F
FrantaVopička
Host
Na zdravotní prohlídku a psychotesty nemusíš umět žádné předpisy.Pepa L. napsal:Mám před zdravotní prohlídkou a psychotesty na strojvedoucího. Prosím, mohl by mi někdo napsat, jaké předpisy musím umět?
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Poznámka: This feature may not be available in some browsers.
Na zdravotní prohlídku a psychotesty nemusíš umět žádné předpisy.Pepa L. napsal:Mám před zdravotní prohlídkou a psychotesty na strojvedoucího. Prosím, mohl by mi někdo napsat, jaké předpisy musím umět?
Michal napsal:Na zdravotní prohlídku a psychotesty nemusíš umět žádné předpisy.Pepa L. napsal:Mám před zdravotní prohlídkou a psychotesty na strojvedoucího. Prosím, mohl by mi někdo napsat, jaké předpisy musím umět?
ML636 napsal:Aktuální SŽDC D1 se změnou č.1, (pozor, pravděpodobně bude v létě následovat další změna), dále pak ČD V15/I (Provoz a obsluha brzdových zařízení ž.k.v.)
Ty bych ti klidně doporučil nechat si někde vytisknout a svázat, ať můžeš studovat v podstatě všude.
Pro začátek to stačí, bude toho stejně až nad hlavu.Až tě potom odvelí do Třebové na intr, dostanete všichni další výukové materiály k lokomotivám a vozům apod. i v elektronické podobě.

Luky napsal:Ahoj a pěkný víkend přeji všem,
prosím, prosím. Mám jeden dotaz. Někde jsem četl, ale už si nepamatuji bohužel kde, že jedna z uvedených lokomotiv řady 186 (výrobce Bombardier), nebo 189 DB (výrobce Siemens) utáhne trvalou rychlostí na stoupání 20 promile 1100 tun, což je jejich norma. Můžete mi prosím říct, co je na tomto fámu pravdy? Řekl bych, že by to možné bylo spíš u řady 186 - má nižší trvalou rychlost a poměrně slušný výkon, ale roztáhnout čtyřnápravová lokomotiva na uvedeném stoupání takovou maxi. zátěž mi vzhledem k adhezi přijde trošku moc a ještě k tomu dosáhnout trvalé rychlosti. 1000 tun je ještě možných, ale 1100 tun to se mi zdá trošku přehnané.
Děkuji za odpovědi a pěkný víkend.
Pepa L. napsal:ML636 napsal:Aktuální SŽDC D1 se změnou č.1, (pozor, pravděpodobně bude v létě následovat další změna), dále pak ČD V15/I (Provoz a obsluha brzdových zařízení ž.k.v.)
Ty bych ti klidně doporučil nechat si někde vytisknout a svázat, ať můžeš studovat v podstatě všude.
Pro začátek to stačí, bude toho stejně až nad hlavu.Až tě potom odvelí do Třebové na intr, dostanete všichni další výukové materiály k lokomotivám a vozům apod. i v elektronické podobě.
Díky moc.
První část otázky nevím, ale když jede diesel bez kabelu a jsou vozy které se nabíjejí z loko, tak se prostě nenabíjej.Luky napsal:Ahoj,
rád bych se zeptal, kolik milionů km mají laminátky (řady 230 a 240) najeto po 48 letech provozu? Tipoval bych něco v rozmezí 7 - 8 milionů km. Také mě zajímá, jak probíhá dobíjení baterií vozů pro cestující, když se stane něco mimořádného a na vlak je zavěšen diesel, který nemá kabel vlakového topení. Dík za odpovědi a pěkný víkend.

Klasik napsal:Při "nule" není sepnut ani jeden stykač pro zvýšení otáček. Tahle poloha je značená i jako "P" - přerušovaný provoz. Při téhle poloze by měl být topný alternátor trvale nabuzen, ale stykač topení se spíná až po ručním zvýšení otáček motoru.
David Hájek napsal:Takže do topných těles vozů neteče štrum a A-metr je tak na 0 A. Rozumím.
Je ještě v chytrých knihách uvedeno, kolik Amper se počítá na jeden vůz pro režim léto a kolik pro režim zima ? Agentura JPP povídala, že by to mělo být 25/50 A. Jisté je, že stupnice A-metru končí na hodnotě 200 A.![]()
David