RE: Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou
Tady je zase srandy kopec. To je tak, když se díváte na železnici pohledem pařmena F1 a nikdy jste neseděli na skutečné lokomotivě za kolem vezoucí EC 160 km/h.
Vlak není osobní auto, kdy nezastavíte dupnutím na brzdu. Fírové i proto dělají psychotesty, aby se tam nedostal nějaký nezodpovědný pošuk. Jakmile mi naskočí na opakovači žluté světlo, já přece nevím, jestli dál je výstraha nebo očekávejte rychlost 100. Pokud tam bude výstraha, tak budu pomalu zastavovat s ohledem na traťové poměry.
Pokud pojedu 160 a u následujícího návěstidla bude očekávějte 100, já pojedu 120, tak to nechám kutálet a ono se to k dalšímu návěstidlu na 100 srovná samo.
Žádný fíra není takový pošuk i kdyby to měl očekávejte 100 dva kilometry, tak už se rozjíždět nebude. Z generace na generaci fírů se dědí pravidlo "ti kdo pospíchali jsou už na Onom světě" Já byl školen úplně stejně.
Ale MSTS je jen hra, tak se zbytečně neptejte, vypněte si veškeré ochrany a jezděte F1. Když něco projedete, tak se nestane nic horšího než Game Over.
Jinak v předpisech je tolik věcí, kde by jste se ptali proč ? Například, když je na návěstidle rychlost 40 a něco, první výhybka je kilometr za tímto návěstidlem, tak se hold těch 40 ten kilometr šourat musíte i když je tam traťová 100.