Něco pro zasmání

Já se bavím jak se každá vláda snaží najít recept na důchody když už od devadesátých let je jasné že důchodový systém je neudržitelný. Proč si horních 10 tisíc nešetří na důchod samo a zatěžuje důchody stát? Stejné jako se zavíraly "nadbytečné" školy koncem 90.let, přitom už tehdy bylo jasné že bude porodnost růst. Stačilo tak málo - sledovat vývoj počtu obyvatelstva . Silná generace třicátníků je vždy produktivní i v dětech. A teď je opět demografie neúprosná - silá mladá generace do deseti let, silná generace let 70.tých a silná generace lidí co jdou do důchodu. Tady to nechce důchodovou reformu změnou věku odchodu do důchodu, ale úplně změnit koncept důchodů. Ale u tohodle včera bylo pozdě. Důchod vyplácený státem by měl vyhovovat mediánu populace (ne průměr!) a ti nadprůměrně výděleční si na důchod našetří sami.

Martens napsal:
....
Nezlob se na mne, ale jen pitomec se nechá bez keců trestat za to, že je úspěšný .....
Tady je někdo úspěšný ? Nějak mi to uniká.
Snad Standa Gross měl dobré kontakty, lupiči, co ukradli milióny a nikoho nezranili nebo když někdo sídlo firmy odstěhuje někam do daňového ráje.
Poctivý žívnostník je jednou nahoře a podruhé dole. A tak se to opakuje dokola pokud je úspěšný a nezbankrotuje. A je tolik úspěšný kolik vydělávají obyčejní lidé a mohou si jeho produkty dovolit.

Mě by zajímalo, jaký bude scénář, pokud zbanrotuje Amerika. Jak se o tom čím dál víc píše.
Teď mi přistál email "otevřený dopis Promopro alias Vondra".
Tam je krásná věta, cituji:
KOMUNISTI NÁS 40 LET VEDLI DO PRDELE, ALE VY JSTE NAŠLI ZKRATKU !!!
Celkově velmi pravdivé čtení.

Naposled editoval moderátor:
Zbyňku, a proč si myslíš, že bych třeba neměl být úspěšný? Mám práci, které rozumím a kterou umím a není to jen točit kolem, znám svou cenu práce a když mi na to klient kývne, tak proč ne, že? A upřímně - průměrná mzda to není ani omylem a není to ani omylem za 8 hodin denně, jak si dost závistivců myslí, že živnost se dá dělat stejným způsobem jako zaměstnání .....

ale aby zase nějaký kibic nebyl chytrý jak hejno sodovek, tak to je opravdu práce a nikoliv zaměstnání, kde si kecnu na prdel a půl dne si listuji na webu ..... za tohle mne klient neplatí ....

Zbyňku - pokud je poctivý živnostník jednou nahoře a jednou dole - tak asi dělá něco špatně, pokud nepracuje v sezonním odvětví, kde prostě jednou je a jednou není už z principu - pak je ale otázkou, zda mít - takže tohle se Tě asi netýká ....

A co Amerika? Při zpětném pohledu do historie si polož otázku - co vždy po krizi nastartovalo ekonomický růst? Zbrojení ..... ostatní asi napovídat nemusím, ale rád bych se mýlil ....

ad zkratka? Do té prdele nás úspěšně vedli i tolik vychvalovaní socdemáci s rozkrádáním a rozprodáváním (viz. zrovna zmiňovaný Gros, či případně převlékači kabátů v ČSSD) .... opět jedna z typicky českých vlastností - krátká paměť....

Václace - 100% souhlas - kde to mám podepsat? :D

Naposled editoval moderátor:
Martensi vyděláváš, ale za jakou cenu... To je jedno, to je tvoje věc.

Dovolím si otázku. Jak je možné, že si lidi na západě vydělávají 3x víc, respektive si toho můžou koupit 3x víc? - to je správnější tvrzení. Jestli situaci sledujete dál, tak jižní státy jdou do prdele a severní zase zažívají expanzi. Celková světová situace nevěstí nic dobrýho. Dopadne to blbě. Škoda, že máme "lepší a lepší" zbraně. Kdyby byly klacky, tak se směju ;)

Nezbývá mi nic jiného než říct, že Martens má sto procentní pravdu. Možná by se dalo říct, že i 200% a to říkám i přesto, že jsem už 6. let v invalidním důchodu. Nevím proč třeba vadí rovná daň. Podle ČSSD i KSČ jsme si všichni rovni, tak proč tady ne.

