Trať Bratislava - Brno - Č.Třebová - Kolín - Praha archiv #12

• Tvůrce vlákna Tvůrce vlákna Miran
  • Datum začátku Datum začátku
Stav
nelze přidat další příspěvky.
Mates napsal:
...
Důležité je mít z čeho stavět,proto nabádám:fotit,fotit.....
....

;)

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/suchdol_nad_odrou.JPG
Suchdol nad Odrou

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/hladke_zivotice.JPG
Hladké Životice

[Nalinkovaný obrázek z externího úložiště již neexistuje]: http://simtrains.eu/trate/davca/davca/fotografie_objektu/studenka.JPG
Studénka

Včerejší počasí sice nebylo ideální ( oblačno až moc :roll: ) a snímkům tak bude třeba přidávat na jasu, ale snad budou i přesto použitelné.

Za spolupráci při fotografování a především za velkou dávku trpělivosti děkuji Tomovi "E499_2002", který nabízí snímky některých objektů ze Suchdola nad Odrou a Studénky zde ... http://forum.msts.cz/subdom/forum/index.php?threads/631&page=39
V Suchdole nad Odrou s nám jen kvůli odstaveným vozům nepodařilo nafotit sklad s rampou u koleje 9 (9a). Možná se ale nějaký vhodný model najde. :oops: Jako vždy, v balících jsou i letecké mapy s lokalizací zvěčněných objektů.

Co se týče průběhu včerejšího téměř šestihodinového zvěčňování objektů, nestalo se nic nepříjemného jako že ujetá noha, ruka, nevrle pokřikující zaměstnanci SŽDC či napadení asociálními individui a volně pobíhajícími psy. I když, psi mě vlastně naštvali i tentokrát poté, co se mi na pozici 49°42'29.367"N, 18°4'18.235"E podařilo solidně našlápnout do psího výkalu. :mad: I když je pravda, že pes za to vlastně ani moc nemohl. :rolleyes:

David

Naposled editoval moderátor:
klimi napsal:
Pokud je ještě "nezabraný" objekt v Životicích,tak bych se ho rád ujal :)

Zdravím,
bylo by tedy dobré dát vědět Deteriovi a matesovi, kteří jsou "dvorními" modeláři objektů zdejší tratě. V balících jsou totiž snímky více objektů, takže bude nutností si s nimi upřesnit název objektu/budovy, kterou by chtěl kdo tvořit.

David

fórum sleduji velice pravidelně,takže když se někdo ozve že by chtěl něco dělat a já bych to měl rozdělaný,určitě bych se ozval.

Zbyněk Šemora napsal:
Pro tuto trať je aktuální vše od Olomouce/Brna/Břeclavi do Polomu. Dál máte ještě rok čas.

Rok ??? Co to je ??? Vždyť je to jen několik desítek týdnů.:oops:

U fotografování objektů, jejich modelování a vůbec veškeré činnosti kolem tvorby věcí pro MSTS platí - co neuděláš hned, nemusíš už udělat nikdy. Obzvláště, když je nedostatek "mladých" rekrutů. ;)

David

David Hájek napsal:
Zbyněk Šemora napsal:
Pro tuto trať je aktuální vše od Olomouce/Brna/Břeclavi do Polomu. Dál máte ještě rok čas.

Rok ??? Co to je ??? Vždyť je to jen několik desítek týdnů.:oops:

U fotografování objektů, jejich modelování a vůbec veškeré činnosti kolem tvorby věcí pro MSTS platí - co neuděláš hned, nemusíš už udělat nikdy. Obzvláště, když je nedostatek "mladých" rekrutů. ;)

David

Přeji hezký den!
Ano, je to přesně tak, jak pan Hájek píše. Zaznělo to taky ve filmu Ať žijí duchové: "Já bych je neplašil. Dokud dělají střechy a tak..."

Čas rychle plyne, tak podbíječky makají na dvě směny. Z Přerova donáspováno do Blažovic, Křenovic a Slavkova. Zbývá Křenovice horní nádraží - Brno a Blažovice - Brno Slatina. Přerov - Kojetín je i srovnaný terén plus silniční komunikace.
5cea32ea8446b93c48684c31976ee4d2.jpg
831e167bff52d471c507760364db5c6c.jpg
896128b950b6269a57fab923389a0893.jpg
dcbb2528aee88bf8fb7ce8c9aa5d3c3f.jpg
acde2bbb00fec52f89c3228e67cb7a1f.jpg
6354bfd859a6a52026471124453da88e.jpg

lukas matura napsal:
Kdyz vidim na patem obrazku Blazovice a kolej do cementarny - mohi se optat, jak to bude s tou vleckou? :)
Zbyňka kvůli vlečkám bombarduji neustále já, vlečky budou, respektive jsou.:D Jinak páové, nevíte někdo zda je schůdná vlečka ze Stéblové do pískovny? Ať tam nejedu zbytešně.

