Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
[rozděleno] Hlášení chyb pro trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

Zdravím,

nevím, jestli se můj problém již řešil, nebo bych se měl ptát pod jiným vláknem, nicméně jsem už bezradný. Můj problém je následující: Při průjezdu některých stanic (Kolín, Pardubice, ČT, Zábřeh, Olomouc, Ostrava hl. n.) - zejména těch na koridoru, pokud se vlak přiblíží těsně k nástupišti, MSTS spadne. Zvláštní je, že např. ve stanici Ostrava-Svinov na mariánskohorském zhlaví padá, ale na polaneckém nikoliv. V jiných stanicích (těch na koridorové části tratě) jednou spadne, jednou ne. Nevíte někdo, čím by to mohlo být?

A malý OT: kde se dá stáhnout funkční lokomotiva 380 pro MSTS?

Díky.

V tomto vlákně se to již určitě řešilo, podívej se trochu zpět, případně do některého archivu.

A to je dobře. Jednou ze zásad toho fóra je, že neotravujeme autory zbytečnými dotazy typu: "Kde, kdy a proč tamto a toto ne..." Až to autor udělá, tak to bude a tím to hasne. Tečka.

No musím se přiznat, že Far Cry 3 jsem ještě moc nehrál, pár dní jsem u toho strávil, ale abych si vychutnal ten příběh hry naplno, budu si na to muset vzít delší dovolenou, takže prozatím stále pařím po síti Staničáře :D

Ale zpátky k MSTS, potřeboval bych vědět, kdo je autorem tohoto modelu:

www.trat321.cz/ostatni/sklad.jpg

Tuším, že to byl někdo ze severu Čech, ale nemůžu si vzpomenout na jméno, prosím help...

Děkuji

Zdravím,

po vyřešení prvopočátečních problémů a mnoha ujetých kilometrech (bez jediné chyby) se vyskytl nový problém. Kolem Vrútek, Žiliny, Kolína a Prahy-Holešovic simulátor začne házet hlášku: Can't create SMS file! (tak nějak) a po tom, co to minutu odentrovávám, simulace pokračuje, ale po určité vzdálenosti chybí kus kolejí a pak už je zase vše OK. Nejhorší je situace kolem Žiliny, kde kvůli téhle chybě (to odentrovávání a sekání trvá věčnost) v aktivitě bzučí živáky, padají rychlobrzdy aj. (v tu chvíli nefunguje ovládání, takže nemůžu zmáčknout bdělost). Koukal jsem, ze FPS je v těch místech 1 - 2 (jinak 20 - 55). Nevíte někdo co s tím?

Toto se mi také občas objevuje v Praze-Holešovicích, že selhalo načítání sms objektů. Nejlépe se to vyřeší tím, že si to před tím místem uložíš a pak to zase načteš(save/load) a poté by tyto problémy být neměli.

To jsem napodruhé před Žilinou udělal, ale teď už se mi ten save pro změnu nechce načíst (skoro celý se to načte a potom celej MSTS spadne) o_O Používám Train Store, ale i když použiju tu možnost Unstore Everything! a spustím to přes MSTS, tak to napíše, že načítání aktivity selhalo. Já fakt nevim, ale nervy mi asi odejdou po svejch! :D

Tak za prvé, tohle se tu řeší dnes a denně, stačí číst.
A za druhé, je třeba tu aktivitu uložit před těma hláškama sms, jinak je to v pytli.

Zkrátka a jednoduše. Každý si musí pamatovat, která místa jsou v které té trati a na jeho PC sestavě "kritická". Některá místa mají (téměř) všichni společná, jiná závisí na PC. A v aktivitě hraje roli i doba jízdy , četnost trafiku atd, atd. Je třeba získat jistý cit. Jak už tu bylo mnohokráte popsáno - hra po sobě neumí "uklízet", čili vše co načte, to ukládá do paměti. A ta není nafukovací.

A nebo jednoduše: ukládat klávesou "F2" třeba co cca 20-30 min. a vždy před velkou stanicí. A jakmile vyskočí hláška o nenačtení sms či evidentně mizne krajina, perony apod., ukončím simulátor a znova načtu od posledního uložení. Toto platí i při používání Trainstore, vracet "vše zpět" netřeba.

