Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zbyněk Šemora napsal:
... ale že modeluje větší budovy nebo perony, to slyším poprvé. ....
Ale abych se přiznal, readme jsem také nečetl, nebyl čas.
Ano, readme se nečtou. Čas je vzácný, soubor _credits.txt má celých 115 slov :D

JiříkTK napsal:
.... ale o to, jakým způsobem se tady s Mikuldou jedná.

Ano, to mě osobně také vadí.

Já tady nechtěl rozpoutávat hádky, jen jsem chtěl onen seznam zakázaných modelů, přání modeláře samozřejmě budu respektovat.

No každopádně abyste se nehádali, tak vás uklidním - z toho co jsem tu vyrozumněl, vypadá to, že od Mikuldy používám pouze budovu v Třebušicích, nic dalšího, tak nechápu, proč se to tu všechno tak zveličuje :D
Místo budovy v Třebušicích osadím jinou podobnou budovu, plácnu na ni cedulky s názvem Třebušice a bude to vypadat úplně stejně a všichni budou spokojeni. :oops:

Perony a přechod v Chomutově vůbec nestojí za řeč, to je jen nasypaný štěrk mezi kolejemi, no a stavědlo v Chomutově, taky můžu nahradit jakýmkoliv jiným..... tak a problém je snad vyřešen :oops:

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx napsal:
... tak a problém je snad vyřešen :oops:

Tak nakoniec ako somár z toho celého vyjde modelár ( ktorýkoľvek, nielen Mikulda ... ), pretože jeho povinnosťou je tvoriť modely a nestarať sa, kto ako s nimi naloží. Skutočne zvláštny prístup a zaujímavý záver celej kauzy. Modelári, hor sa s chuťou do roboty

A mě se tolik lidí diví, proč jsem s MSTS sekl a teď si hraji s el.vláčky.
na to!
Mirek

Pikku napsal:
...
Ano, readme se nečtou. Čas je vzácný, soubor _credits.txt má celých 115 slov :D

...
Pikku, mě by ani ve snu nenapadlo, že po nainstalování nějaké tratě si musím nejprve vyhledat nějaký neznámý soubor
_credits.txt Copak já Moravák v Českých zemích se znalostí jen Ruského jazyka vím, co to znamená ?
A před spuštěním jej celý přečíst. To snad opravdu nemyslí nikdo vážně, že každý uživatel je povinný preventivně pootvírat v adresářích veškeré soubory txt. Co kdyby tam něco bylo.

Mám návrh. Tato důležitá sdělení bych dal namísto obrázku, když se načítá trať při spouštění v MSTS.
Ale vůbec nejlepší je po kliknutí na odkaz ke stažení spustit nějaké video, které nepůjde přeskočit ani zrychlit, kde bude sděleno vše ohledně autorských práv. A bude klídek a nikdo se nebude moci vymlouvat, kromě těch, co si věci do MSTS obstarávají jiným způsobem, ale bude hned jasné, že takovým se nemá poskytovat technická podpora zde. :-P

A ještě dovětek. Také jsem vyďobával cizí tratě. Nejprve 024 od PaV, později Čáslav - Třemošnice, ale autorům jsem napsal o svolení, protože bylo jasné, že tam modely jsou jejich. (readme jsem také nečetl, protože jsem tenkrát nevěděl, co to znamená) Vyďobanou Tišnovku jsem dostal od Lubomíra.

Ale sypu si popel na hlavu a nevím, jestli mi to Martin odpustí. Jak teď opravdu nestíhám, tak nebyl čas dělat cedulky zastávek, tak jsem je vyďobal z 321. A ty určitě psal Martin sám. A nějaké cedulky jsem vyďobal z Luhačovické trati. Přiznání je doufám polehčující okolnost.
Ale kdybych tohle neudělal, tak 100% například na zastávce Záhlinice máte název Záhnilice, jako ještě donedávna byly označeny i koleje. :)

Stavitelxx napsal:
nevím, které modely jsou Tvoje,
Psal jsem to tady, které jsou moje.

Stavitelxx napsal:
Ale jak si přeješ, uvedené modely z tratě odstraním, jen nevím, co konkrétně myslíš těmi "dalšími modely", takže prosím o kompletní seznam Tvých modelů, které nesmím použít.

Dalšími modely myslím ty, které jsou osazené v trati, případně ty, které v budoucnu vymodeluju a osadím do trati a které ti někdo pošle mailem.

Janků napsal:
nechápu, proč děláš takovou tragédii z toho, že se Tvé čtyři modely objevily někde v nějakém projektu. Místo, aby si byl rád, že si mohl přispět Tvojí tvorbou do tratě, tak si tady budeš vyskakovat.
Já zase nechápu, proč někdo dělá tragédii z toho, když se placená trať objeví na torrentech nebo na uložto. Vždyť by měl být autor rád, že se to dostane k více lidem, ne?
Janků napsal:
ale je také Tvou povinností si je podepsat.
Podepsané byly. Ne každý zvlášť, ale souhrnně s ostatními.
Janků napsal:
Nic bych nemazal a schválně to dal do mapy jako daň za to, že si se nepodepsal.
Tohle nemyslíš vážně, viď že ne?
Zbyněk Šemora napsal:
Pikku, mě by ani ve snu nenapadlo, že po nainstalování nějaké tratě si musím nejprve vyhledat nějaký neznámý soubor
Pokud jenom jdeš jezdit, tak to opravdu hledat nemusíš. Ale pokud jdeš sosat modely, tak si texťáky otevřeš, protože co kdyby tam byly webovky autorů a na nich se daly najít další pěkné modely? ;)

Ten příspěvek v "odpadu", kde jsi vypsal ty čtyři modely, to mi nějak uniklo, neviděl jsem ho.
Reálně je to tedy tak, že od Tebe používám pouze Třebušice, takže je z tratě smažu a až budu dělat Chomutov, dám si pozor, abych nepoužil i ty ostatní tři uvedené modely.

