Není to jen o úhlu pohledu, ale i o možnostech v místě bydliště, zdravotním stavu, atd. Ono se krásně mluví o nějakém sebezlepšování, makání na sobě, nesezení s rukama za zády, apod., když člověk bydlí v kraji s nulovou nezaměstnaností. To máte všechny nezaměstnané opravdu za lemply, kteří se jen válí doma a nadávají u piva? U nás je největší nezaměstnanost v ČR, ne že by práce nebyla vůbec, ale to co je, je vždy za minimální mzdu. Lidem nezbývá než vzít cokoliv a dřít. Proč dostanou 8000, když nám pořád oznamují, že průměrný plat je 24000 a pořád stoupá??? Martine a spousta lidí se tu na takové peníze nadře, chěl bych Tě tu vidět jak si tady coby dělník budeš určovat svoji cenu... Jak mají na sobě pracovat a zlepšovat se? Bohužel všichni se do velkých měst nemůžeme přestěhovat a podnikání tam, kde není kupní síla, to je jaksi taky nereálné. Nebo si má třeba prodavačka z Kauflandu dělat vysokou školu? Nerozumím. Martine, je to jen prázdná fráze, ohraná písnička jak píše Zbyněk.
Ale od původního tématu jsme někde jinde. Mě je úplně jedno jestli je rovná daň nebo ne. Komunisty jsem nikdy nevolil. Je mi úplně jedno jestli budou důchody podle výšky platu nebo tabulkově. Ale co mi není jedno a zvedá mi adrenalin, je to, že všechny ty reformy jsou namířené proti nejchudším vrstvám a nemocným. Má se mi snad líbit, že důchodcům s nejnižšími důchody ještě uberou, aby bylo na vysoké důchody těch, kteří měli tu možnost si na stáří šetřit? Já tu možnost nemám, tak mi asi nezbyde nic jiného než dělat do těch 80, 90 let.
Heslo "všichni jsme si rovni" je taky pěkná blbost. Když se např. valorizují důchody, tak taky dle výše. Takže ti co mají nejmenší důchod, dostanou nejmíň, nejvyšší důchody nejvíc. No jo no, jsme si rovni.
Matýsku, jestli podporuješ takové reformy, zřejmě máš ten "průměrný" důchod a tudíž nemusíš počítat každou korunu jako běžný důchodce...