Něco pro zasmání

Zbynku: pekne polopate vysvetlené, dobre som sa zasmial ale už viem ako to je a ozaj to je extréém.Za to by maly fírom nejaké príplatky dať :D ale som ráád že viem ako na tom firové do opravdy sú :D Dakujém za vysvetlenie ;)

Dem: Prosím Tě, když máš v plánu na širé trati zastavit EC a jít si ulevit, musíš to telefonem hlásit někam do stanice a můžeš mít za to postih?

Ako prvé by som zahlásil dispečerovi , že som niečo zrazil a že musím pozrieť čo to bolo, lebo som to nevidel. Potom sa kludne vyseriem a keď skončím zájdem za vlakvedúcim, že čo sa stalo a že som nič nenašiel. A môžu mi všetci vyliezť na hrb..... aj s EC.

Právě se mi povedl dokonalý kousek, až mě z toho mrazí
Chci otevřít složku MSTS, kde je veškerá moje tvorba, nastavení, dokumentace atd. a ona nikde.
Ještě, že jsem nebyl tak důsledný, abych vysypal Koš, celých 6 GB tam bylo smazaných, jak se tam dostaly, to je otázka...

Já když si to přečetl, hned se mi vybavil jeden americký Thiller ze školního prostředí. A mám pocit, že se to stává čím dál větší realitou i v našich končinách. Alespoň mimo školu je taková výchova vidět na každém kroku. Jak má v podpisu Pepa z Nuslí. "A bude hůř".

To je hezké.
To musí být sranda, když sem zabloudí alkoholem posilnění čundráci. Z dálky uvidí siluetu "Jé vlak, tady je nádraží, honem ať nám neujede" :D
Já jsem totiž něco podobného zažil na nějakém výletě za soumraku v dřívějších dobách. Také jsme viděli v dálce svítit okna vlaku, utíkáme na nádraží a on to byl jen kravín :D. K nádraží to bylo ještě o nějaký kilometr dál.

Ten příbeh je pravdivý, protože ten muž se jmenoval T. Taxis Taylor (Rangers - Balíček karet) :D

Luky, nesmíš všemu věřit, co Ti kdo navykládá. Jak to popisuješ, to je nereálné. Od toho dělají fírové psychotesty, aby uměli za každé situace správně reagovat. I kdyby na mašině byli dva, snad každý, kterého znám by to škrábnul u nejbližšího křoví a ne dělat takové kaskadérské kousky kdy jde doslova o život nejen svůj, ale i cestujících. Kdybych stál ve stanici, tak automaticky bych utíkal na záchod k výpravčímu a ten by menší zdržení pochopil a bylo by to menší zlo než zastavit na trati. Také byly takové situace. Výpravčí vlakovou cestu zruší, aby mohly jezdit jiné vlaky a až budu ready, tak mne znovu vypraví. Velmi jednoduché.

Čouda napsal:
Zbyňku je vidět, že seš z dráhy už hodně dlouho pryč ;)
Já bych spš usoudil, že Ty až moc krátce, aby jsi mohl posoudit co možné je a není :D Umíš si představit, že by fíra si nosil na šichtu do práce kýbl? Také asi každému zbaštíš vše i s navijákem :D
Teď jsi mi připomněl jeden zážitek, kdy k nám přišla na stanoviště nová mladá průvodčí. "Jé tady je volant jako v autě? Vy musíte i řídit?" A fíra se vší vážností průvodčí poutavě vysvětloval, jak se tím volantem musí dorovnávat natáčení podvozků v obloucích. A skutečně, přišla pravá zatáčka, tak honem točil doprava, oblouk vlevo, točil vlevo a průvodčí měla vyvalené oči, jak se řídí vlak :D.
Je obecně známé že každý fíra své zážitky vypravuje s nadsázkou a příběh trochu zkreslí, aby byl zajímavější. Ale umí to podat velmi důvěryhodně. Horší to je, když už někdo nějaké vyprávění tlumočí dál. Pak už z toho může vyjít nesmysl.

