Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Tak pánové, koukám ale, že jste nikdo nepochopil důvod mé žádosti. Nechtěl jsem to nerušit z osobních ambicí, ale z toho důvodu, že ve skutečnosti ta trať už neexistuje - bohužel. Ale když se rušit nebude, jak píše Martin, tak jako bych nic nenapsal :-)

stearic napsal:
Zdravím,

já bych zase byl pro zachování lokálek ze Suchdolu nad Odrou do Budišova nad Budišovkou (je to má rodná domovina) a ze Suchdolu nad Odrou do Nový Jičín město (tou tratí jsem jezdil do školy).

Zdravím,
a v té "rodné domovině" stále přebýváte nebo jste již emigroval jinam ? Shání se totiž ochotný fotograf kvůli zvěčnění budov na Vámi zmíněných lokálkách s tím, že objekty v žst. Suchdol nad Odrou se již fotit nemusí. Ono totiž, ještě máme projekt "Trať 270". :oops:

David

Naposled editoval moderátor:
ML636 napsal:
A já bych zase chtěl zachovat do Frýdku-Místku, protože jsem tam kdysi... a tak bych...:D Ale klidně za sebe FM obětuju ve prospěch kvalitních koridorů.
V MSTS se bez sebemenšího problému můžete projet do Frýdku-Místku nadále projet v trati 323, která už je navíc vydaná a která je navíc postavena daleko reálněji a to ať po kolejové stránce, tak i co se týče krajiny (samozřejmě vzhledem k tomu, že je stavěna v pozdější době oproti verzi v trati 321, to není žádná kritika, zejména trať 090 a okolí Prahy v tomto projektu považuji za přímo dokonalé).
Okolních tratí jako je 324 se snad taky časem dočkáme stejně jako prodloužení 323.

David Hájek napsal:
stearic napsal:
Zdravím,

já bych zase byl pro zachování lokálek ze Suchdolu nad Odrou do Budišova nad Budišovkou (je to má rodná domovina) a ze Suchdolu nad Odrou do Nový Jičín město (tou tratí jsem jezdil do školy).

Zdravím,
a v té "rodné domovině" stále přebýváte nebo jste již emigroval jinam ? Shání se totiž ochotný fotograf kvůli zvěčnění budov na Vámi zmíněných lokálkách s tím, že objekty v žst. Suchdol nad Odrou se již fotit nemusí. Ono totiž, ještě máme projekt "Trať 270". :oops:

David
Zdravím,

můj rodný domov jsou Odry, ale od svých 17ti let bydlím v Šumperku. Nic méně mám v Odrách rodiče a stále tam jezdím.

Naposled editoval moderátor:
Gajdma napsal:
ML636 napsal:
A já bych zase chtěl zachovat do Frýdku-Místku, protože jsem tam kdysi... a tak bych...:D Ale klidně za sebe FM obětuju ve prospěch kvalitních koridorů.
V MSTS se bez sebemenšího problému můžete projet do Frýdku-Místku nadále projet v trati 323, která už je navíc vydaná a která je navíc postavena daleko reálněji a to ať po kolejové stránce, tak i co se týče krajiny (samozřejmě vzhledem k tomu, že je stavěna v pozdější době oproti verzi v trati 321, to není žádná kritika, zejména trať 090 a okolí Prahy v tomto projektu považuji za přímo dokonalé).
Okolních tratí jako je 324 se snad taky časem dočkáme stejně jako prodloužení 323.

A co 322? dneska jsem to zkusil v MSTS a to je vlastně skoro celé jedno velké staveniště, mosty a dělníci v okolí, ta 322 je už v trati 321 hodně mimo aktuální stav.

Díky za tipy. Teď mi čeká ve frontě na zprovoznění tratí už od vánoc Tanvald, potom se vrhnu na 323.

jmm napsal:
A co 322? dneska jsem to zkusil v MSTS a to je vlastně skoro celé jedno velké staveniště, mosty a dělníci v okolí, ta 322 je už v trati 321 hodně mimo aktuální stav.
Možná, že se na ní taky dostane. Bohužel už nejsem v kontaktu s autorem trati. Podle všeho už na ní nepracuje a tak pracuje na ní v současné době jiný stavitel, ale pokud původní autor nepovolí, bohužel se nebude na 322 dělat určitě.

Tak jsem ráno testoval novou aktivitu v úseku Čadca - Bohumín a po zkušenostech jsem ještě vymýšlel nějakou zápletku, abych nejezdil až tak s náskokem. Výsledek byl takový, že k velkému překvapení jsem dorazil do Třince +2´. Tak mi to nedalo a kouknul jsem do JŘ a koukám Čadca - Třinec jízdní doba o 6 minut kratší. Takže vymýšlení mimořádností skončilo jen jízdou do odbočky.

Šnek napsal:
Tak jsem ráno testoval novou aktivitu v úseku Čadca - Bohumín a po zkušenostech jsem ještě vymýšlel nějakou zápletku, abych nejezdil až tak s náskokem. Výsledek byl takový, že k velkému překvapení jsem dorazil do Třince +2´. Tak mi to nedalo a kouknul jsem do JŘ a koukám Čadca - Třinec jízdní doba o 6 minut kratší. Takže vymýšlení mimořádností skončilo jen jízdou do odbočky.

Tady je to tak že z Hrádku na Mosty a zpět se nedá jet podle skutečného JŘ, vždy když to chci v MSTS tak naberu zpoždění. V realu si myslím že tam nejsou ty pomalé rychlosti jako v MSTS.

Jestli ono to není tím, že v reálu už tam mají rekonstruovanou trať, zatímco my v MSTS pořád vytloukáme ty staré pražce a podepisujeme rozkazy o pomalých.:D ...Ale zase aspoň vidíme dolů do údolí bez těch betonových krámů.:roll:

ML636 napsal:
Jestli ono to není tím, že v reálu už tam mají rekonstruovanou trať, zatímco my v MSTS pořád vytloukáme ty staré pražce a podepisujeme rozkazy o pomalých.:D ...Ale zase aspoň vidíme dolů do údolí bez těch betonových krámů.:roll:

Přesně tak to je. Ten úsek z Těšína v MSTS už není moc reálný, tam jsou zastávky, nástupiště, názvy stanic i cedule už jinak. Jestli to byla aktivita osobního vlaku, tak čím byla nahrazena zastávka Třinec centrum?

Se nedivte, že nestíháte. S Těšína do Třince je 120 - 135. Z Třince do Bystřice 160 a z Bystřice do Návsí 150. Navíc trať v msts ma pramálo skutečného z tratí v reálu. Například zastávka Ropice zastávka je uplně někde jinde.

Nevím co tady pořád řešíte. Stavitelxx sám prohlásil, že právě okolí Ostravy pochází ze začátku stavby a vzdálenosti neodpovídají reálu. Ovšem předělat to již není v podstatě možné vzhledem k ostatním částem navazujících úseků.

Mirane, tím že předělám Ostravsko, se upraví i vzdálenosti.
Po předělání Ostravska už budou na všech úsecích reálné vzdálenosti a okolní tratě na to nemají žádný vliv - zní to sice nemožně, ale mám na to své finty - takže brzy už bude vše jak má být a není třeba řešit to, co tu několik dní všichni řešíte :D

Bohužel mám i jednu špatnou zprávu, od ledna mám novou práci a na konci ledna mě čekají dost náročné kvalifikační testy, takže momentálně se musím hodně učit a MSTS jde stranou, aktualizace tedy přece jenom bude nejspíš až v tom březnu, zaměstnání je pro mne důležitější.

Stavitelxx napsal:
Po předělání Ostravska už budou na všech úsecích reálné vzdálenosti a okolní tratě na to nemají žádný vliv - zní to sice nemožně, ale mám na to své finty - takže brzy už bude vše jak má být a není třeba řešit to, co tu několik dní všichni řešíte :D

Bohužel mám i jednu špatnou zprávu, od ledna mám novou práci a na konci ledna mě čekají dost náročné kvalifikační testy, takže momentálně se musím hodně učit a MSTS jde stranou, aktualizace tedy přece jenom bude nejspíš až v tom březnu, zaměstnání je pro mne důležitější.

Fajn,
tohle je velice příznivá zpráva. A bude následovat ode mne zásilka nových objektů do trati. O co půjde si asi domyslíš podle zásilky před vánočními svátky...;););)

Stavitelxx napsal:
Po předělání Ostravska už budou na všech úsecích reálné vzdálenosti a okolní tratě na to nemají žádný vliv - zní to sice nemožně, ale mám na to své finty - ....
Martine, tak to by mě zajímalo, jak na to jdeš vědecky.

Já když opravuji staré úseky sklonově nebo se pokouším srovnat chybějící stovky metrů, tak jdu do toho střemhlav způsobem "verím v Boha" a zatím mi to vždy vyšlo až jsem sám byl překvapen kroutíc hlavou na tím zázrakem.
A strefování paralelních tratí je také metoda pokus a omyl. Zatím se vždy dařilo. :)

Určitě by bylo čistější někam exportovat profil trati a pak zadat správné hodnoty pro úpravy, kde by se měnily přechodnice a mírně upravovaly délky rovných úseků a final by pak byla předloha pro opravy nebo propojování tratí v MSTS.

Back
Nahoře