Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Martin :D ty si robíš srandu :D ....si ma inak potešil :D .....človeče ty ideš jak Drak :) Díky moc a Žilinu nejdeš prerábať? popri depe ti chýbajú kolaje ale ako je to detail to len sa pýtam :D

V Žilině je už teď moc rozsáhlé kolejiště a velké množství objektů, depo jsem musel trochu zjednodušit, jinak by při hraní mohly nastat potíže...

aha ale z kolaje si neuberal dúfam ? teda v zriaďovačke smer Hričov tam by si mohol ale do toho ti ja zasahovať nejdem :) ty si staviteľ :D ale teším sa krása :) každopádne nech ťa chuť neopúšťa. :D a ešte jedná otázka :D ....tie podklady na trať ZSR 120 este asi nemáš čo?

Zdravim Martine mozem sa opytat kedy planujes vydat novu aktualizaciu? a ze ci nebude urobeny aspon usek do trencina? alebo spojenie cez horny lidec? dakujem vopred za info...

Ano, Žilina už je teď skoro k neprojetí. Před Žilinou očekávám vždy pád i při poctivém úprku do Windows krátce předtím. Někdy to sletí, někdy ne. Za mě by klidně 90% kolejí na ranžírkách mohlo být jen naoko bez funkčních kolejí, neboť jezdím jen osobku, ale je mi jasné, že dvojí kolejivo zvlášť pro cargo a osobku mít nemůžeme.:D

Mne Žilina ide v pohode v nej mám síce FPS mizerných 14-16 .....ale v Zriaďovačke smer Púchov mám len 8-10 ......ale musím si zaklopať ani raz mi to tam nepadlo. teda padalo mi to len keď som nemal od Jaceka soundcfg.dat .....inak jedine kde mi to pada je Štrba a to tiež len ak dám pohľad č.4......automaticky mi to vypne. nevieš v čom môže byť problém Martin?

Aktualizace bude v........ o_O ...no ještě to nevím jistě, ještě je třeba něco dodělat, ale už se to pomalu blíží, ještě tak cca 2 měsíce ;)

Dodo, na tohle Ti nedokážu odpovědět, netuším, proč Ti to ve Štrbě při pohledu 4 spadne. Já jsem ve Štrbě nikdy žádný problém neměl, navíc Štrba vůbec není v MSTS náročná stanice, jsou mnohem náročnější (Žilina, Košice...), ve Štrbě není nic, co by mohlo způsobovat problémy.
Jediné co je tam výjimečného, jsou štíty Vysokých Tater, že by je Tvůj počítač nezvládl načíst, ale tomu se mi moc nechce věřit...

Aktualizace bude v........ o_O ...no ještě to nevím jistě, ještě je třeba něco dodělat, ale už se to pomalu blíží, ještě tak cca 2 měsíce ;)

Dodo, na tohle Ti nedokážu odpovědět, netuším, proč Ti to ve Štrbě při pohledu 4 spadne. Já jsem ve Štrbě nikdy žádný problém neměl, navíc Štrba vůbec není v MSTS náročná stanice, jsou mnohem náročnější (Žilina, Košice...), ve Štrbě není nic, co by mohlo způsobovat problémy.
Jediné co je tam výjimečného, jsou štíty Vysokých Tater, že by je Tvůj počítač nezvládl načíst, ale tomu se mi moc nechce věřit...
viem ze kedysi mi to padalo na strbe stale pretoze som mal soindcfg.dat zakladny ...ale potom som dal od Jaceka a uz len pri tej 4ke....ale tak nevadi vtedy to vzdy ukladam ...a len v kabine sedim stejne vonku je Zima :) ........ako vidim mam to naopak mne v Ziline a v Kosiciach nikdy nepadlo sranda ....nevadi kazdopadne mam vela trati ale ani na jednej som nejazdil len na tejto ....vies ako srdcu najblizsia trat zsr 180 ......a vies prezradit ake zmeny si urobil este na trati zsr 180??? .....ci to je prekvapenie?

Samozřejmě, že je to překvapení :)

U Tratě 321 byl dlouhou dobu přiložen ne zcela kvalitní Soundcfg.dat, teď už mám k dispozici nový kvalitní otestovaný Soundcfg.dat a bude i součástí aktualizace, takže potom by se mohly vyřešit případné další problémy s padáním hry.

no super este 2 mesiace pockat na aktivitu..:-) juuj ani neprezradis martine ci to bude aspon po trencin urobene ci sa to este neda? ze nie su podklady?

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jestli ještě někomu blbne odjezd z Přerova do Břeclavy ... Neustále mi na odjezdových návěstidlech, a i na cesťácích svítí přivolávačka, a je jedno, z které koleje odjíždím
Děkuji za odpověď

To je (není) v pořádku, pokud jsou cestové návěstidla s PUR, tak na nich při jízdě do odbočky svítí často přivolávačka, je to chyba v návěstidlech, nemůžu s tím nic dělat.

