Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
RE: Trať Bratislava-Brno-Č.Třebová-Kolín-Praha

Zbynku, Vy fakt staviate úsek Brno-Kojetín- Prerov? Šiel som tade asi 2 krát v živote ale táto jednokolajka ma scela uchvátila! Tak držím palec a na úsek sa veľmi teším :)

Tak jsem si dneska udělal třetí cestu.Nafotil jsem směr od podjezdu u Předmostí k modrému mostu před Prosenicema po jedné koleji a pak zpátky k Předmostí po 3 kolejném. Nafoceny telefony,náká boudička a pokus nafotit most modrý a mostky , Myší díru, a ještě jeden .

Zbyněk Šemora napsal:
Tak, Kojetín bychom měli komplet, kromě vleček a teď bych to zase mohl vzít z druhé strany od Brna, ať má Dan "radost" (když mu tam trochu hýbnu s kolejemi směr Šlapanice/Sokolnice a nebudou třeba ta fiktivní návěstidla na jeho nedávné přání)....
Ahoj Zbyňku, jen hýbej, pokud bude spojení přes Kojetín, tak to bude paráda, to se bude dát v Přerově přepřahat za Šlechtičnou, když budu dělat aktivitu Ostrava Brno ze 70. let. :-) Jinak aktivita, kvůli které jsi dělal ty úpravy setjně bude moct ven až po aktualizaci, kvůli Prahy Bubny. Ještě mne čeký udělat druhý díl, cesta zpátky z Prahy do Brna, takže stejně času...
Dan

Tak jsem zase něco o víkendu páchal. Z Brna mi leze hodně kostlivců, ale měl jsem celkem kliku, že černovická spojka celkem vyšla. Jen bylo třeba trochu posunout odbočku Táborská a kolej do Židenic. Vláru jsem dotáhl až za Blažovice, spodem jsem zatím v Chrlicích. Pak se to pokusím spojit v Holubicích. Bude to ještě napínavé, aby se tratě i v Křenovicích správně potkaly a křižovaly.
6cd41c9a2307e6aea255bc102b241235.jpg

A tady je mapa, kde je vidět celek, kde všude se pokládaly nové koleje. A ještě budou pokládat.
36ce322f966e986a37bea112479de4ab.jpg

Naposled editoval moderátor:

Zbyňku, když už jste v tom Kojetíně, uvažujete o propojení Hulína s Kojetínem přes Kroměříž? ;)

Zbyňku, když už jsi v Otrokovicích, že uděláš i lokálku do Vizovic... ;)

prolam napsal:
Zbyňku, když už jste v tom Kojetíně... ;)
Já nejsem v Kojetíně, ale sedím doma v Hustopečích a u večeře popíjim zasloužené André.

Jo, kdyby někdo tak chtěl přiložit ruce k dílu a něco vymodelovat. Třeba Kojetín je krásné nádraží. ;-)

Hulín - Kojetín, Otrokovice - Vizovice, Nezamyslice - Olomouc, co třeba ještě Budějovice, z Berouna je to taky už jen kousek do Plzně, z Jaroměře do Liberce je taky nádherná trať... Je tolik hezkých tratí, ale není v lidských silách je všechny udělat za jeden večer. Nechte to na autorovi.;) Už tak to bude pořádná aktualizace s nějakými 150+ kilometry tratě.
Na Brno - Přerov se opravdu moc těším a určitě se tam vyřádím.:) Držím palce ať vyjde propojení v Křenovicích i u Přerova, tahat rychlíky z Prahy do Brna a pak přes Olomouc až do Zábřehu/Šumperku/Jeseníka..to je sen.:)

Ahoj, vypadá to pěkně, jen jak tak koukám, tak se v Brně asi zapotím s opravou chystané aktivity Pálavský okruh.:D:D Jak moc si hýbal s Brnem? Pak se pokračuje směr Tíšnov, takže vlastně jak si hýbal s tratí v roznezí Brno Horní - Hl.n - Židenice - Kr. Pole? Jinak už se mi rýsuje nápad ana aktivitu pro nový úsek tratě.;)
Dan

Dane, bez starostí. Změny jsou jen v kolejích směrem na Chrlice a Slatinu (chyběly tam dvě propojovací výměny) a když se jede z Židenic, tak mne někdo vyčítal, že do svitavské vlečky se má jet rovně a trať je do odbočky. A pak je posunutá odbočka Táborská. Takže se to týká jen vlaků, které jedou přes Brno Dolní, jinak se nic neměnilo.

