Zbyňku,
mě je jedno, který global Ty používáš, já se jen snažím od tohoto globalu odradit nové začínající stavitelé, kteří neví, co to obnáší.
Oni vidí global BP, řeknou si "jéé to používá pan Šemora, to musí být to nejlepší...", ale až začnou stavět koridory, tak budou brčet...
Výhybka pro rychlost 60 km/h existuje, A1tPnt4_7d... má správnou délku i poloměr oblouku, na koridorech je to jedna z nejvíce používaných výhybek.
A pro rychlost 100 km/h je výhybka A1tPnt3_0d... opět má perfektní délku i poloměr, oba tyto nepostradatelné klenoty v globalu BP chybí.
Model A1tPnt5d... není nic než odpad, jazyky začínají kdesi v půlce modelu, poloměry nejsou dělané pro rychlost 100 km/h a mezi dva na sebe navazující modely ani není možné dát rovnou část, vlak vletí stovkou do levého oblouku a hned to s ním škubne do pravého oblouku, žádný mezikus.
Když máš oblouk o poloměru 500 metrů, tak tam dáš pětistupňovou přechodnici o poloměru 1000 metrů?
To je právě ten nedostatek globalu BP, chybějící koleje 1d. Ono to možná délkově sedí správně, ale efekt při jízdě je hrozný.
Já jsem takhle kdysi taky stavěl, že jsem dával pětistupňové přechodnice, ale později jsem začal používat ty jednostupňové s postupným ostřejším poloměrem a při jízdě to vypadá mnohem líp.
Stejně tak je to s výhybkou A1tPnt5d... taky Ti může délkově pasovat jak má (např. Český Brod), ale efekt při jízdě je opět hrozný, viz posunuté jazyky, špatný poloměr atd.
Ono nejde jenom o to, aby byla trať na oko postavená tak jak má být, jde hlavně o to, aby i při jízdě působila dobrým dojmem.
Musíš taky myslet na lidi, kteří po té trati budou jezdit, ne jenom na to, abys byl spokojený, že ti nějaká výhybka kilometricky sedí přesně.
Mimochodem jak píšeš, že i s globalem BP máš vše postavené správně, to spíš uvěřím tomu, že z nebe začnou padat sloni

Nechci tady ale nic konkrétního na Tvé trati pomlouvat, to já nedělám, bavíme se čistě o globalu BP, takže řeknu jednoduchý příklad na úseku, který v trati nemáš.
Na úseku z Prahy směr Děčín (po státní hranici s Německem).
Na tomto úseku (když nepočítám Prahu) je 16 stanic a s globalem BP bys nedokáz správně postavit ani jednu z nich. Buď by Ti chyběly jednostupňové kolejnice s vysokým poloměrem pro mírné vyrovnávací obloučky, nebo by Ti chyběly jednostupňové kolejnice pro oblouková zhlaví a nebo (a to nejčastěji) by Ti chyběly výhybky pro rychlost 60 km/h.
Klidně si to můžeš ověřit, že si nevymýšlím, plány stanic i mezistaničních úseků máš, nějaké videa určitě taky...
A jelikož z těchto 16ti stanic se bez xTracku nedá postavit ani jedna, proto nevěřím ani tomu, že máš všechny úseky postavené správně, tohle můžeš vykládat uživatelům amatérům, né mě.
Ale jak jsem říkal, nic konkrétního u Tebe hledat nebudu, nebavíme se o chybách v tratích, ale o využití (nebo spíš nevyužití) globalu BP.
Pokud jsi s ním už začal stavět a nemáš jinou možnost, tak to vůbec neřeš a spokojeně stavěj dál, ale kdo ještě nezačal používat global BP, tak si to pořádně rozmyslete...