Editor úkolu (neodpovídá)

Fiideell

Začátečník
Ahoj,
zkouším si udělat aktivitu pomocí Editoru úkolu. Ale věčně mi to po chvíli zahlásí program neodpovídá. Jako bych měl 100 let starej počítač :D Dělám něco špatně nebo to je normální?

Fiideell napsal:
Ahoj,
zkouším si udělat aktivitu pomocí Editoru úkolu. Ale věčně mi to po chvíli zahlásí program neodpovídá. Jako bych měl 100 let starej počítač :D Dělám něco špatně nebo to je normální?

Podívej se na nastavení hloubky obrazu monitoru. MSTS Activity Editor většinou chce 16 bitovou hloubku.
Mirek

Miky945 napsal:
Fiideell napsal:
Ahoj,

Podívej se na nastavení hloubky obrazu monitoru.MSTS AU většinou chce 16 bitovou hloubku.
Mirek

Díky, už běhá celkem v pohodě. Asi jen první spouštění trvá déle...Ale mám jiný problém. Najednou mi neukazuje vlaky. Jen asi 2 lokomotivy. Zkoušel jesm i AEfixer, jak tu někdo radil, ale bezúspěšně. Co s tím?

lukas matura napsal:
Pokud používáte Train Store tak jste nepoužil funkci Vrátit vše zpět do MSTS.

Ano, taky mě to pak napadlo :) Už tam mám zase všechny vláčky...

Ale pokračuju s aktivitou, vyjedu z Prahy směr Olomouc a v Úvalech najednou červená. Co mám špatně?

Jestli používáš trať BP, tak tam musíš přehodit výhybku na pražském zhlaví aby ses dostal do svého směru, jak chceš ty. A to samé udělat na kolínském zhlaví.

Tato úprava je nutná od posledního překopání celého úseku CT - PA a KO - PHA, tj od BP 85. Zbyněk tyto zásahy udělal z jednoho prostého důvodu. Aby nedocházelo při přejíždění výhybek k nepříjemným cukaturám. Proto se musí přehazovat výhybky. A to samé platí v Běchovicích. Pokud jedeš z Prahy tak hned na první výhybce přehoď (před peronem), jinak z běchovického nádraží pojedeš větší chvilku čtyřicítkou, a to se potom těžko dohání.

Když už jsme u té rychlosti, tak z Úval do Kolína stačí v pohodě jet kolem těch 120 km/h. V reálu se stejně v tomto úseku víc nejezdí. Fíra přece jezdí podle SJŘ, který má na pultu, a né podle rychlostníků. V krajních případech (zpoždění, nenadálá událost na trati) je nutné jet víc.

Čaute, mám rovnaký problém. Spustím editor úkolu, dám vytvoriť nový, zadám názov úkolu a po chvíli mi vyhodí, že program neodpovídá. Robí mi to jak na slabšom tak aj na výkonnejšom PC. No a zníženie hĺbky obrazu nepomohlo.
Vedel by mi niekto poradiť, čo s tým ?

erikmir napsal:
Čaute, mám rovnaký problém. Spustím editor úkolu, dám vytvoriť nový, zadám názov úkolu a po chvíli mi vyhodí, že program neodpovídá. Robí mi to jak na slabšom tak aj na výkonnejšom PC. No a zníženie hĺbky obrazu nepomohlo.
Vedel by mi niekto poradiť, čo s tým ?
To ti spadne ještě před výběrem tratě?Jaká trať?Kontroloval si vozidla přes Conbuilder nebo jiný program?Verze Binu?Používáš TrainStore?Musíš trovhu konkrétněji.;-)

Spadne po zadaní názvu novej aktivity. Trať BP. Trainstore používam a bin mám 1.8.052113. O tom, že mám v trainsete chyby viem, ale doteraz som to neriešil, lebo som to kontroloval a opravoval len keď to bolo potrebné pre hrateľnosť nejakej aktivity. Naraz sa mi to nechcelo opravovať lebo tam mám spolu asi 600 chýb.

erikmir napsal:
Naraz sa mi to nechcelo opravovať lebo tam mám spolu asi 600 chýb.