lukas matura napsal:
Kdyz vidim na patem obrazku Blazovice a kolej do cementarny - mohi se optat, jak to bude s tou vleckou? :)
A já bych se zase zeptal, jak to bude s těmi fotkami budov v Blažovicích, jak jsi se mi nabídl, že je nafotíš. :) Už to měsíc bude. :)
Stejný dotaz je na jiného člena tohoto fóra, který mi před několika měsíci nabídl, že mi nafotí Hranice, že tam bydlí.
Já vím, že je to pro někoho neřešitelný problém jít šaškovat s foťákem na nádraží. Každý tu odvahu nemá. :) Jednoduché to jen připadá od monitoru počítače doma v teple.

Dan J. napsal:
... zda je schůdná vlečka ze Stéblové do pískovny?

Pokud vím tak vlečka panelárny by měla být přístupná i pochůzná, pomineme-li poněkud dotírající vegetaci a pomalu zarůstající úsek přes lesík. Ve Stéblové je uzávěra koleje, takže nutno v lese počítat s drobnými stromky a bujícím křovím, průchozí by ale ještě měla být. Z vlečky Gigant naproti tomu už nic moc nezbylo, byla už pohlcena kompletně vegetací. Takže v listnatých polabských lesích prakticky jen násep v neprostupném pralese. Toliko podle informací na netu a podle toho co je vidět z vlaku.

Pokud někdo máte aktuálnější info, klidně mě opravte.

Zbyněk Šemora napsal:
A já bych se zase zeptal, jak to bude s těmi fotkami budov v Blažovicích, jak jsi se mi nabídl, že je nafotíš. :) Už to měsíc bude. :)
Zbyńku, mě Lukáš slibuje fotky už tři roky. :)
Mirek

Už se to blíží, zítra mi zbývá donáspovat poslední úsek nových tratí a to ze zastávky Ponětovice do stanice Blažovice. Asi 3 km. Pak už se mohu věnovat jen tvorbě krajiny.

Chtěl bych se zeptat, proč je vlastně mezi Brnem a Břeclaví v MSTS maximální rychlost 200 km/h ?

S krajinou jsem začal v místech, kde jsem koleje položil naposledy, v BP na konci světa, kam asi málokdo zajede, ale abych na to náhodou nezapomněl. Slavkov u Brna. Jak je nezvyklé dívat se na dvoukolejku a žádné trakční vedení. Jinak je tam i pokus o zámek ve Slavkově vlevo na pozadí.
97418de1075f7d92092a65315ff69eca.jpg
4aa05ec24bce595287e0e6f061d5fdf2.jpg
af4a892d06fc85f93aa84562b37250d7.jpg

Jmm: Mezi Břeclaví a Šakvicemi se dělaly zkoušky na Pendolíno, ale jezdilo se víc než 200. Jelikož je to jen hra, tak pro testovací jízdy je skrytá rychlost 200 ve jmenovaném úseku, aby si každý v aktivitě mohl vyzkoušet, jaké to je z této rychlosti přibrzdit například na 80, když to přikáže návěstní znak na návěstidle.

Já si tam určitě zajedu. Jsem v msts rád za každou zadnici.:D Je to změna. ...Abych pak ještě radši příště vyrazil na koridor nějakou "(ne)lidštější" rychlostí.:P

Já tam budu taky jezdit, už jenom proto že dvoukolejka bez troleje v BP chybí a Vlára se přímo nabízí. Já tam jezdím a zatím je to všechno po staru. Včetně hradel a mechanických návěstidel.

No Zbyňku, tak to teda fakt vážně kloubouk dolů... s tím Slavkovem jsi mi udělal neuvěřitelnou radost! Musím tě pochválit, že to vypadá fakt výborně a mám skoro pocit, jako kdybych se tam právě nacházel. Opravdu nádhera! Už se nemůžu dočkat, až budu moct pendlovat stále dookola mezi Brnem a Slavkovem :P Nějaké nesrovnalosti v okolí tam jsou, ale je to hra a hlavně jde o trať, ale líp si to udělat nemohl - fakt paráda :rolleyes:

Stav
nelze přidat další příspěvky.
Back
Nahoře