Trať Praha - Ostrava - Žilina - Košice - Cierna nad Tisou

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Zdravím,pri jazde v jednej aktivite,som si na Trati 321 od Martina v úseku Bocanovice-Návsi všimol chýbajúce návestidlo.Pripomínam,že trat je originál kúpená,nainštalovaná a aktualizovaná v poslednej verzii 29.Kedže to už asi Martin neopraví,chcel by som sa spýtať skúsenejších stavitelov tratí,aký to je typ návestidla,aby som si ho tam prípadne doplnil,nejaké drobné skúsenosti mám,ďakujem za odpoveď.Trat 321 Bocanovice-Navsi.jpgReal_Bocanovice -Návsi.jpg

Ďakujem Zbyňku,vďaka vám som prišiel na to ,v čom to je,Vysvetlím. Mám totiž dve verzie trate 321,originál v akt 29 a tú od ZTAPMotors vydanú pracovnú veriu PB4,kde som jazdil ich aktivitu no a práve v tej ZTAPMotors verzii sa to návestidlo nezobrazuje ani v pri jazde.Takže chyba bude asi niekde ich pracovnej verzii.Kedže tejto časti trate sa ich rekonštrukcia netýka,tam som si myslel,že to je chybou i v origo trati.Trat 321 Bocanovice-Navsi Orig.jpg Obrázok z original trate akt29 ako dokaz.

To, že je vidět jen stožár návěstidla a nevidíte návěstní desku, to způsobuje změna skriptu návstidel ve složce s tratí. Máte li osazená návěstidla a pak změníte skript, u kolidujících návěstidel se objeví ve hře toto. Je potřeba ho přeosadit pod novým skriptem. Vím to z vlastní zkušenosti při změně skriptu v trati 086.

To, že je vidět jen stožár návěstidla a nevidíte návěstní desku, to způsobuje změna skriptu návstidel ve složce s tratí. Máte li osazená návěstidla a pak změníte skript, u kolidujících návěstidel se objeví ve hře toto. Je potřeba ho přeosadit pod novým skriptem. Vím to z vlastní zkušenosti při změně skriptu v trati 086.
Ďakujem za radu,pomohla.

Tak doufám Fano, že budeš na slezině, to jsem taky netušil, ale pozorováním se dá přijít na spoustu anomálií a jejich příčin.

to jsem taky netušil
Bohužel, takto mne před mnoha lety vytrestal Deterio. Udělal editaci jednoho návěstidla a já tohle musel vyhledat v trati, bylo jich přes 50. Všechna smazat, pak uložit, což v MSTS bylo dlouhých 8 minut na každý čtverec a pak znovu osadit a nalinkovat. Asi týden práce. proto už nikdy takovou zbytečnou práci. A jen proto, že si tam vymyslel nějaké nové zatržítko pro zobrazení nějaké ptákoviny, tedy pro něj důležité, jako čísla na stožárech nebo nějaké modelové změny detailů. Však jsem mu to poté zakázal, žádná editace starého, ale vždy nový typ návěstidla.

Ahojte. Prinášame Vám Ďalší update trate 321 ver.PB4 . !! Aktualizáciu si je potrebné nakopírovať do čistej trate 321 akt.29 !!
Zoznam úprav:
-úsek Košice-Žilina (bez samotnej Žiliny po rekonštrukcii - coming soon)
-úsek Žilina - Čadca (bez samotnej Žiliny po rekonštrukcii - coming soon)
-úsek Čadca - Skalité - Zwardoň avšak je to pužitie úseku ktorý kedysi bol v trati 321- upravený
-úsek Čadca - Svrčinovec - Čadca št.hranica /preložka trate smer CZ -úsek Čadca št.hranica
- CZ viď bodky na mape - drobné úpravy -osadená zmena systému 3kV/25kV v CZ do súčastnosti (Říkovice)

Info ohľadom aktivít: nezabudnite že static consisty napr. (ca1,ke1 atd) alebo iné podla názvu ostavaju v akt.rovnaké , ale mení sa ich obsah , preto pri kazdej z aktivít je potrebné zmazat všetko zo zložiek ROUTES- ACTIVITIES+PATHS+TRAFFIC+SERVICES a tak isto aj consisty . pred zapnutím každej aktivity je potrebné všetko nakopírovať a nahradiť, potom použiť consist editor a opraviť si broken con. (aby sa nestalo ze budu v kazdej aktivite rovnake statiky a vsak nie vzdy sa menia všetky ale menia sa priebežne )

TENTO BALIK OBSAHUJE AJ VERZIE PB1+2+3 Prípadné chyby (+foto) píšte na milanlenovokmion@gmail.com do pozn. trat321 alebo na fb: https://www.facebook.com/groups/468457323027000 - prípadné chyby budú opravené v ďalšej aktualizácii. V tejto aktualizácii sme sa snažili priblížiť realite avšak nie všade to šlo vzhľadom na stav trate .

Link: https://msts-rw.cz/trat-321-pb

Aktivity a podpora na https://herohero.co/ztapmotors

Přílohy

• pb4.jpg
    pb4.jpg
    395.4 KB · Zobrazeno: 21
Back
Nahoře