Ale snad alespoň něco se zlepšilo, abychom jen nenadávali. A to železniční doprava. Já si teď nemohu vynachválit cestování vlakem do Brna. Jízdenka IDS mi platí i na šalinu po Brně a je levnější než byla zákaznická jízdenka na IN kartu ČD. A díky rychlíkům a zatím nepřesunutém hlavním nádraží v Brně vše potřebné vyřídím do doby než mám otevřít doma obchod.
Jinak si myslím, že pravdu tady má spíš Čouda. Když už někdo vydělává, tak za jakou cenu ? Peníze pak mohu přehazovat třeba vidlema, ale užívá si jich někdo jiný.

Zbyňku, je to jen o úhlu pohledu - někdo může prachy přehazovat vidlema a utápět se v luxusu (což je podle mne už opravdu zbytečné, ale budiž - někdo to má jako svůj životní styl) a nebo někdo investuje ony prachy rozumně do rodiny, do bydlení, do svých dětí a do jejich budoucnosti, aby až tady skončíme jsme si mohli říct, že po nás něco zůstalo - a nehodlám je zbytečně cpát do státní kasy, když víme, že je stát rozháže neuvěřitelně rychle na ony brebendy politiků a další rozkrádačky ve jménu solidarity.... až stát zajistí a bude garantovat s odpovídající mírou zodpovědnosti, že data ze soc. pojištění půjdou opravdu jen potřebným, no problem ....

Podstatné je ale to, že nesedím s rukama za zády a nenadávám na to, jak se o mne stát nestará a jak je všechno zkurvené, když mám šanci to vlastními silami ovlivnit a můžu na sobě makat a posouvat se někam dál.

Ono to, že se o nás stát nepostará víme už více než 20 let (od revoluce) ... a minimálně to víme těch 20 let o důchodech ...

No jo Martine, ale vyměnit se za peníze, to také nevidím jako to pravé ořechové. Sice rodina po finanční stránce nestrádá, ale tátu doma znají jen z fotografie.
To je ohraná písnička, že děláme vše pro to, aby se naše děti měli lépe a nemuseli dřít jako my.
A jak to pak dopadá. Vznikají tzv. rozmazlené děti bohatých rodičů, kteří vydřený majetek svých předků ve finále prohýří.

Já po rodičích zdědil dva květináče a starý komunistický nábytek z 60. let minulého století. Žádné peníze, žádné nemovitosti. Vinohrad náš nebyl, sklep se nám poškodil propadem sousedního za velkých dešťů v roce 1997 a zbytek inventáře naši rozdali za štanglu salámu včetně poškozeného sklepa.

Takže jsem začínal od nuly. Hodně jsem pracoval a našetřil na koupi obecního bytu a na nejnutnější opravy. (ty roky se hodně prodávala kola, jinak bych ty peníze dohromady nedal) Vše co mám mi říká Pane a vydělal jsem na to vlastníma rukama. Sice mnohdy je to teď z ruky do huby, ale žiju i bez toho, že by mi rodiče do života připravili červený koberec, abych přišel k hotovému.

Solidarita. Pekné to slovo i počin. Patrí sa byť solidárny.
Akurát pár maličkostí nechápem. Prečo mám platiť odvody do zdravotnej a sociálnej poisťovne len preto aby som bol s niekym solidárny? Aby 12-13 ročná cigánka rok po roku kotila decká jak na bežiacom páse a dostávala na ne sociálne dávky? Aby bolo za čo liečiť feťákov a narkomanov, ktorí vedome hazardujú so svojim zdravím? Aby bolo za čo voziť v nie práve najlacnejších záchrankách ožratých bezdomovcov s rozbitými gebulami? Aby mali relatívne mladí, zdraví "vyslúžilí" colníci, lampasáci a policajti priam kráľovské výsluhové dôchodky a zároveň pracovali v rôznych funkciách a brali za to nemenej kráľovský plat? Ďalej netreba písať, pretože toho by bolo viac ... až po napĺňanie bezodnej štátnej kasy ...