Jen nechápu tu větu: "Dalšími modely myslím ty, které jsou osazené v trati"
To mi chceš říct, že všechny modely v Tvé trati jsi vymodeloval Ty? :D
Já Tvojí trať nemám, takže jsem si ani nemohl prohlédnout onen záhadný soubor "credist.txt", včera jsem si ji chtěl stáhnout, ale ani po mnoha pokusech se to nepodařilo, vždy se stahování po chvíli přerušilo...

Já se vždycky jen divím, že ať se dělá co se dělá a má to i jeden stejný, nebo společný cíl; že se vždycky všechno rozdrobí na party, které se mezi sebou musí hádat. To snad musí být vážně česká specialita. Ať už je to spolek historických aut, nebo výletní kroužek, případně komunita MSTS. Jaktože ve skautu se takhle oddíly nehádají? Nebo hádají a jsem jenom naivní idealista? Jeden můj dobrý známý, s kterým jsem to kdysi taky řešil, mi říká: Holt tady nebyla už dlouho žádná válka... :roll:
Protože je to OT, tak to klidně smažte, jen jsem k tomu chtěl říct svoje...

Tak si tak říkám, jestli bych svoji trať neměl vůbec stáhnout ze stránek, protože jsem na tom stejně jako Zbyněk, Martin atd. V době stavění jsem sháněl všechny různé modely nádraží, peronů a všeho dalšího co by alespoň trochu víc připomínalo realitu a dnes nedokážu odpovědět, kolik různých modelů jsem ve své trati použil, aniž bych věděl, či tušil, čí který model je.
Buď tedy uděláme vše pro realitu, nebo budeme osazovat nádraží defaultními objekty. Spokojeny budou asi obě strany.

Pro trochu upřesnění či nadělání většího zmatku:Martin po mě chtěl model Třebušic.Vzpoměl jsem si že jsem ho viděl v 130,tak proč bych se sním dělal,poslal jsem mu ho.Nepsal jsem,že je to můj model ani jsem nezkoumal čí je,jenom odkud jsem ho vytáhnul.Nečetl jsem soubor txt přiložený k trati.Takže vinu můžeta dávat na mě.Omlouvám se za tento způsob,přiště jenom upozorním,kde se model nachází.
Já pro trať 321 a BP dávám modely k dispozici nehledě jakým způsobem je trať distribuovaná.Teď mám ale dilema,jestli ty Třebušice budu modelovat dabl,stejně jako některé další modely na této trati.Ale to je můj problém,jestli to chci dělat nebo ne.

Mikuldo a Martine! Myslím si, že zahoření vášní mezi Vámi bylo tak trochu omylem a že při trochu dobré vůle by mohlo dojít mezi Vámi k smíru. Jen chtít. Přece nebudete dělat radost nepřejícím, ktěří se popadají za břicha jak se to zase na fóru mele.
Mirek

Miky945 napsal:
ML636 napsal:
... Jaktože ve skautu se takhle oddíly nehádají? Nebo hádají a jsem jenom naivní idealista?
Jseš.
Mirek
Já nevím, ale v symfonickém orchestru se také nehádáme, ani na sociálních sítích.

Asi jen ty mašinky a všelijací sběratelé, to jsou hodně rizikové komunity. Tam stačí jiskra a je okamžitě požár.

Zbyněk: Já jsem právě naopak zažil všude, kde jsem byl, ať už klub jedné automobilové značky, pak sdružení zabývající se historií naší země a pár dalších spolků, že se tam vždycky začnou štěpit frakce a začne se to hašteřit, proto jsem psal o té národní specialitě.:roll: Možná v tom orchestru ten společný zájem je tak dobře motivující, že se mezi vás rozepře už prostě nevejdou, jste dobří jako celek, ale stejným způsobem já posuzuju tvorbu MSTS.
Jezdím všechno od všech, jsem rád za každou nově položenou kolejnici a kolo modelu a je škoda, že kvůli spoustě čistě osobních sporů se to pak přenáší na všechno.

Ahoj mám taky problém s aktualizací 24. Přečetl jsem všechno co se tady psalo a všechno podle toho nastavil a aktualizaci jsem nainstaloval a když chci MSTS spustit tak mi skočí uvodní obrazovka kde se hra začne načítat a po 10 vteřinách hra spadne. A 321 jsme si kupoval s aktualizací 23. Nevíte někdo čim by to mohlo bejt. Děkuji za radu

Mc_Green napsal:
...Přečetl jsem všechno co se tady psalo a všechno podle toho nastavil...

Jen pro jistotu se zeptám, máš opravdu VŠE nastaveno podle desatera, spouštíš MSTS jako správce přes train.exe se zapsaným parametrem atd.?

prolam napsal:
Mc_Green napsal:
...Přečetl jsem všechno co se tady psalo a všechno podle toho nastavil...

Jen pro jistotu se zeptám, máš opravdu VŠE nastaveno podle desatera, spouštíš MSTS jako správce přes train.exe se zapsaným parametrem atd.?

Nespouštět MSTS jako správce! Je to i v Desateru.

vechtr napsal:
Pavlík napsal:
Nespouštět MSTS jako správce! Je to i v Desateru.

V Desateru je tohle:
4. přejděte na záložku Kompatibilita a zatrhněte jen "Spustit tento program jako správce"

To platí, keď máš MSTS inštalovaný v C:\Program Files (x86) alebo v prípade 32 bitových Windows C:\Program Files

Kto má MSTS inštalovaný na inom mieste bod 4 môže kľudne ignorovať.

Back
Nahoře