Něco pro zasmání

Tome měl bys být více optimista, vždyť jsi ještě mladý a pesimismus není to pravé. Když už jsi tady zmínil Ešuse a jejich problémy, tak si vzpomeň na žabotlamy, kolikrát se stalo, že nešly v Benešově nebo v Berouně spojit a musela jet jen jedna jednotka.
P.S. Myslím, že to sem už ani nepatří

Naposled editoval moderátor:
Matýsek napsal:
... tak si vzpomeň na žabotlamy, kolikrát se stalo, že nešly v Benešově nebo v Berouně spojit a musela jet jen jedna jednotka.
...
Jé, to jsou mi novinky :D:D:D:D:D.
Já na tom sice jezdil jen 19 let, někdy s nějakými leťáckými stroji byly problémy, ale vždy jsme se nakonec spojili nebo rozpojili.
Problém nebyl ve spřáhle, ale jen a jen v údržbě. Pohyblivé části šagu bylo nutné občas namazat. A po rozpojení bylo vždy nutné na spřáhlo nasadit šprcku neboli prezervativ. Pokud se nenasadila, zvláště v zimě se pak do mechanismu navál sníh a bylo vymalováno. Však chodili cviční. Nenasazená šprcka a prémie dolů. Já měl kliku, že mne nenachytali. Ten pytel byl kolikrát od šmíru a oleje, a člověk se nechtěl umazat :D S jakou nechutí jsem to vždy nasazoval :D A nemám čisté svědomí, že jsem se na to někdy jednoduše nevykašlal, však za obrat se zase budeme spojovat, zbytečná práce navíc :D
Ale několikrát si pamatuji, že jednotky nešly rozpojit ani pneumaticky ze stanoviště, ani ručně lanem u spřáhla, kdy musí z obou stran dva lidi tahat stejnou silou. A když ani to nejde, tak je třeba třetí člověk, který do pohyblivé části mlátí kladivem a pak už to jde. Tenkrát na mě čekal na hlavním v Praze brácha, nešly nám rozpojit jednotky ani lanem, tak jsme ho hned zapřáhli do práce, aby tahal za lano a parťák šel pro kladivo a potvrdilo se pravidlo "Co nejde silou, jde ještě větší silou" :D Pamatuji si jeden případ, kdy to opravdu nešlo a jednotky se jednoduše spojily z druhé strany. Jen bylo třeba se objet. Ale jestli je tam současně fíra sám, tak asi opravdu moc nenadělá a možná ani nemá čas v krátkých obratech ten prezervativ nasadit.

Zbyněk Šemora napsal:
Matýsek napsal:
... tak si vzpomeň na žabotlamy, kolikrát se stalo, že nešly v Benešově nebo v Berouně spojit a musela jet jen jedna jednotka.
...
Jé, to jsou mi novinky :D:D:D:D:D.
Já na tom sice jezdil jen 19 let, někdy s nějakými leťáckými stroji byly problémy, ale vždy jsme se nakonec spojili nebo rozpojili. . . .

Tak to jsi měl kliku když se pokaždé podařilo. :cool: Nám se několikrát stalo, že první panťák z Benešova přijela jen jedna jednotka. Závady bývaly různé od neschopnosti připojení až po, že se nepodařilo jednotku ráno "nahodit". ;-)

Jo a já jsem jezdil na hlaváku "pouze" 25let. :D

Ale panťáky nebyly na hlaváku. Na nich měli šichty fírové ze služeben na ONJ a v depu Praha střed. Na hlavním snad byly jen zálohy a Éčka.
Ale že by se nám nepodařilo mašinu ráno nahodit? To si nepamatuji. Jednou šel fíra v Benešově na měnírně čůrat na kola a objevil zlomený list pružnice, to mašina musela strojově do depa na výměnu. Jednou u posledního vlaku z Benešova do Prahy nám někdy v půli cesty praskla mezivozová hadice. Dojeli jsme na kompresory až do depa. Cestující kromě smradu z kompresorů a syčení vzduchu nějaké problémy nepoznali, přijeli jsme včas. Jednou jsme v Zelenči zadřeli nápravu, tak pro nás musel přijet pomocný vlak. Ale nedát 451 do provozu, to snad ani nešlo. Ralátka se daly všelijak podkládat papírky a když už byl problém, minimálně na samostatnou se odjelo. Poruchy byly sice časté, ale vždy se nějak dojelo, i kdyby cestující měli tlačit :D Jednou jsme mezi Bedrčí a Tužinkou podjížděli spadlý strom do troleje. A podjeli jsme. V Čerčanech nám dali nesmyslný rozkaz, že je tam nebezpečí spadlého stromu :D A měli pravdu. Tak se postupně zavíraly kohoutky od sběračů, až pod stromem podjela celá 8 dílná jednotka.
Když byla mašina turnusová, měli jsme tam skříňky a osobní věci, tak se každý snažil, aby mašina zůstala v ruce. Ale dnes je jiná doba. Turnusové stroje už nejsou, fíra je tam sám, tak je bez šance, aby za jízdy odstraňoval závady nebo tahal za relátka. Mašina nejede, přivezte jinou nebo jede vlak jen s jednou jednotkou.

Zbyněk Šemora napsal:
. . .Když byla mašina turnusová, měli jsme tam skříňky a osobní věci, tak se každý snažil, aby mašina zůstala v ruce. Ale dnes je jiná doba. Turnusové stroje už nejsou, fíra je tam sám, tak je bez šance, aby za jízdy odstraňoval závady nebo tahal za relátka. Mašina nejede, přivezte jinou nebo jede vlak jen s jednou jednotkou.

