Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Představa jízdy třeba s Brněnským Drakem s Plzně do Brna :). V MSTS/OR se taky rád svezu po staré trati s nějakým vlakem, který už nejezdí, aktivity od Pepy z Nuslí nebo Alcaponeho jsou v tomhle super.

Trošku si přihřeju polívčičku. Mám tady jednu takovou specialitu, a sice osobní vlak z Kralup nad Vltavou do Chomutova. To byl jediný spoj, který vedl přes dvě tratě, jinak ostatní jezdili jenom Kralupy - Děčín, nebo pouze Kralupy - Ústí nad Labem.

Súhlasím s Martinom :) doba ide dopredu. Vyhádzať AMD procesory a upratať si PC. Správne nastaviť MSTS a všetko pojde ako ma.
Ahoj.
Nezlob se, ale fakt nejsem začátečník a nevýkonným PC to určitě nebude, u 321 je problém s vysokým počtem objektů na čtverec avysokopolygonovými statickými modely a za tím si stojím. Traffic mám taky docela hustý, je mi jasné, že taková Žilina je zátěž na MSTS jako prase a tam mi to nespadlo ani jednou, v Košicích mám skoro samé Lowpoly a skočí mi tam hláška o selhání vozidla do světa, vyjíždím jakoby z depa, pak projíždím stanicí a jedu na soupravu a spadne to jak se začnou načítat statické gorily a regiojet. :)
Ty LP modely nákladních vozů, o kterých píšeš Dane, se dají použít jen na vzdálenějších kolejích, kde je i používám. Ale pokud jedu kolem LP vozů blíž, je to hrůza na pohled.
Ahoj.
Pokud chceš kvalitnější LP vozy, jsou zde: http://blazovak-msts-aktivity.webnode.cz/

To mě Martin přivezl osobně. Zničeho nic se loni "zjevil" v mé prodejně, já jen zíral, kde se tady vzal. Měl nějakou vinařskou dovolenou. Takže úkoly do budoucna rozdělil. On novou trať a já starou. Už jen k tomu najít sílu a motivaci. Ještě jsem se ani nedíval, jestli k tomu mám někde podklady. :)

Jestli nemáš Zbyňku, tak se u Tebe klidně zjevím znovu a všechny potřebné podklady Ti přivezu :)

Když se Martine zjevíš, vždy Tě rád uvidím. Ale napřed musím rozdejchat BP90. Už aby to bylo venku. Stále nacházím nějaké chyby. Naposledy v Suchdole nad Odrou zastavím s nákladem a lokomotivou 130, povolím vlakovou a po chvíli se vlak začne rozjíždět. Je tam sklon 2.5 promile. Zabrzdím přídavnou a nic. Pak se podívám do engu a já zapomněl u dvou typů smazat ten řádek v Engine. Druhý pokus po opravě a už přídavná funguje. Při jiné jízdě jsem si všiml, že jsem v Bohumíně za ranžírem zapomněl dát pod koleje náspy a vypadalo to tam blbě. Za další se nemohu dovolat na Deteria, protože zítra potřebuji ty jeho perony do Ostravy, aby tam nebyla na nadchodech ta kostka navíc. Člověk se tak zbytečně stresuje, jestli něco pošle. Pokud ne, tak bohužel. Pozítří se už bude asi dvě hodiny vytvářet instalačka a poté znovu testy a pak to může konečně ven. A já pak ještě musím vyrobit daňové přiznání pro FÚ. To by také mělo být do 31.3. :)
Naopak věřím, že ty jsi se svou aktualizací v klidu a obdivuji Tě jaký jsi pohodář. Asi to u mě bude věkem. :) :)

Ahoj.
Nezlob se, ale fakt nejsem začátečník a nevýkonným PC to určitě nebude, u 321 je problém s vysokým počtem objektů na čtverec avysokopolygonovými statickými modely a za tím si stojím.

Ako mi chceš potom vysvetliť, že mne to v Košiciach ani raz nespadlo ?

