Vokýnko žádostí

Měl bych prosbu na modeláře, zda by mi někdo vytvořil TUTO přivolávací návěst jako servisní vozidlo alespoň v denní verzi. Děkuji.

Jéé zapoměl jsem tam jedno slovíčko, ruční, panáčka v oranžovém s černobílým terčem. Pokud by se povedl i v noční verzi, bylo by to super.

Ano příteli, přesně tuto, na té wiki je zobrazena také. Hlavně mi neříkej, že někde už existuje. :D
Potřeboval bych ji do Heřmaniček aspoň ve dne. Ty jsi přece hlava a dokážeš nemožné.

Takový model drážního zaměstnance s lízátkem jsem tuším viděl v Zlatohorce. Předpokládám, že Vrbamův model zastavení na praporek znáte? :)

E499_2002 napsal:
Takový model drážního zaměstnance s lízátkem jsem tuším viděl v Zlatohorce. Předpokládám, že Vrbamův model zastavení na praporek znáte? :)

Ano ten znám, jenže já nechci zastavit, ale jet na ruční výstrahu, což se používá v této podobě dodnes. Tu Zlatohorku prověřím, díky za tip. ;-)

Chlapi zdravím.
Neobracím se moc na prosby o skiny vozů, ale při tvorbě aktivit pro rok 2014 jsem narazil na mezeru ve vozech a to dost podstatnou. Máme mraky skinů "béček" ale chybí vůz ČD BDmpee a ten je řazen snad na všech spojích Praha - Ostrava a vůz je tak specifický, že jej není čím nahradit. Např. tento spoj:
http://www.zelpage.cz/razeni/14/vlaky/cd-152
Není někde ke stažení, popřípadě nemaká někdo na tomto skinu? Služebák ČD Bbdgmee máme a ty ČD BDmpee jsou mu celkem podobné.
Dan

Dan J. napsal:
Chlapi zdravím.
Neobracím se moc na prosby o skiny vozů, ale při tvorbě aktivit pro rok 2014 jsem narazil na mezeru ve vozech a to dost podstatnou. Máme mraky skinů "béček" ale chybí vůz ČD BDmpee a ten je řazen snad na všech spojích Praha - Ostrava a vůz je tak specifický, že jej není čím nahradit. Např. tento spoj:
Není někde ke stažení, popřípadě nemaká někdo na tomto skinu? Služebák ČD Bbdgmee máme a ty ČD BDmpee jsou mu celkem podobné.
Dan
Existuje, ale je prý neveřejný.

Ondra.H napsal:
Dan J. napsal:
Chlapi zdravím.
Dan
Existuje, ale je prý neveřejný.
Hmmm... Pak má člověka těšit něco dělat.:( Těch neveřejností je poslední dobou čím dál víc... Ach jo.

Dane klid, řazení neřazení, per tam co je, stejně na těch vlacích jezdi Ačka, Bčka, BDska a stará Bmee. I sám mafián LM uznal na FB, že by autor Bdbgmee úpravu na Bdmpee nepovolil zveřejnit. Já už taky rezignoval. Pohoda, džez ;-)

Mafián......díky Venco :D

Dane, skin vozu Bdmpee existuje, proveden na vůz Bbdgmee. Zveřejnění by ale autor zcela jistě nepovolil, což i chápu.
Bylo ale na FB i řečeno, že existuje i model Bdmpee, bohužel neveřejný. Třeba se autor ozve co a jak.

poison napsal:
...stejně na těch vlacích jezdi Ačka, Bčka, BDska a stará Bmee.
Právě že ne, mezi Ostravou a Prahou je poslední dobou docela potíž najít vůz s kupé, jezdí právě hlavně BDmpee.:D A to já raději právě kupé než ty iteriéry alá letadlo.:D

poison napsal:
No však píšu A, B, BDs, Bmee.....
No však právě.
A = Vůs s kupé, na IC Ostrava - Praha už prakticky neuvidíš.
B = Vůz s kupé, tím jsem jel minulý rok jen na jednom spoji a to v neděli po obědě.
Bmee = sem tam, teď hlavně rakušáky po reko. Ty nahradily i ty béčka.
BDs snad už vůbec ne, ten už jsem neviděl ani nepamatuju. No a pak právě ty velkoprostorové co jsem se na ně ptal, ty vlastně nahradily Bpee. Neberu slovenské vozy, ty jezdí prakticky stejné.