Ano v tohle se shodneme, oni taky dříve ty mašiny byly jednodušší než jsou nyní. Dřív stačilo kladivo a klíč a mašina byla opravená. Dnes se ti posere počítač tak jsi namydlený, tady už žádný kladivo nepomůže. Jak jsi taky správně napsal, dříve ty mašiny byly turnusový a každý ( tedy skoro každý ) si jí hleděl. Dnes když jde mašina z ruky do ruky a vlastně pořád jezdí tak se to na ní musí zákonitě projevit.

k-report.net napsal:
Ex 129 MuN +65 odstavovani hospody - podle vlakoveho rozhlasu "z duvodu policejniho zasahu", pry opily cisnik co nebyl schopen obsluhovat a valel se po zemi.
Jak se zpívá ve známé písničce Na železnici dějí se věci....
Naseděl jsem v jídelním voze dost hodin, ale tohle je perla...:D

Reklamní hrnky má snad každá firma. Já už mám sbírku, co jsem kdy dostal za věrné služby. Hrnek Shimano, thermohrnek Author, nebo ranní kafáč mám z rádia Impuls. Sice ČD nemám, ale 170kč bych za něj nedal. Vždyť je vše každý pes jiná ves a nikam se to nehodí. Nejpraktičtější je zatím z rádia Impuls, ten se v práci osvědčil. Nerezový thermohrnek, o ten si vždy spálím hubu, tak do něj vařím jen návštěvám :D a ten Shimano, je na mě moc malý. :D
Domů do kuchyně se nehodí žádný.

Zbyněk Šemora napsal:
Nerezový thermohrnek, o ten si vždy spálím hubu, tak do něj vařím jen návštěvám :D a ten Shimano, je na mě moc malý. :D Domů do kuchyně se nehodí žádný.
Kurnik, vy jste moc nároční. :D Jsem to sem hodil schválně do tohodle vláka jako srandu. Tak si kupte jiný než ČD :D. Má jich tam mraky. Navíc vám tam muže i něco dle domluvy natisknout :D

Třeba by udělal reklamní předměty na MSTS a TBP..... :D a Zbyněk by pak mohl vyreklamované DVD poskytovat jako originál podšálky s potiskem :D

A k tomu už len DVD mechaniku, slúžiacu ako vysúvatelný držiak na kávu pre pc maniakov.:D

Hrnky od ČD(C) jsou výborný :-D, na koleji jsou fajn. Pak mám ještě plecháček od Božkova, a ten je velice luxusní :-). Ovšem na hrnek s logem Škoda nedám dopustit :-).

Vy mladší už nepamatujete tu romantiku :D. žádná podobná cedulka. Jako malý kluk si pamatuji když jsem se s rodiči vracel z Brna vlakem složených z Rybáků, jak bylo světlo jen když vlak jel. Po zastavení ve stanici byla tma. Ale to samé jsem zažil i v Baice s kamny, když jsem jezdil jako študák na průmku. Světlo bylo až po rozjetí vlaku. A do kamen jsme si přikládali sami v hloučku kolem. Dál byla Sibiř a nikdo se neodvážil sednout, aby nezmrzl. :D
Také si pamatuji stará NDRácká patra, kde nahoře nebylo světlo ani když vlak jel. Jediná žárovka byla jen v prostoru nástupních dveří. Kde jsou ty časy. To byla teprve romantika. :D Jenomže tenkrát byli lidi relativně hodní, dnešní kapsáři by měli asi ráj.

Zbyněk Šemora napsal:
.........Také si pamatuji stará NDRácká patra, kde nahoře nebylo světlo ani když vlak jel. Jediná žárovka byla jen v prostoru nástupních dveří. Kde jsou ty časy. To byla teprve romantika. :D Jenomže tenkrát byli lidi relativně hodní, dnešní kapsáři by měli asi ráj.

He he, ty já pamatuji taky, jak jsem s nima jezdil na čundr do Veřovic. To se to s holkama tulilo.:D:D:D:D

Dan J. napsal:
He he, ty já pamatuji taky, jak jsem s nima jezdil na čundr do Veřovic. To se to s holkama tulilo.:D:D:D:D

Dane, to je přesně ono, nikoliv kapsářům, ale čiré lásce slouží nesvítící vůz. :D

Tak to je pěkné. Jen je zajímavé, že podobné kuriozity jsou vždy ze zahraničí, přitom například mě se stalo svého času něco podobného.
Benešeov u Prahy v parném odpoledni jsem si těsně před odjezdem šel doplnit vodu do petky na kafe ke kohoutku na třetím peroně. Když jsem se vracel na mašinu, tak mi něco teplého plesklo za krk. A vidím letět nějakého holuba nebo co to bylo za ptáka. Dostal jsem od něj přímý zásah. Tak jsem se musel opět vrátit ke kohoutku na peroně, abych se trochu vykoupal. Zatímco čekající výpravčí se jen smál. Jen jsem tiše poznamenal "každej už na mě se*** " :D Měli jsme zpoždění jen dvě minuty. :D

Na hlavnom v BA sú tieto útoky bežné. Posunovač, alebo po našom "pilot" s menom P. Racek útočí na nás každý piaty deň (a noc). Samozrejme v dobrom.

Back
Nahoře