizuji současně s aktualizací trati.

VĎaka bol som si iba neistý lebo na stránkach je písane na BP 87.

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře