Něco pro zasmání

Na množící se dotazy typu "Kde nafotit pult nějaké lokomotivy ?" je možné odpovědět i takto - lze to už i doma ... .;)

c2e2c8927357beebbd42fdc33c1fd094.jpg

f52adb4fae47bc7652149db54811a107.jpg

David

Naposled editoval moderátor:
Z dobového tisku ...
"Dne 8.5.1997 byly z Brna do Krnova přesunuty stroje 749 019,042,107,121 a 243. Po zácviku dílenského personálu,který byl seznámem s údržbou a opravami el.topného alternátoru ČKD A 415,byl proveden i zácvik krnovských strojvedoucích. Na prvním snímku vede dne 5.6.1997 svůj vlak s lokomotivou 749 019 strojvedoucí-instruktor Josef Harkabus. Na snímku druhém p.Harkabus se zácvikantem p.Smutkem na stejném stroji při vedení os.vlaku mezi žst.Krnov-Cvilín a Skrochovice."

7fe29642213c8c196e7aa50e34f4ec9d.jpg

4ef8aacce2aed333a7fc9beb13826990.jpg

David

Dráčik napsal:
Nedá sa spraviť nejaký motorček, ktorý by mal otáčky zavislé od nejakej hodnoty z PC, napr. rýchlosť?

No,problém je právě v tom,že se zatím zřejmě nikomu nepodařilo z PC dostat ven informaci /logické nuly či jedničky,ideálně přes "moderní" USB :oops:/ o rychlosti apod. Tedy,alespoň se mi nic takového nedoneslo. Rail Driver sice prý kvůli svému digitálnímu rychloměru potřebuje mít aktiviní diagnostiku F5 /červené údaje na obrazovce/,ale my by ty údaje jaksi "překážely" ve výhledu.Kdyby na to tedy někdo přišel,myslím,že by již nebyl problém rozhýbat nejen ten rychloměr /ano,pomocí převodníku řízeným DC nebo AC motorkem pohánějícím hřídelku rychloměru/,ale de facto i téměř vše další /ampermetr,indikaci skluzu,NO apod./. Něco ale MSTS nezvládá již ze svého základu /např.otáčkoměr/,takže asi bude třeba počkat na nějaký jiný simulátor.;-) Nicméně,hardware již připraven je.;)

David

Dráčik napsal:
Aha, tak problém je v tom výstupe, neviem prečo som si myslel, že by si nezvládol mechanický náhon. :-)

Ano,ano,
jediné co bych snad zvládl,by bylo to mechanické "připojení" motorku k rychloměru. Ovšem na tvorbu /vymýšlení/ nějakých D/A převodníků a obvodů pro řízení otáček jsem již opravdu lama.:rolleyes:
Považuji se tedy za "robota",který je schopen něco elektronického poskládat po dodání potřebné dokumentace a vše si také samozřejmě hradit po rozbití svého /tuším již sedmého/ prasátka.;)

Musím ještě dodat,že vhodný motorek by přišel na nějakých x-tisíc.:(

David

Pokeys má přímo výstupy s PCM řízením takže na straně výstupu k motoru žádný problém. Ten skutečně spočívá v tom jak tu hodnotu z MSTS na příslušný výstup poslat....

So železnicou to súvisí len okrajovo, ale je to vtipné, nezabudnite na zvuk. Boľšaja těchnika a život okolo nej :D

Edie napsal:
Tohle si rozhodně nemůžu nechat pro sebe:
http://www.fordfans.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=11&t=37475
A kde má skříň s jističema a chráničem ? :D
Proti gustu žádný dišputát. Ale stále nechápu, co do těch zásuvek bude v autě zapojovat ?
Tipuji. Hubič komárů a much, dobíjení mobilu nebo jiné malé elektroniky, ale dál mě nic nenapadá, co by se vešlo do auta a utáhl to zdroj energie.
Možná vysavač pro úklid.
Ale jinak, tak si hyzdit interiér auta. To už musí být nějaké postižení. Normálního člověka by snad taková zhovadilost nenapadla.

V práci mám UPS APC Smart, která umí udělat sinusovku a tedy by na tento zdroj měly fungovat při výpadku proudu všechny spotřebiče.
V zimě jsme měli celodenní odstávku proudu, tak jsem zkusil do UPS zapojit kotel Dakon, aby mi topil, ale tohle napětí z baterie odmítal. Vyhazoval poruchu.

Back
Nahoře