Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Nešlo by, cedulku se šachovnicí nemám... :)
To máš problém, protože na ss systému se příprava na vypnutí proudu používá právě před šachovnicema. ;) Tak je to několikrát na Novém spojení, v Běchovicích, Rostoklatech,...

To ano, někde jsou šachovnice a někde klasické cedulky "Vypněte proud".
Když něco nemám, musím improvizovat, a šachovnice prostě nebude, pokud ji nějaký hodný modelář nevytvoří :)

Ono se ta "příprava" po novu používá všude, i před klasickými vypínačkami. Ale ty se často nahrazují už jen tou šachovnicí, že není třeba vypínat topení vlaku a vše ostatní. Co já vím, všechny stahovačky, mimo světelných, minimálně mezi Prahou a Pardubicemi, byly nahrazeny právě šachovnicemi. Za ostatní neručím, dlouho jsem už nejel a aktualizované tabulky nemám.

Koukal jsem na úsek z Přerova do Břeclavi a tam šachovnice nejsou vůbec, jsou tam klasické cedulky pro vypnutí proudu a nové cedulky "přípravy", ale možná je to i tím, že tam není systém SS, jak psal Michal.

Ano, z Nedakonic dál na Břeclav je střídavý a tam zatím, pokud už nedošlo k nějakým změnám o kterých nevím, se používají jen klasické vypínačky. Například Brno. Tam se ještě před pár lety natvrdo stahovalo a teď už je tam jen vypínačka. Ale teď si nejsem jistý Blanskem.:eek: Jestli tam stále je vypněte/stáhněte? Myslím, že ano. Ale to je v případě trati 321 OT.
Jinak, mezi Přerovem a Dluhonicemi byla dřív tvrdá stahovačka a dnešní situaci neznám. Každopádně mezi Prosečnicí a Ostravou jsou stahovačky jen světelné a v Bohumíně už tuším "tvrdá" stahovačka ve směru na Ostravu, byla taky nahrazena. Už dříve.

Já jsem jen nějak nepochopil ten smysl, proč třeba někde nechají na koleji z jedné strany podmíněnou stahovačku a z druhé nově dají šachovnici (místo původní tvrdé stahovačky). Když mi ta podmíněná stahovačka bude svítit, tak z jedné strany musím stáhnout sběrače, ale z druhé to můžu vesele projet se zdviženými. To přeci popírá smysl té podmíněné stahovačky...
Že bych oprášil MSTS a ty nové návěsti dodělal? :rolleyes:

Michal: Myslíš například Běchovice? Zpravidla když zůstávají "tvrdé" stahovačky spolu se šachovnicí, je to při jízdě proti správnému směru. tam bývá tvrdá. Abych pravdu řekl, ani já jsem to nepochopil, ale můžu se na to časem zeptat. Mám tedy jednu domněnku, ale nechci to sem psát, abych případně nebyl za blba. Až se dozvím jak to je, napíšu sem obojí.:D

Tak tady máš nové návěsti pro EP: http://msts.web2001.cz/objekty.htm
Snad to bude fungovat. V MSTS jsem to nezkoušel, jen v Shape Vieweru. Ale jsou to v podstatě skiny mé předchozí sady, tak by neměl být problém. Kromě šachovnice jsou tam i rekuperační návěsti a i ta předvěst před vypínačkou, ať to mám kompletní.

Nádhera Michale, za všechny stavitele mockrát děkuju. Chtěl jsem jít dneska brzo spát, ale vzhledem k této okolnosti to zřejmě bude dlouhá noc :D

Michal: Myslíš například Běchovice? Zpravidla když zůstávají "tvrdé" stahovačky spolu se šachovnicí, je to při jízdě proti správnému směru. tam bývá tvrdá. Abych pravdu řekl, ani já jsem to nepochopil, ale můžu se na to časem zeptat. Mám tedy jednu domněnku, ale nechci to sem psát, abych případně nebyl za blba. Až se dozvím jak to je, napíšu sem obojí.:D
Ano, například Běchovice, ale je to i jinde. Ta tvrdá stahovačka už tam není, místo ní je tam právě ta šachovnice. Pokud mi někdo napíše fundovanou odpověď, budu jedině rád.

Martine použiješ aj podmienečné sťahovačky ktoré má Michal na stránke? Vyzerá to zaujímavo a realisticky ;)

Vždyť já ty podmíněné stahovačky používám pořád, žádné jiné nemám, jenom ty od Michala. Na některých místech svítí 1:1, na některých 5:1 a na některých vůbec.

Ty stahovačky v MSTS většinou svítí později a málo kdy potkám svítící, což je reálné. V OR je tomu naopak. Svítí vždy a jen některé vidím potmě. Takže kdo chcete aby stahovačky svítily častěji, jezdětě v OR.

Martin a Varín - Vrútky neplánuješ prerobiť? ....Len sa pýtam dúfam ma tu nik neukameňuje ;):(

Martin :D ty si robíš srandu :D ....si ma inak potešil :D .....človeče ty ideš jak Drak :) Díky moc a Žilinu nejdeš prerábať? popri depe ti chýbajú kolaje ale ako je to detail to len sa pýtam :D

Sa mi hneď bude lepšie spávať teraz s pocitom že aj na trati ŽSR 180 je niečo spravené :) najlepšie keď je trať taká ako by som povedal aktuálna :) lepšie sa jazdí .....ešte tie Mosty u Jablunkova a pod. ale to sa tu už sa mi zdá rozoberalo. ....takže to nič :D Stejnak to Strečno ma dostalo...

Back
Nahoře