Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stavitelxx napsal:
alcapone napsal:
Tedy 2 prosby na Martina, upravit Kolín dílny, páč tam vždy vjedu bez krajiny, začne se objevovat podemnou, upravit krajinově Praha - Děčín

A co takhle si raději nastavit počítač dle desatera? Já ho mám nastavený správně a nemám žádné problémy ani v Kolíně, ani směrem na Děčín a to mám paměti jen 4GB RAM :p

Kolín-dílny je už jen jediné místo v trati, kde mi po poslední aktualizaci asi na 1-2 sekundy vypadne kus kolejí a jedu po trávě. Potom se to chytí a všechno správně naskočí. (mám 2 GB RAM)
Cestou z Košic je dobré uložit a znovu načíst před Žilinou, pak až hluboko do Čech nejsou žádné záseky a pozdní naskakování objektů. Ostatně, doporučení čas od času ukládat a načíst simulátor až z Windowsů je i v posledním doporučení po aktualizaci tratě.

Tak MSTS už mi jede. Nevím, čím to bylo, prostě se "najednou rozjelo".
Mám ještě jedno místo, kde trať vypadává. A to - dvakrát stačí otočit Havířov - Svinov a Svinov lehne.

vzkaz

Lepší by bylo kdyby se trať z Valašského Meziříčí protáhla do Vsetína a úsek z Třebušic do Chomutova.

zbynda napsal:
Mám jednu otázku. Nešlo by po úpravách Prahy dostavět ONJ ?
Kdyby to na dvě desetiletí nebyl můj druhý domov, tak bych do toho v BP asi nikdy nešel. Tak se ani Martinovi nedivím, že se bez něj obejde. Hold na jeho trati musíte střídat na ose například na hlavním.

Až doteraz som sa v novej aktualizácii "motal" okolo Žiliny, respektíve medzi Žilinou a Košicami. Až dnes som si zahral aktivitu R781 od Šneka, ktorá vedie až do Prahy a musím povedať Stavitelxx, to, čo si tam predviedol, je jedna pecka. Krásna krajinka, plynulý chod, neporovnateľné s tou predošlou. Pomyselný klobúk dole ;)

Kdepak je kusá kolej v Chotěbuzi?
Stahovačka v Bohumíně není pevná, ale je v reálu proměnná.
Opavské přednádraží je v reálu tak asi 2x-3x delší.
A to jsem jenom v tomto rajonu.

Ještě donedávna ale pevná byla. Kdybysme měli jet do důsledků, tak Běchovice - v reálu vypněte trakční odběr (šachovnice), MSTS tam má klasickou vypínačku, případně tvrdou stahovačku, teď nevím.
Počítám, že šachovnice jako návěst do MSTS zatím ani neexistuje.
Peršingy se stejně shazují z troleje všude, 380 počítám taky odpálí HV když projede dělením i bez výkonu a odběru z kabelu, Taurus samozřejmě také. Pak to všechno dlouho nabíhá.
Mně osobně to nevadí. Spíš jsem vysazený na vzdálenosti pískáčků, předvěstníků, chování návěstní soustavy apod. Musím ale říct, že toto se v poslední aktualizaci značně zlepšilo.

Ještě doplním, při zhasnuté stahovačce se samozřejmě neshazuje nic, ale jak znám MSTS, jako na potvoru mi rozsvítí stahovačku těsně před mašinou.:D Na to už se pak vykašlu a nic nestahuju. Kdyby byla "tvrdá", už mám dávno staženo.

ML636 napsal:
... Běchovice - v reálu vypněte trakční odběr (šachovnice)...Peršingy se stejně shazují z troleje všude...
Proč by měly? Na vypínačkách nebo stahovačkách ano, ale na šachovnici nevidím důvod. Zrovna ta v Běchovicích, co mám zkušenost, se úplně normálně projela se zdviženým sběračem.

ML636 napsal:
Ještě doplním, při zhasnuté stahovačce se samozřejmě neshazuje nic, ale jak znám MSTS, jako na potvoru mi rozsvítí stahovačku těsně před mašinou.:D Na to už se pak vykašlu a nic nestahuju. Kdyby byla "tvrdá", už mám dávno staženo.
To není vrtoch MSTS, ale animace natvrdo nastavená v modelu. ;) Já jsem dělal dvě varianty s poměrem svícení:nesvícení 1:1 a 1:5. MSTS už dlouho nejezdím, tak ani nevím, jestli se ty modely stále využívají. Dřív mi ta stahovačka ale svítila málokdy. Většinou jsem stihl opustit čtverec před jejím rozsvícením. :D

Tu animovanou stahovačku od Michala stále používám, na některých místech dávám svítivost 1:1, na některých místech 1:5 a někde nesvítí vůbec... :oops:

marenadl3: Celé Ostravsko se bude bourat a stavět znovu, takže žádné chyby tam neřeším, až bude Ostravsko předělané, potom se o tom můžeme pobavit.

A jinak jsem byl nažhavený na protažení tratě z Mostu do Chebu, někdy v budoucnu, abych si konečně mohl zajet aktivitu mého oblíbeného Excelsiora, jenže jak jsem se teď dočetl na internetu, Excelsior se má od prosince zrušit..... tak to je pěkně v pytli, s takovou se na to můžu vybodnout

Naposled editoval moderátor:
Stavitelxx napsal:
Tu animovanou stahovačku od Michala stále používám, na některých místech dávám svítivost 1:1, na některých místech 1:5 a někde nesvítí vůbec... :oops:

marenadl3: Celé Ostravsko se bude bourat a stavět znovu, takže žádné chyby tam neřeším, až bude Ostravsko předělané, potom se o tom můžeme pobavit.

A jinak jsem byl nažhavený na protažení tratě z Mostu do Chebu, někdy v budoucnu, abych si konečně mohl zajet aktivitu mého oblíbeného Excelsiora, jenže jak jsem se teď dočetl na internetu, Excelsior se má od prosince zrušit..... tak to je pěkně v pytli, s takovou se na to můžu vybodnout
Je fakt takový problém, udělat toho excelsiora podle nějakého staršího GVD?;)

To bych se nebál, že by se tenhle úsek nevyužil na jiné současné aktivity než je Excelsior.

Stavitelxx napsal:
...Excelsior se má od prosince zrušit..... tak to je pěkně v pytli, s takovou se na to můžu vybodnout
Naštěstí v MSTS o tom nerozhodují ani Kraje ani dráhy, co nám kde bude jezdit, ale rozhodujeme si o tom sami. Jako například já jsem si nenechal rekonstruovat dnes již zrušené traťové úseky a mám to tak, jak se mi to tam dřív líbilo.
Takže ten Tvůj Excelsior může v MSTS jezdit třeba do skonání věků a díru mu určitě najdeš i v nějakém příštím grafikonu.

Back
Nahoře