Je obrovska skoda, ze Martin nedokoncil trat 120 krajinovo uz pred niekolkymi rokmi ako mal povodne v plane (neviem, ci v aktualizacii 9, ci 10...) pekne po staru a v Trencine s esickom cez stred mesta popri (uz neexistujucej) plavarni. Trencin vdaka modernizacii uz bohuzial nikdy nebude taky (pre mna jedinecny) ako predtym a to ani v MSTS u Martina :-(((( ruky by som dosekal tym zlodejom, co to pred 10timi rokmi vtedy podpisali, aby to islo cez stred uplne po novom telese (aj to len kvoli 140 kmh a IC vlaky v TN stoja a aj budu stat a trat v povodnom telese by ani neovplivnila ich cestovne casy - proste na plač)... ale aj tak, ak raz hadam v MSTS bude, tak bude zaujimave ako sa bude Martinovi chciet vyblaznit sa na objektoch. Ak Martin neupusti zo svojej kvality tak to bude narocnostou a krasou napriklad jak Usti nad Labem.

Tak, děličníky se můžou vesele rekonstruovat (zdroj: Bulletin ZELENÁ ULICE 12/2013)

ÚPRAVA NÁVĚSTIDEL PRO ELEKTRICKÝ PROVOZ
V roce období let 2013 - 2013 byly odstraněny „děličníky“ na těchto místech:
• ŽST Kuřim a Brno-Královo Pole, byly nahrazeny izolační ocelové tyče úsekovými děliči
• ŽST Ústí nad Labem hl.n. (při jízdě směr Ústí nad Labem západ)
Další úprava návěstidel pro elektrický provoz:
• ŽST Ústí nad Labem Střekov – odstraněno návěstidlo s návěstí „Stáhněte sběrač“ (při jízdě z koleje č. 3. na kolej č. 1. směr Sebuzín)
• ŽST Praha-Běchovice, staniční kolej č. 1, v prostoru bývalé odbočky Blatov demontováno návěstidlo s návěstí „Vypněte proud“.
Návěstí „Vypněte trakční odběr“ byly nahrazeny kombinace návěstí „Stáhněte sběrač“ a „Vypněte proud“ na stejnosměrné trakční soustavě. Nad rámec SŽDC zajistilo osazení „šachovnic“ v níže uvedených místech:
• mezi ŽST Praha-Bubny a Praha-Bubeneč (v místě bývalé odbočky Stromovka)
• mezi ŽST Dluhonice a Prosenice (původně zdě měla být návěst „Vypněte proud“)
• v ŽST Staré Město u Uherského Hradiště
• na odbočce Balabenka (pražský uzel) byl demontován děličník na koleji č. 402 (úsek Praha-Vysočany - Praha Masarykovo nádraží). Na kolej č. 502. byl děličník nahrazen (Praha-Holešovice – Praha hl.n.) „Vypněte trakční odběr“. Vzhledem k poměrně složitému vynávěstění byla jako první v celé síti SŽDC použita směrová šipka v kombinaci s návěstmi „Připravte se na vypnutí proudu“ a „Zkrácená vzdálenost“.
------------------------------
Poslední místo na trati Děčín – Praha – Olomouc – Ostrava, kde existovala povinnost stahovat sběrač a vlaky tímto místem projížděly pravidelně, byl děličník za výhybkou č. 6 na odbočce Balabenka v pražském uzlu při jízdě mezi ŽST Praha hl.n. a Praha-Holešovice. Děličník byl nahrazen návěstidlem s návěstí „Vypněte trakční odběr“ dne 8.10.2013.
---------------------------------
RYCHLOSTNÍK V PROSENICÍCH
Prosenice – na základě upozornění kontrolora vozby DKV Praha p. ****** byl osazen opakovací rychlostník N 130 km/h v Prosenicích. Zde se sbíhají čtyři koleje, přičemž dvě krajní koleje vedou do Dluhonic a dvě vnitřní do Přerova. Po zavedení pravostranného provozu jsou vlaky z Dluhonic vedeny po koleji č. 2S a v Prosenicích zpravidla na dluhonickém zhlaví pokračují na kolej č. 1. Při jízdě z Dluhonic je poslední rychlostník (100 km/h) na začátku čtyřkolejného souběhu. Další rychlostník 110/120 km/h (dolní/horní) se nachází až před zastávkou Osek nad Bečvou, a tak některé vlaky jezdily 100 km/h místo 130 km/h. Proto byl osazen opakovací rychlostník v Prosenicích za první výhybku na 1. SK (výh. č. 29), a vlaky tak mohou využít rychlost 130 km/h. Podobné řešení je možné spatřit např. při jízdě ze ŽST Brno-Horní Heršpice směrem do Modřic, kde se připojuje trať ze ŽST Brno dolní nádraží, proto je zde osazen opakovací rychlostník 120 km/h.

Vypnout trakční odběr. :) To jest, shodit výkon trakčních motorů na nulu, nevyvíjet tažnou sílu. Pomocné pohony a topení vlaku (tj. i napájení centrálních zdrojů energie) můžou zůstat zapnuté.

Back
Nahoře