Není to jen o úhlu pohledu, ale i o možnostech v místě bydliště, zdravotním stavu, atd. Ono se krásně mluví o nějakém sebezlepšování, makání na sobě, nesezení s rukama za zády, apod., když člověk bydlí v kraji s nulovou nezaměstnaností. To máte všechny nezaměstnané opravdu za lemply, kteří se jen válí doma a nadávají u piva? U nás je největší nezaměstnanost v ČR, ne že by práce nebyla vůbec, ale to co je, je vždy za minimální mzdu. Lidem nezbývá než vzít cokoliv a dřít. Proč dostanou 8000, když nám pořád oznamují, že průměrný plat je 24000 a pořád stoupá??? Martine a spousta lidí se tu na takové peníze nadře, chěl bych Tě tu vidět jak si tady coby dělník budeš určovat svoji cenu... Jak mají na sobě pracovat a zlepšovat se? Bohužel všichni se do velkých měst nemůžeme přestěhovat a podnikání tam, kde není kupní síla, to je jaksi taky nereálné. Nebo si má třeba prodavačka z Kauflandu dělat vysokou školu? Nerozumím. Martine, je to jen prázdná fráze, ohraná písnička jak píše Zbyněk.

Ale od původního tématu jsme někde jinde. Mě je úplně jedno jestli je rovná daň nebo ne. Komunisty jsem nikdy nevolil. Je mi úplně jedno jestli budou důchody podle výšky platu nebo tabulkově. Ale co mi není jedno a zvedá mi adrenalin, je to, že všechny ty reformy jsou namířené proti nejchudším vrstvám a nemocným. Má se mi snad líbit, že důchodcům s nejnižšími důchody ještě uberou, aby bylo na vysoké důchody těch, kteří měli tu možnost si na stáří šetřit? Já tu možnost nemám, tak mi asi nezbyde nic jiného než dělat do těch 80, 90 let.
Heslo "všichni jsme si rovni" je taky pěkná blbost. Když se např. valorizují důchody, tak taky dle výše. Takže ti co mají nejmenší důchod, dostanou nejmíň, nejvyšší důchody nejvíc. No jo no, jsme si rovni.

Matýsku, jestli podporuješ takové reformy, zřejmě máš ten "průměrný" důchod a tudíž nemusíš počítat každou korunu jako běžný důchodce...

Zbyňku, tohle je zase ale o tom, jaký vliv na Tebe měli Tví rodiče či okolí.

Rodina sice nestrádá, děti nic neprohýří, protože je podstatné vychovávat je k tomu, že peníze se ani netisknou v bance a vezmeš si jich kolik chceš a že abys je měl, tak musíš pracovat, ale zase (a ten, kdo děti nemá,tak to nepochopí) - ve školce i ve škole je hodně citlivé téma to, že Anička má tohle a moje děti to nemají a proto jsou v kolektivu za outsidery a socky - je to hodně tenká hranice ...)

To, že do nich investuji, znamená rozvíjet to, v čem jsou dobré a co je baví a v čem vynikají - a ne si je kupovat drahými hračkami, hvězdným kapesným a dalšími zavřihubami ..... takže pokud nepodchytíš výchovu v tomhle, tak máš onen problém s rozmazlenými fracky..... tož asi tak .....

No a co se týče té fotografie - je to otázkou priorit, zda necháš děti doma volné činnosti a sedíš u simulátoru a nebo jim věnuješ onen čas, který zbude po práci ... ostatně někde psali, že za doby našeho dětství se nám naši rodiče věnovali ještě méně než dnes.

Ve své podstatě, když pejsci dokáží jezdit s autem

tak proč by nezvládli jezdit s mašinkou. :D

Pavlík napsal:
.......aneb když se místo parametru -mem:512 vloží -mem:1024. Myslel jsem si, že si bude msts brát té paměti víc, ale zřejmě tuto hodnotu tento příkaz vůbec nezná.
Vždyť jsme to kolem vánoc zde na fóru rozsáhle probírali, vyhlásili veřejný test, proč máme nestabilní prostředí ve Windows 7 a došlo se k závěru, že bez problémů vše fungovalo s vyšším FPS a stabilním prostředí bez pádu jen těm, kteří měi parametr -mem:512. Vyšší, vše špatně Mám pocit, že jsi kolem tohoto problému diskutoval s námi.
Ale jinak chápu že ten Alzhaimer je svinstvo :D:D:D

Back
Nahoře