Martine, krásně napsáno. Podle mě je nejpohodovější stavitel Mikulda. Opravdu klídek, žádná křeč, jen koníček a jednou za rok na vánoce se otevře veřejnosti. Já kdybych podobným tempem stavěl Ostravsko, tak to asi po dvou letech vzdám, protože bych nevěřil, že je to možné postavit do finále. Když jsem se podíval poprvé na letecké mapy, co budu stavět, tak první co mne napadlo, v MSTS nemožné. Navíc s příchodem jara na MSTS už bude minimum času s výjimkou víkendů, když bude škaredé počasí, takže když nevydám aktualizaci teď, tak až na podzim a vánoce. Ale za poslední, vydání aktualizace je velká úleva, protože aby byly nějaké výsledky, pro které se vyplatí aktualizaci vydat, je třeba páku zařadit na nejvyšší výkon. Jinými slovy, editor tratí otevřený od rána do večera v práci a ještě večer si nosit na flešce práci domů. Víkendy to samé. A já tu páku takto přestavil už v říjnu a v tomto režimu jedu až do velikonočního pondělí. Zkrátka samo se nic nepostaví. A to se u toho neflákám. Neřeším žádné chyby, pádů je minimum a jen z vlastní nepozornosti. Když sednu k editoru, tak prostě jedu, práce odsejpá. Proto nechápu, jakým systémem Martine stavíš ty. Tobě práce musí jít mnohem rychleji, protože těžko během řízení autobusu či náklaďáku máš stále otevřený editor. Já jen obsloužím příchozí zákazníky a pokračuji ve stavění. A stavět jen po večerech ? To snad jen nějaké krátké lokálky, ale ne tak velké projekty.

Rád bych se zeptal pana autora, zda se chystá dokončit i ten úsek ValMez-Púchov. Kdysi mi bylo sděleno, že to nepůjde propojit, jelikož by to nevyšlo kilometráží, ale na stránkách trati je zeleně zaznačena jako uvažovaná a plánovaná trať. Děkuji

Zbyňku, samozřejmě že v práci stavět nemůžu, při řízení bych to asi nestíhal :D, takže jedině když mám volno, nebo po večerech/nocích.
A taky u mne hodně záleží na tom, kdy mám na stavění náladu, ten volný čas mimo práci a spánek mám rozdělený na takové tři třetiny - jedna třetina je věnována stavění Tratě 321 + sledování televize a filmů na vedlejším monitoru, druhá třetina jiným PC hrám a třetí třetina ostatním záležitostem (cyklistice, kamarádům, vaření, česání kočky atd).
Dřív jsem MSTS věnoval mnohem víc času, teď už ne, teď už je to rok od roku slabší, už se čím dál víc začínám zaměřovat na jiné činnosti a za chvíli už si budu v MSTS možná taky jenom hrát :)

Třeba včera jsem měl v práci volno a říkal jsem si, že bych mohl něco postavit, ale tak strašně se mi nechtělo, že jsem vygruntoval celý byt, kočka málem přišla o srst, jak je vykartáčovaná, nakoupit jsem byl dvakrát a pak už jsem si ze zoufalství pustil Toma a Jerryho a žehlil při tom ručníky :confused:
Ani nic jiného se mi nechtělo hrát, takovou znuděnou krizi už jsem dlouho neměl...

K večeru už to bylo tak nesnesitelné, že jsem se pustil do tvorby aktualizace 29 a začal jsem s geodetickým zaměřením řeky Sázavy :)

01.jpg

02.jpg

...a dneska mám taky volno, ach jo, co já budu dělat! :eek:

Súhlasím s Martinom :) doba ide dopredu. Vyhádzať AMD procesory ...
To je dosť neobjektívny názor, ako u fanúšikov - Sparta alebo Slávia ... :) Ja naopak som mal doteraz len AMD procesory aj to len stredného výkonu. Zameriavam sa hlavne na pomer cena/výkon a prikláňam sa skôr k lowcoast riešeniu a s MSTS som nemal a nemám žiadne zásadné problémy. Nie som jadrový fyzik, aby som každé dva roky musel investovať ťažké prachy do špičkovej zostavy ...
... a upratať si PC. Správne nastaviť MSTS a všetko pojde ako ma.
- len toto je dôležité.

Hovorili sme o česaní, nie o iných pôžitkoch. Ale súhlasím. Niekedy, presnejšie dosť často je treba vymeniť stavbu trate za iné pôžitky ;)

to jsem si přečetl že řeka Sázava, ale já to nepoznám... myslel jsem místo přesně jako např. Havlíčkův Brod, Svěltá apod...

Back
Nahoře