Ale tady se nemění sklony, ale poloměry oblouků, aby se mohlo jezdit na horní rychlostníky. A aby to trochu vypadalo dle skutečnosti. Ani nechci vědět, podle čeho jsem to tenkrát stavěl. Ale obávám se, že jsem měl k dispozici jen sérii fotek nadělanou z posledního vozu rychlíku, odkud jsem si opisoval čísla na sloupech, abych věděl, kde začíná a končí daný oblouk. Poloměr jsem odhadoval podle traťové rychlosti.

A skloníky zaokrouhlené na desítky promile také nebyl nejpřesnější podklad. Videozáznamy nebyly, letecké mapy vůbec. Takže jsem se držel nějakého tištěného školního atlasu Moravy.

A traťové podklady také tenkrát ještě neexistovaly. A navíc, tenkrát jsem neměl v nabídce poloměry oblouků 375 a 750, ani 3000 a 4000., které se tady hojně vyskytují. Je vůbec zázrak, že ta trať kilometricky téměř sedí. U Svitav pod stahovačkou chybí 200m trati, ale novou pokládkou se skutečnými poloměry oblouků jsem to asi už někde u tunelu za Hradcem nad Moravicí dohonil. Dokonce vychází o 100m blíže. Ani nechtějte vidět, jak to tam nyní vypadá.

Fotky sem dám, až se mi podaří propojení z Březové nad Svitavou. A když se zadaří, opravím i poslední úsek do Letovic. Stanice mimo původní trať zatím jen Opatov a tak to snad i zůstane. Svitavy jsou OK a Březová snad také zůstane na místě.