Zajímavé video o železnici

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Edie
  • Datum začátku Datum začátku
Pawlik napsal:
Ale je to o tom, že tobě se ho přetížit prostě nepovede, protože ti proklouznou kola.
Samozřejmě za předpokladu, že mašinu udržíš na mezi adheze.

Pawlik napsal:
Zrovnatak nepůjde vyrazit víka válců vysokým tlakem, protože ten dřív uteče pojišťovacími ventily.
To ano, psal jsem jen čím je to omezený. Samozřejmě lokomotiva, která má pojišťovací ventil je tím aspoň z části ochráněná.

Hynďa napsal:
Pawlik napsal:
Ale je to o tom, že tobě se ho přetížit prostě nepovede, protože ti proklouznou kola.
Samozřejmě za předpokladu, že mašinu udržíš na mezi adheze.
Pokud lokomotivu udržím na mezi adheze, pak na ni nepůsobí větší síly, než na které je dimenzovaná
Hynďa napsal:
Pawlik napsal:
Zrovnatak nepůjde vyrazit víka válců vysokým tlakem, protože ten dřív uteče pojišťovacími ventily.
To ano, psal jsem jen čím je to omezený. Samozřejmě lokomotiva, která má pojišťovací ventil je tím aspoň z části ochráněná.
Každý parní kotel bez vyjímky musí mít pojišťovací ventil.

Pawlik napsal:
Pokud lokomotivu udržím na mezi adheze, pak na ni nepůsobí větší síly, než na které je dimenzovaná
Ok tak v tom případě to beru zpět.

Pawlik napsal:
Každý parní kotel bez vyjímky musí mít pojišťovací ventil.
Zákonnou armaturu znám dobře, mluvil jsem o pojišťovacím ventilu válce.

Tak ventil na válci není potřeba, protože se k němu nedostane vyšší tlak v důsledku úniku páry pojišťovákem
na jehož tlak jsou veškerá zařízení na lokomotivě konstruována. ;-)

Tak on taky ventil na válci je mimo jiné z toho důvodu aby když mašina "chytne vodu" nevznikl ve válci vodní ráz. Proto není potřeba u lokomotiv s plochým šoupátkem.

Já páry tolik neznám, ale napadlo mě, že tam něco takového bude pro případ stržení vody.
Ale že by úderníci zlikvidovali lokomotivu, to bych už nechal spát. :)

No já se na to zeptám starých fírů, jak to mohlo bejt. Přeci jen dneska už párou netaháme ani polovinu toho, co se s nima tahalo dřív...

Hynďa napsal:
Co já vím tak když tenkrát dělali rekord, jak těžký vlak ČSD odvezou tak odtáhli třema 556.0 8000t. Pak si poklepali na rameno a mašiny šli do šrotu protože měly v háji ložiska, rámy, všechno.

No, ono, i když o té době panuje mnoho legend, zase nebylo tak jednoduché jen tak zrušit 3 nové lokomotivy, kterých byl navíc nedostatek. Fakta jsou jiná. Ten rekord byl 20.12.1958 v úseku Kojetín - Ostrava, 8272 tun. Vlaková 556.0338, postrk 556.020, Přerov - Hranice II. postrk 556.0155.

556.0338 dojezdila v Č. Budějovicích v roce 1978, 556.020 v tomtéž roce v Olomouci a 556.0155 v roce 1977 v depu Nové Zámky.

Při čtení předchozích příspěvků si již dost matně vybavuji vyprávění o začátcích elektrifikace a v té souvislosti o Hnutí těžkotonážníků s elektrikama.A co se říkalo,tak přetížení přečkávala s nejmenšími následky pára,elektrika na tom byla hůře a diesel ještě horší.

Tom Kanka napsal:
No, ono, i když o té době panuje mnoho legend, zase nebylo tak jednoduché jen tak zrušit 3 nové lokomotivy, kterých byl navíc nedostatek.
Ovšem jen tak šrotnout mašinu, která byla vyladěná a krátce po dílnách nikomu problém nedělalo. Je ale pravda, že to bylo o pár let později.

Tom Kanka napsal:
556.0338 dojezdila v Č. Budějovicích v roce 1978, 556.020 v tomtéž roce v Olomouci a 556.0155 v roce 1977 v depu Nové Zámky.
Tak je to jasný. V tom případě se ta historka za ty léta opravdu překroutila. Přeci jen když se na začátku ulice řekne, že se někdo říznul při holení tak na konci ulice už se vypráví o tom, že se podřezal :D

Pěkný den,
s největší pravděpodobností zde již toto video bylo. Pohled z kabiny TU47 JHMD.

Back
Nahoře