:D A je to tak správně?Pokud chceš dělat aktivitu,potřebuješ všechna vozidla,pokud spouštíš AE přes Trainstore a načtená vozidla máš bez chyb pak nevím ale určitě bych začal odstraňovat chyby v trainsetu.

Odstrániť 600 chýb ? To by som pri tom musel stráviť celú svoju mladosť :D

V PC som mal ešte jeden trainset a v tom mám "len" 58 chýb a s týmto editor fachčí v pohode. Takže teraz stiahnem trainset od Midrafona keď tak niečo doplním zo starého a hurá na aktivity.

Ďakujem za rady.

erikmir napsal:
Odstrániť 600 chýb ? To by som pri tom musel stráviť celú svoju mladosť :D

---

To není tak hrozné. Je nutné si uvědomit, že odstraněním jedné chyby se odstraní i několik desítek chyb, protože totéž sdílí víc modelů.

Ale nabízí se otázka, proč tam ty chyby jsou. Přece jen než vypustím cokoli ven, tak to proklepnu a také testeři nejsou jen proto, že mají v rukou nějaký model dříve než ostatní, ale také se od těchto lidí něco očekává.

A pak se tady vedou zbytečné řeči, že pořádek v Trainsetu je přežitek, však ono to nějak jede také :D
Ale raději už mlčím, stádo supů číhá :D

Pán Staviteľ dovoľte mi Vás upozorniť na to, že názvoslovie súborov s tým nič nemá. Proste tam máte chyby. To je ten bordel a nie názov súboru. Urobte si v tom poriadok..........ďakujem.

Aby si Zbyněk nerýpl, že ...
Ono je otázka, v jakých vozidlech je 600 chyb ... v českých a slovenských? ... nevěřím tomu, může tam být tak maximálně záměna common.snd a zvuky ... v zahraničních? tomu bych věřil spíš, a pak je to chyba erikmira ... když si kvůli aktivitě něco stahuju z cizích serverů, mělo by být prověření směrování kabin a zvuků, což jsou v tomto případě nejčatější chyby, první bod, než to hodím do trainsetu. Pak nemůžu mít 600 chyb.
Ale Zbyněk má zlatou pravdu v tom, že fyzické odstranění jedné chyby odstraní v reportu CB zpravidla několikanásobek chyb.

No väčšina chýb sa ozaj týka smerovania zvukov a kabín. A teda hlavne tých zahraničných.
Čo ma však dokáže naštvať sú tie chýbajúce s.-ká, alebo zlé smerovanie na ne.

sakumprask: tak potom se ale opravdu nemůžeš divit, když ti nejde spustit editor.

Čaute,
tak som ten trainset opravil, conbuilder už nehlási žiadnu chybu no problém stále pretrváva. Keď som spustil aktivitu cez TS, zavrel a následne si ju otvoril v editore, tak mi išiel normálne. Akonáhle som všetko vrátil späť a pokúšal sa otvoriť editor s kompletným trainsetom tak mi asi po 5 min načítavania vyhodil chybu neodoslať.

Problém je pri trati BP aj 321, bin je 1.8.052113.

Tak mě napadá, jakým odkazem spouštíš Editor? Přes launcher? Správný zápis v políčku cíl u odkazu na ploše by měl být "C:\Hry\Train Simulator\train.exe" -toolset -mem:512

Cesta k msts samozřejmě dle tvé instalace.

Promiňte, jestli se ptám hloupě. Nemám na mysli addony, které se musejí kupovat na DVD. Ale kdeže se vlastně dají stáhnout addony, které jsou free? Je tady množství aktivit, ale nikde odkaz ke stažení...

Co se týče editoru - je to děsně nestabilní. Jediný úspěšný pokus jsem provedl na malinké trati Limburg1, na níž jsem si vyrobil 4 aktivity. Jak načtu větší trať, editor zamrzá...

Back
Nahoře