Zdravím,

pravda je taková, že jsem prošel desítky stran jednotlivých vláken tohoto fóra, ale odpovědi na svoje otázky jsem nenašel (nebo pouze kusé). Odpusťte - ale ani já nemám čas trávit hodiny procházením všeho, co se tady napíše. Jednodušší mi přijde - když už pokládám konkrétní otázku - napsat jednu jednoduchou větu: Je to tím a tím., než tady dokola vykřikovat, že stačí číst. Jak vidno, číst umím a demencí netrpím.

Přesto, děkuji za rady. Dodal bych k tomu, že se stanicí Žilina je problém vždy. Dokonce i když chci spustit jen Explore Route z Žiliny kamkoliv, MSTS před načtením této spadne, o znovunačtení aktivity, která byla uložena v okolí této stanice nemluvě. Takže nevím, tenhle problém, zdá se, mám pouze já.

Yura napsal:
když už pokládám konkrétní otázku - napsat jednu jednoduchou větu: Je to tím a tím., než tady dokola vykřikovat, že stačí číst. Jak vidno, číst umím a demencí netrpím....

Tak, tak máš pravdu...

Yura napsal:
...

pravda je taková, že jsem prošel desítky stran jednotlivých vláken tohoto fóra, ale odpovědi na svoje otázky jsem nenašel ....
Kromě sekce FAQ není fórum na pročítání, ale na diskutování. Věcně se ptát a očekávat věcné odpovědi. Tak by to mělo fungovat. Pokud budu procházet fórum a nějaké odpovědi najdu sám, tak stejně nemám jistotu, že ta odpověď je správná.

Rád bych se zeptal pana Yura, jak staré má DVD s Tratí 321? Už několik let na DVD posílám návod na instalaci, ve kterém jsou mimo jiné napsány i rady při potížích:

2, Pokud se Vám při průjezdu stanicemi hra sekne těsně před nástupištěm, stalo se tak proto, že Váš počítač nezvládl načíst staniční rozhlasové hlášení.
Upravte si nastavení Vašeho počítače dle pokynů na této internetové stránce: "http://www.semora.cz/"
(Záložka: "Pokyny k instalaci a nastavení MSTS", odstavec: "Desatero nastavení v obrazech")
Pokud by ani toto nastavení nepomohlo, zkopírujte soubory z DVD ze složky "Ostatní/Rozhlas" do složky "TRAIN SIMULATOR\ROUTES\Trat 321\SOUND".
Zkopírováním těchto souborů deaktivujete staniční rozhlasové hlášení.
Někdy se tato chyba projeví pádem celého simulátoru hned po načtení aktivity Praha - Košice.

3, Pokud se při jízdě objeví chybové hlášení o selhání "sms" souborů, Váš počítač není dost výkonný na zpracování náročnějších míst na Trati 321.
Doporučuji hru při jízdě často ukládat a v případě pádu, či chybových hlášek, hru vypnout a znovu načíst uloženou pozici.

4, Pokud se při jízdě v hustě zastavěných místech objevují rozlehlé prázdné plochy kolem tratě (zelený terén), Váš počítač nestíhá načítat velké množství objektů.
V takovém místě jízdu uložte, vypněte hru a znovu zapněte uloženou pozici.
Tyto jevy prázdných ploch se vyskytují hlavně v Praze.

...a tak dále...

Takže ono není třeba zbytečně prohledávat forum, stačilo by číst návod, který tam není na ozdobu.

Pokud má ale pan Yura nějaké starší DVD, tam tyhle rady ještě napsány nebyly, ovšem to je dost nepravděpodobné, protože by se tady jeho dotaz objevil už mnohem dřív.

A já Vám rád odpovím. Nemám žádné DVD. Trať jsem stáhl, a to proto, že jste neodpověděl na moje 2 emaily, kde jsem si trať objednával. Nicméně si DVD s tratí rád zakoupím, bude-li mi to umožněno.

Back
Nahoře