Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Hm to je fakt, to mě nenapadlo, no jen mě to zajímalo, že by to bylo o něco "veselejší" ale pravdou je, že už to asi trať neutáhla..

Podle mého zbytečné... Za jízdy hučí mašina, vlak, okolní vlaky, za stání na nádraží hlášení, případně trafo nebo statický měnič, při stání na širé trati to samé. Jen ať je trať co nejstabilnější.:D

ML636 napsal:
Podle mého zbytečné... Za jízdy hučí mašina, vlak, okolní vlaky, za stání na nádraží hlášení, případně trafo nebo statický měnič, při stání na širé trati to samé. Jen ať je trať co nejstabilnější.:D
Ahoj.
Přesně tak, naprostý souhlas. Už tak trať zatěžuje staniční hlášení a další zvuky... :D Ale jinak to lze a bylo to kdysi na nějaké stařičké trati kolem Vysokých Tater.
Dan

Zvuky "přírody" by neměly na náročnost tratě žádný vliv, toho se určitě bát nemusíte.
Náročné jsou pouze hlášení, které mají délku třeba 10 minut a navíc tyto hlášení jsou ve velkých stanicích, tam to některým uživatelům může působit potíže (pokud si neumíte správně nastavit počítač, nebo se snažíte MSTS prohánět na nějaké starožitnosti) :D
Ale ony zvuky přírody by měly délku třeba jen 10 sekund, zvuk by běžel ve smyčce pořád dokola a hlavně by to bylo na širé trati mimo náročné oblasti, počítač by ani nezaregistroval, že tam nějaký zvuk vůbec je...

Problém je ale v tom, že za prvé žádné takové zvuky kokrhajících kohoutů nemám, za druhé by stejně nešly slyšet, protože jak už tady bylo napsáno, mašina dělá kravál a za třetí tyto zvukové oblasti mají dosah cca 200 metrů, takže by se ozývaly jen velmi krátce.
No podle mě by se to hodilo spíš na nějaké lokálky, než hlavní tratě.

Naprosto souhlasím s Martinem,je to jen pro lokálky. Mám staženou fiktivní polskou úzkokolejku BKD a tam jsou některé zvuky obsaženy, ale rychlost je pouze 30 km/h. Tak tam lze tyto zvuky slyšet a rádoby i vychutnat. ;)

Vřele doporučuji nasednout do vlaku (musí tam být vůz řady B, kde se ještě dá stáhnout okénko) a poslouchat jestli na loukách neštěbetají ptáčci, na souběžných silnicích poslouchat jak dělají auta či poslouchat ruch velkoměsta. Zaručuji, že nic takového neuslyšíte a budete jen poslouchat klasické šššššššššš nebo ta ta data od dvojkolí vašeho vozu a vše za doprovodu meluzíny odporu větru.
Takže nějaké zvukové efekty přírody by měly smysl snad jen do nějakého čundráckého simulátoru, kde se chodí pěšky. :)

Mno ono by to stačilo někde na lokálce v zastávkách tam prdnout ty zvuky.....tam klidně kokrhel muže vřískat o sto šest.Jenže co na to řeknou lidi kteří přímo nesnášejí ono vřískání.Pokud někomu kokrhel vříská celou noc pod okny, tak asi nadšený nebude :D:D:D:D

Burky napsal:
Mno ono by to stačilo někde na lokálce v zastávkách tam prdnout ty zvuky.....tam klidně kokrhel muže vřískat o sto šest.Jenže co na to řeknou lidi kteří přímo nesnášejí ono vřískání.Pokud někomu kokrhel vříská celou noc pod okny, tak asi nadšený nebude :D:D:D:D
Pokud tam někdo mermomocí nějaké ruchy chce, tak si trasu hráče může ozvučit sám přímo v aktivitě, kdy zvuky s hláškami nebo ruchy jsou jako servisní vozidla. Takovou aktivitu měl v pradávných dobách jeden nadšenec do MSTS v aktivitě z Poštorné do Mikulova, kde nasimuloval neexistující nádražní rozhlas konkrétně pro tento vlak v aktivitě. A fungovalo to. Jen ještě nebyl BIN a MSTS rád padal kvůli velké zátěži.

Takto si aktivitář může dát například v Ostravě hluk vykřikujících fotbalových fanoušků nebo kokrhajícího kohouta jen na ráno. :)

Burky napsal:

Maďaři měli v tratích štěkání psa, byla to velmi krátká smyčka a působilo to dost kýčovitě. v podstatě to štěkání bylo neustále pořád dokola.

Vrbam napsal:
Maďaři měli v tratích štěkání psa, byla to velmi krátká smyčka a působilo to dost kýčovitě. v podstatě to štěkání bylo neustále pořád dokola.
He he, ve Dvoukolejce je taky, ale je to aspoň spestření, když si človek veme, že potkává auta bez zvuků (mimochodem, ty taky byly v nějaké zahraniční trati, ale jen u přejezdu), no ona je ta krajina MSTS vůbec taková zvláštní. Bohužel, je to hold stařičký simulátor. Nadruhou stranu, když si vzpomenu na velmi stařičký vlakový simulátor EN 57, to byla teprv "krajina".:D

Dan J. napsal:
.. když si človek veme, že potkává auta bez zvuků (mimochodem, ty taky byly v nějaké zahraniční trati, ale jen u přejezdu),
V dobách ČSD byly spuštěny závory řadu minut a většina "šetřílků" vypínala motor.

Já mám pocit, že to nebylo ani tak o "šetřílcích", ale bylo to dané vyhláškou.

Michal napsal:

Co vyhláškou, ale už jsi viděl ty stařičký škodovky, jak dopadnou když je necháš 10 minut stát na volnoběh?

Vrbam napsal:
Michal napsal:
Co vyhláškou, ale už jsi viděl ty stařičký škodovky, jak dopadnou když je necháš 10 minut stát na volnoběh?

Treba zapnúť kúrenie naplno a otvoriť všetky okná - čo môže byť u typov 100 štandard a 105S dosť veliký problém :D

Šmarja... Motor u osobáku se vyplatí odstavit už po 45 sekundách volnoběhu. Samozřejmě to dělám. Proč zbytečně čadit, pálit naftu, nechat motor hůř mazat, když ho můžu potom na ťuknutí znovu nastartovat.
A Škodovky bez problémů vydržely. Stačilo mít funkční větrák. Naopak Š 1000/100/110 měly větrák na volnoběh dost předimenzovaný, takže spolehlivě chladil.

Back
Nahoře