Dan J. napsal:
poison napsal:
Právě že ne, mezi Ostravou a Prahou je poslední dobou docela potíž najít vůz s kupé, jezdí právě hlavně BDmpee.:D A to já raději právě kupé než ty iteriéry alá letadlo.:D
Souhlasím, nikdo ještě nevymyslel lepší vůz, než klasický Béčko.

Pajavlaky napsal:
Nooo, staré běčko před reko snad ani ne.:D S kupé pro 8 lidí, když jedeš 4 hodiny v 30 stupňovým vedru... (pokud nejde prázdné v noci a nechceš se natáhnout na celé sedadlo) :-P Ale jiné vozy s kupé mám raději proto, že když se vracím z kšeftu a chci se ve valku prospat než dojedu z Ovy do Pardubek a do velkoprostorového vozu nastoupí maminka s ubrečeným děckem, tak je to peklo. Nic proto dětem, taky cestující. :D V těch kupéčkách je to cestování klidnější.

Dan J. napsal:
Pajavlaky napsal:
Nooo, staré běčko před reko snad ani ne.:D S kupé pro 8 lidí, když jedeš 4 hodiny v 30 stupňovým vedru... (pokud nejde prázdné v noci a nechceš se natáhnout na celé sedadlo) :-P Ale jiné vozy s kupé mám raději proto, že když se vracím z kšeftu a chci se ve valku prospat než dojedu z Ovy do Pardubek a do velkoprostorového vozu nastoupí maminka s ubrečeným děckem, tak je to peklo. Nic proto dětem, taky cestující. :D V těch kupéčkách je to cestování klidnější.

Pokud pojedu v kupé s osmi lidma, tak je to nepříjemný tak jako tak- to už radši ten velkoprostor. :) A to je myslim i prokázaný, že od nějakýho procenta obsazenosti se velkoprostor stává pro cestujícího soukromější a příjemnější než kupé. Vlaky maj bejt proto poloprázdný. Maximálně. :)

Spát ve vlaku je dneska už bohužel hazard s momentálním majetkem...

BTW, já se v Béčku před reko (nemusel-li jsem v důsledku nadměrnýho obsazení sedět jinde než u okýnka viz odst.1) cejtil nejlíp. Jednoduchej, přímočarej vůz, ze kterýho dejchá pravá železniční poetika. Navíc mam podezření, že ty starý barvy a koženka minimálně opticky působily útulnějc.

Ja mám skúsenosť že aktuálne na jednom páre vlaku EC zo Žiliny do Prahy jazdí slovenské Bds :-) mám aj fotku na hlaváku to je kus historie ale zároveň je to hrozne komicke predstaviť si že vozeň šlape 140km/h :-) viem čo to robí na slovenských rýchlikoch pri 120km/h ;-)

Dan J. napsal:
poison napsal:
Přesně tak, netvrdím, že by tam něco z toho nemohlo jet, ale Ačko jsem na EC Praha - Ostrava - Žilina neviděl řadu let. Vozy B jezdí jen občas jako posilové, taky už jsem dlouho neviděl, že by tam jely za Bdmpee. A Bmee už se vlastně nevyskytujou skoro nikde, když většina z nich byla rekonstruovaná právě na Bdmpee, které jezdí všude možně.

Jinak s tou kvalitou vozů B - taky s nima jezdím nejraději, podobně jako jsem například nerad, že se vyřazujou lehátkové vozy Bc a nahrazují se ex ÖBB Bcmz. Jsou fakt dobře útulné a plné nejezdí snad nikdy. To třeba v Polsku, to je jiná.. Z pátku na sobotu jsem cestoval 1.třídou 16-ti vozového vlaku TLK z Krakowa na Hel celou noc a seděl jsem v kupé obsazeném ze 100 %. Stejně tak byl obsazen i celý vůz, takže spousta lidí stála na chodbičce. Při pohledu na 2.třídu, kde vozy navíc mají kupé po 8 lidech jsem byl rád, že sedím, i když jsem byl v prvním kupé vozu - tedy na podvozku a vedle WC, které tam šlo dobře cítit. A aby toho bylo málo, tak i přes zákaz kouření tam Poláci klidně kouřili přímo na chodbičce, ti slušnější pak chodili aspoň na představek...

Po zkušenostech s tamními vlaky TLK, kde jsme jeli s kolegy v kupé sami jen v jednom případě už považuji kupé obsazené 6 lidmi z 8 možných za prázdné... :D

Back
Nahoře