Zbyňku, když už jsi v Kojetíně, až se budeš blížit k Nezamyslicím, jak je to daleko z Nezamyslic do Olomouce přes Prostějov??
Na internetové televizi jsem viděl docela kvalitní video právě z tohoto úseku. Ale nepamatuji si kde to bylo přesně.

Pepa z Nuslí napsal:
Zbyňku, když už jsi v Kojetíně, až se budeš blížit k Nezamyslicím, jak je to daleko z Nezamyslic do Olomouce přes Prostějov??
Na internetové televizi jsem viděl docela kvalitní video právě z tohoto úseku. Ale nepamatuji si kde to bylo přesně.

Myslím že tady: http://www.cd.cz/tv/z-pohledu-strojvudce/308_nezamyslice-olomouc-trat-301

Zdravím,
nebojte, videozáznamy tratí Valašské Meziříčí - Hulín - Kojetín , Olomouc hl.n. - Nezamyslice či Přerov - Brno hl.n. již stavitelé tratí pro MSTS k dispozici mají. A to dokonce z mašiny, obousměrně, s perfektním počasím a hlavně bez audio-stopy aby je při stavbě nerušilo tlachání mezi fírou a kameramanem.. ;)
Jó, to byly časy ... .:rolleyes:

David

Davide, oni si myslí, že když máš video, tak to prostě asi přes nějaký SW spustíš a podle toho videa se automaticky generuje trať, pokládají koleje a je hotovo. :)
Ale na druhou stranu je hezké si něco přát.
Bohužel ta přání neskončí, dokud nebude postavená kompletní síť ČD. Do té doby budou stále přání, že bych to mohl ještě propojit tam či onde. Ale to bych musel mít 10 životů. Spíš 15. .)

Zbyňku,
ani 125 685,7 životů by nikam nestačilo....:D:D:D:D

Blažovice-Holubice-Křenovice, už se to trochu rýsuje, ale ještě to není ono. Z Holubic do Křenovic musím trochu zmírnit klesání a nepatrně uhnout do prava aby se tratě s Vlárou protnuly na konci rovinky. Tohle je konstanta a dál do Chrlic to už musím nějak prokličkovat. I Holubice včera byly sranda. Já se tam strefoval z odbočky od Blažovic a stále to nevycházelo.
80297e3b723d441a495b2f08c004691a.jpg

Ahoj Zbyňku.
Tak dělám druhý díl aktivity, volné pokračování Pálavského okruhu a když jsem projížděl Choceň, tak jsem koukal, že došlo k dalším moc pěkným úpravám a to jsem tam dělal nedávno aktivitu. Moc pěkné skály jsi tam doplnil.:D Ale hlavně opět píšu s dalším naleznutým problémem, pokud postavím trasu do depa v Třebové z odjezdové skupiny, tj. přijedu do odjezdové z Ústí nad Orlicí a chci do depa a pak zpět k soupravě, opět musím proti stůj. Dále prosím zkontroluj zbrojení vodou v Ústí nad Orlicí, letohradské zhlaví, mně se tam nepodařilo dozbrojit, ale:
1. jsem v editoru nezadával zaškrtnutí, v Brně funguje i bez zadání
2. Zčínám s párou a tendrem naopak
Takže nevím, zda nebude chybka například v otočení páry s tendrem. Musím vyzkoušet až dojedu test aktivity.
Dan

Ahoj.
Tal příčinou byl bod 1., musel jsem v AE nadefinovat u bodu množství a už lze u vodního jeřábu zbrojit, naštěstí je v AE vidět.:D
Dan

Konečně propojeno. Někde v 18. kilometru a celkem to vyšlo až na nepatrné korekce. A může se pokračovat ku Kojetínu.
8749ab8398f96b2ee1a5f71d932dfeea.jpg

Vlára končí před Slavkovem, možná by se ta stanice mohla dogenerovat.
0497cf9d2df58419c45e2be27ddda5d2.jpg

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře