Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Dobrý den,

po aktualizaci 24 se mi zacala hra strasne trhat a to jak v menu tak i pri samotne hre, nevite cim by to mohlo byt? :(

Děkuji moc R.

Díky za povedenou aktualizaci. Kladně hodnotím Prahu, která zatím (při volné jízdě) nedělá problémy, jak tomu bylo doposud. Uvidíme, jak to pojede při nějaké aktivitě. Ohlasy jsou zatím kladné, takže se docela těším.
Dobrá práce... :oops:

Naposled editoval moderátor:
Aj pri aktivite to bude ok neboj sa :-) a dokonca som aj stretol jedno vozovú električku :-D čiže Martin "nelhal" :D

Delay napsal:
Aj pri aktivite to bude ok neboj sa :-) a dokonca som aj stretol jedno vozovú električku :-D čiže Martin "nelhal" :D

Tak to budu rád. Konečně hláškami nepřerušovaná a nekomplikovaná jízda v trianglu Libeň - Masaryčka - Holešovice. Tak rozsáhlá práce se spoustou pěkných detailů Prahy si to zasloužila... :rolleyes:

Zdravím,mám dotaz ohledně žst. Bílina,při každém pokusu natrasovat vlak do liché skupiny kolejí kromě koleje 5 editor vyhodí chybu trasy.Mohl by někdo potvrdit jestli je chyba v trati nebo u mě?Aktualizace je 24.Díky.
8429cc1f314a90ccac848359d86476cc.jpg

Naposled editoval moderátor:
Můžu se zeptat, jak dlouho přibližně čekáš v editoru na naskočení okna s tratí 321? Mně odmítá startovat. Tak nevím jestli to hce extrémní délku čekání, nebo mám začít hledat chyby.

Záleží jestli otvíráš nějakou aktivitu nebo nový úkol.Chce to používat Activity mover a vždy vše nepotřebné přesouvat.Nový úkol otevřu za 50sec.Jsem to schválně změřil :)

ML636 napsal:
Můžu se zeptat, jak dlouho přibližně čekáš v editoru na naskočení okna s tratí 321? Mně odmítá startovat. Tak nevím jestli to hce extrémní délku čekání, nebo mám začít hledat chyby.

Nesmíš mít nastaveno zobrazování názvů nástupišť. Mě to taky trvá trochu déle, ale jakmile si mapu přiblížím, běhá velice plynule.

Názvy mám vypnuté. Editor mi od 24 aktualizace odmítá naběhnout, resp. dokud jsem měl spolu s tratí 321 ve složce i trať 183, dělal jsem soupravy bez přepínání Routes tam a na úpravy tras jsem čekal déle. Zřejmě je chyba v nějakém z consistů k aktivitám, to se mi projeví vždycky v nenaskočení editoru. Na BP mi po poslední aktualizaci před promazáním chyb v konsistech taky nenabíhal. Už jsem ty nepotřebné částečně promazal, budu pokračovat.
Activity mover nepoužívám, přesouval jsem si to ve složkách bez něj, ale to může být možná další problém. Rozchodím ho a uvidím co to udělá. Díky za tipy.

Uplynuly dva týdny a stále jsem neobdržel žádost nebo dotaz na použití mých modelů v trati 321, takže tímto žádám o odstranění níže uvedených modelů z projetku Trať 321:

chomutov_prechod.s
chomutov_st1.s
perony_chomutov.s
trebusice_budova.s

Dále si nepřeji, aby další mé modely byly použity v dalších akutalizacích projektu Trať 321.

Neobdržel jsi žádost na použití Tvých modelů, protože nevím, které modely jsou Tvoje, před dvěma týdnama jsem to řekl, že autory neznám.

Ale jak si přeješ, uvedené modely z tratě odstraním, jen nevím, co konkrétně myslíš těmi "dalšími modely", takže prosím o kompletní seznam Tvých modelů, které nesmím použít.

Ahoj,

nechápu, proč děláš takovou tragédii z toho, že se Tvé čtyři modely objevily někde v nějakém projektu. Místo, aby si byl rád, že si mohl přispět Tvojí tvorbou do tratě, tak si tady budeš vyskakovat. Chápu, že to jsou Tvé modely, ale je také Tvou povinností si je podepsat. Pokud to neuděláš, tak máš hold smůlu. Nic bych nemazal a schválně to dal do mapy jako daň za to, že si se nepodepsal.

Janků napsal:
...., ale je také Tvou povinností si je podepsat. Pokud to neuděláš, tak máš hold smůlu. Nic bych nemazal a schválně to dal do mapy jako daň za to, že si se nepodepsal.
A takto přicházejí básnící o iluze. A díky podobných větám se stává čím dál větší část tvorby mnohých z nás neveřejnou.

JiříkTK napsal:
se stává čím dál větší část tvorby mnohých z nás neveřejnou.
Je to věc každého modeláře, jestli bude model veřejný a nebo ne.

Stavitelxx napsal:
...., takže prosím o kompletní seznam Tvých modelů, které nesmím použít.
Já jsem také pro. Například založit vlákno, které modely jsou zakázány a nesmí se používat, aby pak nedocházelo k zbytečným nedorozuměním.
Ale ideální by bylo takto modely rovnou otexturovat. Například pod okapy budov dát nápisy "nepoužívat pro 321" a podobně.
Ale chtělo by to i ve všech světových jazycích, protože jsou různé projekty tratí po celém světě, kde se také používají věci od českých modelářů.

Pak bude třeba napsat manuál pro uživatele 321, že všichni si otevřou editor, vyhledají si stanovené souřadnice a dle přiloženého seznamu povinně tyto modely z trati 321 deletnou. A pak je nutné vše uložit.

:D
Zatraceně, člověk otevře fórum, aby na něj vyjuklo něco pozitivního a ne tohle. Martin přece ty modely nepoužil natruc. Při stavění tratí je člověk rád, že udělá to co udělá a nemá čas přemýšlet, když mu někdo pošle model, že autor jeho projektu nefandí.

mikulda napsal:
Uplynuly dva týdny a stále jsem neobdržel žádost nebo dotaz na použití mých modelů v trati 321, takže tímto žádám o odstranění níže uvedených modelů z projetku Trať 321:

chomutov_prechod.s
chomutov_st1.s
perony_chomutov.s
trebusice_budova.s

Dále si nepřeji, aby další mé modely byly použity v dalších akutalizacích projektu Trať 321.
Nechtěl by si Mikuldo přece jen přimhouřit oko?
Tohle k ničemu nepovede a Ty to dobře víš. Potrestáš plno nás dalších, kteří pro MSTS pořád dělají a věnují tomu čas.
Popřemýšlej, ale s rozumem.
Taky jsem stavěl a vím jak je to obtížné.

Zbyněk Šemora napsal:
.... když mu někdo pošle model ...
Především by asi měli své modely rozesílat sami autoři modelů. Pak by se nestalo například to, že si stáhnu Mikuldovu trať 130, přečtu si soubor _credits.txt a tam vidím toto, cituji:

Autoři objektů:
....
....

Mikulda - modely na míru, stavědlo 1 v Chomutově
chomutov_st1.s
panelak_budovatelu.s
ulz_nast.s
ulz_nast2.s
ulz_zed1.s
ulz_zed2.s
czlatniky_nadjezd.s
nast_chomutov.s
trebusice_budova.s
dpmsloupek1.s
kyjice_estakada.s
chabarovice_estakada.s
predlice_estakada.s
semafor_*.s

a tyto modely pak bez vědomí jejich autora přeci nevytáhnu z trati, nezabalím a nepošlu jinému autorovi jiné trati. Beze slova oznámení Mikuldovi, bez souboru _credits.txt, bez jakéhokoliv vysvětlení, jen s přáním mít tyto modely i jinde. Nezlobte se nikdo na mě, ale tohle se vám zdá normální?

Já osobně jsem si ze zvědavosti Mikuldovu trať o vánocích stáhl a jen proletěl editor. A měl jsem za to, že modely jsou od Matese. Jen jsem si tipoval. O Mikuldovi vím, že dělá nějaké drobnosti, zná MSTS do hloubky, ale že modeluje větší budovy nebo perony, to slyším poprvé. Nebýt tohoto nedorozumění, tak to nevím dodnes. Jenomže na tomto příkladu je vidět, že pokud někdo staví tratě a současně modeluje, tak nezbývá sil a času tratě dokončit do finální podoby. Takže je vždy lepší, že jeden pouze modeluje a druhý jen staví tratě a okolní krajinky.
Ale abych se přiznal, readme jsem také nečetl, nebyl čas.

Osobně bych nebyl tak přísný, protože není možné i při nejlepší vůli získat souhlas k použití modelů objektů i mnohých dalších věcí. Vyzobávání modelů z jiných tratí je pro stavitele v podstatě nezbytnost. Když začíná na zelené ploše, kde má ty modely brát, když většina z nich není nikde ke stažení? Jiná věc je ovšem, když si to autor objektu vysloveně nepřeje a dá to najevo. Pak nám nezbývá, než jeho přání respektovat.

V mém o chlup výše uvedeném příspěvku mi ovšem nešlo o tuto praktickou věc, ale o to, jakým způsobem se tady s Mikuldou jedná.

Back
Nahoře