Ony ty historky fírů se dají přirovnat k historkám herců. Každý z nich má v repertoáru kopu zaručeně pravdivých příhod, které jsou značně přikrášlené a mnohdy oposlouchané jak ohraná deska. Zajímavé je taky, že různí lidé vypráví tutéž historku jako tu svoji. Ale ajznboňák pozná co je na dráze možné a co je prostě kravina.
Naposledy jsem slyšel vyprávění jednoho místního fíry, kterak s papouškem jeli do Krnova 160 km/h a co z toho bylo. Samozřejmě všichni posluchači (neželezničáři) z toho byli ohromeni a vyprávěli to dál

Čoudo, nic proti, ale já bych udělal přesně to co popisuje ZŠ. Ve stanici k výpravčímu, kde není tak do vozu, pokud jsem na motorák, tak to neřeším vůbec a šup tam. Zpoždění? Byl jsem na WC tečka. Jednou jsem už zažil, že fíru to chytlo tak, že z Opavy odjížděl z 30min zpoždění. Prostě když příroda zavolá, tak se hold stojí. Jsme lidi, nejsme stoje. Já osobně chytil střevní problémy na osobní na 810 a to jsem chodil 5 zastávek za sebou na každé. Na té trati je ale taková vata a ještě k tomu to je D3, takže jsem byl v cíli načas.:D

Jenže Kubo ty seš ještě jeden z těch normálnějších lidí. Ani radši nebudu psát, co jsem kde viděl a zažil.

Čoudo vidět a zažít se na dráze dá ledacos. A lidé jsou různí. Však jsem už psal jinde, že někteří si klidně uleví do kýblu co je na mašině na okna a aby po sobě uklidili, to neřešili. Pamatuji si na jednoho mašinfíru, který mi připomněl toho humusáka policajta v Policejní akademii, jak našel na zemi na ulici okousanou tatranku, odfoukal mravence a dojedl. Na pultech té lokomotivy bylo snad půl centimetru prachu a šmíru a on si na ten pult odkládal chleba se salámem, který svačil. Pak jej zase vzal a pokračoval v jídle. A ten samý si ani nedělal servítky, když měl plyny. Smál se u toho a ptal se "Co je ? Nemůžeš cítit kamaráda?" O tom by se mohly vyprávět legendy. Jiný fíra, jinak perfektní parťák, samá sranda mi hned po nástupu do služby na noční oznamoval. "Dnes mi mamina udělala na oběd perfektní zelíčko a budi Ti celou šichtu pěkně prdět" :D Ale jinak byl opravdu samá legrace. Po spaní v Pardunicích jsem k němu nastoupil a on mi hned referoval, že mi v Jaroměři vyjednal, abychom přijeli na rovou kolej. Zbynďa si prý přeje přijet do Jaroměře stovkou. A opravdu jsme tehdy na rovnou vyjímečně přijeli a stovkou :D Tam jsme pak chodili do nádražní restaurace pravidelně na večeře. Zde číšník roznášel pití a jídlo na kolečkových bruslích. Také to byl pěkný cvrkot. Stíhal perfektně. Za nějaký čas hospodu zrušili a bylo po večeřích.
Většinou fírové byli perfektní lidi se kterými byla legrace, podivínů se našly jen výjímky.

To je holá katastrofa, když se najde člověk, který je odmalička zvyklý žít v humusu od záchodového prkýnka až po vidličku, považuje to za normální a pak si navíc otevře hospodu. A já jdu zrovna na pivo. :D
To dole na obrázku je prosím plíseň, prý "od včerejška, asi jak se rozlejvaly panáky." :rolleyes: Co k tomu dodat? Snad jen, že byla záhy učiněna náprava a plíseň houbičkou na umývání nádobí přejetím po vršku zatlačena níže. A pak si dejte chutný oběd...

Aj ja by som chcel počítač od Foresta Gumpa

Naposled editoval moderátor:
Pakliže byl článek myšlený zcela vážně, tak bych si přál potkat se s pisatelkou. Už tak je to babama těžký a tohle by mě dorazilo.

Dneska byla prča s komandýrkou. Volám jí a žádám jestli by mi nevytiskla rozpisy směn v jedné stanici a v odpověď se mi dostalo, jestli mi to může poslat smskou :D Pak jsem měl ještě pár jiných už lepších nápadů, ale nakonec jsme se domluvili.

Chlapoj bys řek. Vytiskni mi nástupy tam a tam já si to pak vyzvednu v dopravě.

Nemám to jednoduchý, opravdu ne.

Back
Nahoře